Milyen CPU léghűtést vegyek? - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


Lokii
(aktív tag)

Köszi, a ház csere esetleg később amikor lesz több front bayes design megint mert a Deepcool Digitalnál az alsó rekesz valami eszméletlen helyet vesz fel, de pl a haz elejének lévő molex hőszenzor is segít (bár egy hőszenzorhoz eléggé overkill a molex) :( :(

Ez már még jobban off de majd veszek majd csavart is hogy kihasználjam a gumi alsó bayt mert jelenleg csak be vannak dobva 5,25be oda meg túl kicsik
Lehet majd akkor veszek új Deepcool digitalt vagy Zalman házat vagy valami...
De elsőnek processzor hűtőt tervezek vagy ventit, hát jelenleg oldallap nélkül férne be biztosan
Hát ... Tök jó hogy van egy hűtő ami bejön és kérdéses hogy passzol e :(( :( :( (ráadásul 3 kiszerelés van AK 400-620 Digitalnál, sima tornyos 156 mm de 5XXXtol 65 wattra is érdekes)
Zalman CNPS16X passzol de 49 cfm , Id coolingot át nézem szerintem mert ATC 800 így se éri meg és 163 mm


szasanyi
(félisten)

Ha valaki nem ismerné a Fortis 5 képességeit (hűtési teljesítmény és rendkívül alacsony zajszint) javaslom megnézni ezt.


Rowon
(veterán)
Blog

Nekem még a SilentiumPC-s verzió volt meg. Olyan, mintha cserélték volna a 140-es ventit, kompletten, nem csak a rajta lévő logót. Pacek hűtő és csendes is.

[ Szerkesztve ]


szasanyi
(félisten)

Nekem több mint 1 éve mega van a SilentiumPC Fortis 5 (nem dual, az 1-2 fokot ha jelent). Én szeretem, remek teljesítményű és ultra halk. Szerintem a Fluctus 140 ugyanaz lehet.


Zamma
(őstag)

A Fluctus ventiket már néztem korábban a hwcooling.net-en [link] , árához képest dícséretett kapott. Ebből arra lehet következtetni hogy az ezzel szerelt hűtő biztosan ráver az elődjére rendesen.


dik
(őstag)

Csak nem lenne am3+ a keretje egy méretpontatlan szemét. Amúgy igen atom fasza a hűtési teljesítménye és a Dual(nekem az van ugye) is nagyon halk.


Rowon
(veterán)
Blog

5,25 bayes ház kell, akkor nézd meg ezeket:

Fractal Design Pop Air - [link] 2 darab bay van benne, alul. Pacek, jól szellőző házak.

Phanteks Enthoo Pro - [link] 3 darab bay van benne, felül, klasszikus toronyház kialakítása van neki. Nekem is ilyen van, csak nem a temperált üveges, hanem a fém oldallapos.

Ezek egyikével sem jársz rosszul.


Csaby2021
(tag)

Sziasztok csak azt szeretném meg kérdezni hogy volna egy DEEPCOOL ICE EDGE MINI FS V2.0 Hűtésem de nincs meg hozzá az intel lefogató hogy ezt csak akkor tudnám rá tenni egy intel alaplapra ha meg volna hozzá a gyári inteles lefogatója vagy más lefogatóval is rá lehet ? egy 1150-es alaplapra szeretném rá tenni


abdulka1
(őstag)

Szia!
Az aprón is lehet venni hozzá való rögzítő készletet.


Rowon
(veterán)
Blog

A termékcsalád elnevezése nem kicsit MSI koppintás.


Rowon
(veterán)
Blog

Corsair A115 bemutató: [link] Elég combos lett ez is.


szasanyi
(félisten)

Igen, csak árban nagyon messze vannak egymástól. Az MSI nem reklamált. :)


Lokii
(aktív tag)

Köszi szépen latba veszem őket főleg a második torony házas kialakítás tetszik , és elnézést a hosszabb hszért :(

Id cooling A620 [link]
154 mm

Se argb
Hát ez nem egy nagy durranás
[link]
SE 234

[link]

A410 RGB 152 MM

És ugyanaz csak RGB nélkül , 3-4 ezer Ft

[link]

A410 black

Vagy kiveszem GPUt, 2 nvmet és satát elviszem egy helyi számítógépes boltba és valamennyi pénzért cserébe kiprobalgatni hogy mi férne bele (kitudja , lehet az AK digital 400-500 befér magasság ügyileg mégis, most lézerrel telón 0,357es magasságot mértem szóval ebből lejön a foglalat meg a proci , 30-40 mm kb? Nézek Aorus B450os YTs videókat majd ram clearance miatt de csak 2 stick van mondjuk 13.000 Ft 16 gb csak szóval megérheti beruházni többre)

Egyszerűség kedvéért az ID cooling kínálatát néztem ezekben a mértékben mert nekik kevesebb figyelmet szenteltem eddig, de minden más gyártóra kíváncsi vagyok.

