Milyen CPU léghűtést vegyek? - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(félisten)
Blog

Nekem is az a furcsa, hogy ilyen hűtő a jelek szerint nem létezik.
Amúgy a Frost Spirit / Frost Commander tuningnak tűnik, 7 hőcsővel, amiből a jelek szerint a középső mintha vastagabb lenne, mégpedig 8mm-es (a többi 6mm).

Ezzel annyi a probléma, hogy ugye az AM5-nél a CCD-k pont nem középen vannak. Kíváncsi lennék egy tesztre, mit mutat...

[ Szerkesztve ]


Rowon
(veterán)
Blog

Ha jól emlékszem, akkor a Noctuának volt egy olyan rögzítő keretje AM4-hez, ami eltolta a hűtő talp középpontját a hőtermelés szempontjából kritikusabb pont felé. Nem tartom lehetetlennek, hogy AM5-re is kitaláljanak valami hasonlót (vagy már van is?).


Teaway
(veterán)
Blog

"+PSnél nincs festve a fém rész , így lehet hogy ez a Thermalright titkának egy része"

Valami "őrült" kitalálta, hogy a kinézet miatt fessük le azt a részt, ami a hőt adja le... biztos a régi, hátul fekete rácsos hűtőszerkénye volt :D


Rowon
(veterán)
Blog

2-3 fok a különbség, nem nagy dolog és ez speciális festék.


Werkly
(őstag)

Esélyes, hogy NH-D15 még használható kizárólag 1440p gaminghez egy 14700K társaságában megfőzés nélkül? OC nincs tervben. Kösz!


jeni
(félisten)

Azt gondolom az Intelnél ezek a procinál tuning nélkül biztosan el kel bírnia.
13700/900
14700/900
Sőt a Pionneer szaktársnál gari vesztésnél tudsz nála delideltetni,és a kutya se venné észre. Azon a munka után közel 15-20 fokot lehet nyerni.
Nem az enyém a hirdetés csak segítek neked az eléréshez.


Rowon
(veterán)
Blog

Attól is függ, hogy milyen házban van, milyen a szellőzöttség, milyen körülmények között van a gépház, nyáron van-e légkondicionálás a szobában, stb., lletve, amit Jeni írt. Delideléssel és hangolással is lehet értékes hőfokokat nyerni.

Alternatívának NH-D15 helyett még szóba jöhet a Deepcool AK620 és a Thermalright Phantom Spirit 120 SE is.


jeni
(félisten)

bolond mobil :W a szótározója folyton átírja az írásomat.
kiegészítés
Sőt a Pionneer szaktársnál gari vesztés nélkül tudsz nála delideltetni,és a kutya se venné észre. Azon a munka után közel 15-20 fokot lehet nyerni.

:)


PsycHo88
(senior tag)

Én inkábba d15 helyett cooler master ma824 stealth vennék ! Nekem volt D15 utánna nzxt x73 , most pedig cooler master ma824 stealth brutális !

D15-tel 5950x 1.3v 4,6ghz all core 100C fölé is elment , a cooler master ma824 stealth 80 alatt ratja és még halkabb is illetve olcsóbb.


Grave_444
(nagyúr)

Sziasztok!

I5 12400F-et hűtőttem ID-Cooling SE-226-XT-vel, simán bírta, majd váltottam 13500-ra.
Az érezhetően melegebb volt, de bőven megfelelt. Igaz tettem rá egy Be Quilet Silent Wings 4 ventilátort. A jelenleni I7 12700K-val már UV mellett is nehezen bírkózott meg, így váltanom kellett. Szeretem játékokban 60-65 fokon tartani a procit, halkan.

Noctua NH-D15 Chromax Black lett a befutó, viszonylag jó áron beszereztem apróról.
Azért is esett erre a választásom, mert a házban is 14cm-es hűtők vannak, szerettem volna a processzorra is ekkorát. Nem bántam meg, egyelőre nagyon elégedett vagyok vele.

Úgy néz ki játék alatt simán 60 fok körül tartja a cput-t, mindezt kb 5-600-as fordulaton.
Nagyon érzékeny vagyok a zajra, szeretem tényleg a minimumon járatni, a házhűtők is ekörül forognak, a leghangosabb része a gépnek a videókártya, ami szintén az egyik legjobb hűtést kapta, minimum 30%-on teker. :)

Azért szívtam rendesen, mert nem néztem utána és az alaplapom nem támogatja, mert kitakarja a PCI-E slotot. Odébb reszeltem a lefogatón a furatokat, hogy feljebb tudjam tenni, különben beleért volna a borda a vga backplatebe vagy be sem fért volna tőle.
A jobb oldali ram is túl magasnak bizonyult, leszedtem róla a bordát, de nem melegszik.
Szóval kis barkácsolással megoldottam végül is, azt hiszem megérte. :)