[ Szerkesztve ]


Rowon
(veterán)
Blog

Én az 5800X3D-t nem ajánlom ebbe a házba, bár egy PBO hangolás után akár működhet azzal is. Attól függ mivel játszol, vagy mire szeretnéd a számítógépet használni, elképzelhető, hogy arra az igényre egy 5600 is elég lehet, ami egy sima single-tower hűtővel kényelmesen hűthető és nem kell házat sem cserélni.


Rowon
(veterán)
Blog

Közben úgy látom ÁK-n is megjelentek az új ID hűtők: [link]

Plusz örülök neki, hogy az SE-226-XT-nek újra kaphatóak az ARGB változatai is. [link]

[ Szerkesztve ]


Lokii
(aktív tag)

Gondolom 5700, 5700x vagy 5700x3d lenne az arany középút. 5600x3d csak micro center sajnos

Esetleg használt 3700xen is gondolkodom de azt már csak használtan lehet kapni , 20222ben 30kba elcsíphettem volna csak nem követtem a piacot. Egy ideig maradna ez a r2600 addig is , 5 vagy pár százalék teljesítmény növekedés jönne alacsonyabb hővel. Double tower nem lenne gond ha lennének kicsit alacsonyabbak, 2 ram modult használok

Köszi a segítséget , tippeket :) ^^ szerintem RL elmegyek pár boltba és lecsekkolom a hűtöket és bele próbálok párat ha van lehetőség(bár szerintem nem nagyon áll jelen lehetőség max ha éppen van pár Felbontott és van szerviz/műhely lehetőség)


honlapos5
(csendes tag)

Szevasztok!

Van egy 2017-es konfigom és nekem a teljesítménye megfelelő, viszont a proci gyári hűtője terhelésnél nagyon hangos és nem is hatékony! Ha meg van hajtva a gép (pl. videó renderelés alatt) akkor porszívó hangerejű és szinte folyamatosan bekapcsol a Thermal Throtting, ami kb. 95C+ fokot jelent. (Az is zavaró, ha betölt egy komolyabb honlapot és meg van nyitva még 2 alkalmazás a háttérben akkor átmenetileg felpörög hangosan a venti, a CPU hőmérséklet meg gyorsan felszalad 38-40 fokról 80-ra)



Jól van pasztázva, egyszerűen alulméretezett a hűtője és ezt szeretném egy olyanra cserélni, ami elvezeti a hőt és áraban is arányos egy ilyen régi konfighoz.
Költségvetés kb. 10eFt-ig, vagy ha ez kevés akkor a legolcsóbb megoldás érdekelne. Akár használtan.

A proci:
i7-8700
65W-os de 2x ennyit is le tud adni ha meghajtják.
A ház Mid Tower:
Cooler Master K350 (RC-K350-KWN2-EN)
Elől szív, hátul fuj 120-as ventikkel.
CPU hűtőmagasság max: 148,5 mm

Alapap:
Gigabyte Z370P D3 (rev. 1.0)
(LGA1151 foglalat)
Memória:
Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Renegade Black
(ez 2 db 8-asból áll)

GPU:
GTX 1060 3GB

Táp:
pedig Thermaltake Smart SE 530 Watt
Nincsenek különös igények, nem kell világítania. Kinézhet rondán, csak beférjen, ne legyen marha hangos és ha meghajtom, ne fusson a proci hőmérséklete pár másoperc alatt 95 fokra.

Esetleg Cooler Master Hyper 212X elég lesz nekem?
Vagy BE QUIET! PURE ROCK SLIM 2?
Mit javasolnátok?


Lokii
(aktív tag)

Én is néztem őket és tök jól néznek ki és a teljesítményük is egészen kellemes ahogy hallottam , szóval , 154 mms talán még elmegy

Most láttam Gelink Glacier black 152 mm(https://m.alza.hu/EN/gelid-solutions-glacier-black-d6748056.htm) pont itt meg AMD discordon volt ajánlva, csak alzán meg pár helyen látom belföldön valamiért Árukeresőn nincs fennt (alaplapi kézikönyvre is rácsekkoltam hogy 2 venti mehet-e, Aorus B450 pro)

Top down megoldásokban is körbe nézek mondjuk ott csak 1 venti

egyébként remélem nem írok túl sok hszt a topikba , bocs a dupla hszért


Rowon
(veterán)
Blog

Az 5700x is egy teljesen jól hűthető proci, szerintem azzal sem lenne gondod ebben a Zalman házban és ahhoz sem kell ikertornyos hűtő. A 2600-hoz képest ~30% körüli teljesítménynövekedést hoz, persze ezt neked kell tudni, hogy megéri-e illetve nem-e lenne másik, jobb alternatíva. [link]

üzenetek