Pár kép róla. [link]


Rowon
(veterán)
Blog

Most néztem utána és valahol ki vagyok kicsit akadva, hogy erről a hűtőről még nem hallottam, pedig már több hónapja a piacon van. 13900K tesztet néztem róla, ott is jobb volt az NH-D15-nél kb. 7 fokkal (93 C full load). DRP5 árban van, lehet berakom az ajánlóba. [link]


Rowon
(veterán)
Blog

Jól mutat nagyon, szép munka! :C


jeni
(félisten)

ezt majdnem megvettem :)
új fejlesztés
csereszabatos a ventik rajta
5év garis (Alza-n is volt)
szép is ,8 csöves és a tüskéik nem látszanak felül és alul érdekesen egybe öntöttnek látszik. :) a memória slotok felett is van bőven hely.
AM5 és LGA 1700 kompatibilis.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(félisten)
Blog

A "csereszabatos venti" fogalom egy kvázi fixen beépített középső ventin számomra ellentmondásosnak hangzik.

Ez az, ami miatt én nem biztos, hogy ezt ajánlanám hosszú távra (bár tudom, hogy amúgy egy igényes, hosszú élettartamú venti, csak számomra kérdéses, hogy 5 év után is olyan csendes lesz-e, mint új korában, és itt nem opció, hogy akkor legfeljebb lecserélem)...

Amúgy Intelnél a legtöbb tesztben tényleg jól szerepel, de AM5-ön inkább a Noctua NH-D15 és a DeepCool Assassin IV szintjén van (offset kittel inkább a Noctua vezet egy hajszállal). Ezzel el is érkeztünk a fő problémához, nevezetesen, hogy ez a három hűtő kb. egy árszinten van.

Intelre lehet, hogy ajánlottabb, de AM5-re már véleményes, hiszen nem nyújt semmi extrát (a jobb RAM szabad magasságon kívül).
Szvsz a fix venti miatt én biztos nem választanám, akkor már inkább bármelyik cserélhető ventis Deepcool, Thermalright vagy Noctua hűtő inkább.

[ Szerkesztve ]


jeni
(félisten)

ezt az 1 képet a ventiről nem láttam eddig
bocces :U
az is igaz a venti felfogató sem látszik kívülről.
ha így vesszük akkor a BeQuiet 5 Pro széria is gond ha ventit kell cserélni pár év múlva.

[ Szerkesztve ]


Rowon
(veterán)
Blog

Érdekes a kialakítása nagyon.

Szerk.: ez a ventilátorcsere dolog egyébként tényleg problémás. A középső ventit én csak kötegelővel tudnám elképzelni, hogy valaki cseréli.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(félisten)
Blog

A kép ebből a KitGuru videóból való.
Egy DeepCool Assassin IV-el hasonlítják össze, azért látványos az, ahol az AIV-nél a venticsere hogy néz ki, és itt hogy néz illetve nem néz ki.
Ezzel együtt a KitGuru is az MA824 Stealth-et nevezi meg a legjobb léghűtőnek (akkori állapot szerint), bár ők csak 100%-os venti fordulaton és 40dBa zajszintnél vetették össze őket (nekem nagyon hiányzik egy csendesebb profil...).

[ Szerkesztve ]


omfgk
(addikt)

alul érdekesen egybe öntöttnek látszik

2 filléres render.

És rögtön Noctua árazással is jön...

Csak ez még mindig Cooler Master. A rendes ventit se sikerült még megugraniuk, szóval a Noctua árazás picit korai.

[ Szerkesztve ]


jeni
(félisten)

Na itt már külön külön látszanak a csövek :Y

Amúgy csípi a szememet az Aroww 8T. Egyes helyeken nincs feltűntetve,hogy azok alkalmasak lennének az Intel 1700-hoz. Az Am5 néhány helyen fel van tüntetve. Mivel vékonyak tűnik szelessegre a lamellák kérdés,hogy a magas memória KIT mennyire Frankel el alatt. Bár magasan vannak a lamellák,de nincs külön a rajoknak kialakítva helye. Egyik orosz teszt-n YouTube oldalán van ilyen amelyen 4070 Ti karival egy fehér Cougar házzal m-ATX alaplappal +Adata XPG magas profilú memória kittel rakták össze egy gépet.

[ Szerkesztve ]


PsycHo88
(senior tag)

Brutálisan jó a cooler master ma824 stealth jelenleg nekem ő teljesít szolgálatot egy 5950x-en !! Csak ajánlani tudom .

üzenetek