Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


kovsol
(titán)

Aztán nehogy koppanj az adapteres megoldással, főleg videóban.


t72killer
(titán)
Blog

A nagytelével nemigen videóznék - bár kitudja. Mindenesetre odafigyelek, h legyen elég infó :R


t72killer
(titán)
Blog

Megnézegettem az A7III-at, SzVSz annyival nem jobb, mint amennyivel többet kéne költeni rá. A váz ára kb extra 800EUR használt vs használt viszonylatban is, és tartok tőle obiparkban is hisztisebb a FF. Ráadásul madarazáshoz másfélx hosszabb lencsét kellene ráakasztani a kb másfélx akkora pixelek miatt.

Persze szeretem a jó ISO teljesítményt, de elleszek én APSc-n sztem :R

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Fujin van ott ám labirintus, festményezés. :D
Én is pont ma fogdostam meg. Kár, hogy le volt merülve :DDD Bár 5 másodpercig működött.


t72killer
(titán)
Blog

Zajszűrésre gondolsz? Igen, nekem nem egészen világos, mi történik a RAW fájlokkal a fuji gépvázban. Normál esetben nem szabadna semminek se történnie, de ők szűrnek... A végeredmény azért nem rossz :R.


MrChris
(nagyúr)

Minden nélkül van labirintusos festmény, xtransos dolog. Viszont igazad van a végeredmény a lényeg. Ami még ebben a tesztben jól látható különbség a színek.


t72killer
(titán)
Blog

megérkezett a nikon z50, kíváncsi leszek hogy muzsikál. A videós képességeket gondolom herélik...


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

gyönyörű :U


1eske
(tag)
Blog

Kicsit agyaltam a dolgokon es pontositottam a keresesi felteteleimet fokent az itt es mashonnan szerzett infok alapjan :)

Utódot keresek a jelenlegi Panasonic DMC-LX100-omnak. Nagyon jó kis kompakt gép, de sajnos a fix lencse és a nem extra erős szenzor sajna nagyon limitálja a képességeit.
Szeretném lecserélni egy MILC-re, ami legalabb 4/3"-es szenzorral rendelkezik már, de Full framre nincs szükségem még, egyelőre kis léptékekkel szeretnék haladni.

Ami fontos lenne:
- Kompakt méret: Továbbra is az egyik legfontosabb tulajdonság a hordozhatóság lenne. Tehát DSLR gépek nem jöhetnek szóba.
- Előrelépés az LX-100-hoz képest képminőségben.
- Jó point and shoot képesség, tehát akár JPEG-ben, vagy RAW-ból kis utómunkával is jó eredmény. Nem profi felhasználásra lenne.
- Szeleskoru lencse/kiegészítő választék, lehetőleg nem csillagászati áron.
- Dontheto kijelzo. (Ha kihajthato megjobb)
- Tarcsas kezeles
- Erintokijelzo

Ami nem számít:
- Videós képességek
- Keplovesi sebesseg
- Profi felhasznalashoz szukseges funkciok

Mire használnám?
Főleg utazások során, vagy hobbi fotózásra. (Tehát főképp portré vagy épületek fotózására)

Keret: A gépre szánt összeg 1000 EUR/300k HUF, (kit obival) külföldön élek, így nem gond Amazonról is rendelni akár. Még akár használtat is bevállalnék, de ezt inkább csak akkor ha nagyon kihagyhatatlan ajánlatról lenne szó.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

XT30 + 18-55 milyen árban van nálad?


Tin_Shield
(őstag)

Még mindig a Fuji gépeit ajánlanàm. X-E3+18-55, ha le tudsz mondani a kihajtható LCD-ről. Vagy az X-T20/30 ugyanezzel az objektívvel.


1eske
(tag)
Blog

1300 EUR, de az meg akar bele is ferhet. Az obi egy XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS lenne igy. Nem tul gyenge fenyeroben? Idovel egy fix obi ugyis becsuszna majd, de mondjuk addig eleg lehetne ezzel is. A Fuji ennyire egyeduralkodo ebben a mezonyben? Sony, Cannon, Nikon nem is rug labdaba?

Tin_Shield:

Sajna ebbol nem engedek, a joystickos vezerlesrol nem is beszelve....


Tin_Shield
(őstag)

Akkor marad a nagyobb tesó, az X-T20/30
Van végig f2.8-as zoom Fujira és a Sonyra is, de ülj le egy székre mielőtt megnézed az árakat :)
A Sonyra nincs a Fuji 18-55-nek megfelelő ár/érték arányú objektív.
A Canon APS-C MILC még mindig elég gyerekcipőben jár a többiekhez kèpest, a Nikon meg még csak most jelentette be az első APS-C vázát. Az m4/3-as gépek pedig nem jelentenének érdemi előrelépést képminőségben az LX100-hoz kèpest.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

Esetleg 23/2, 35/2, vagy 1.4 tesoik, de ezek fixek, ellenben nagyon jo altalanos felhasznalasra.


TayRol
(veterán)
Blog

minap láttam egy tesztet a 35/2-ről, beleestem, kell majd egy.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Akkor ez lehet a probléma forrása, én repülő madarakat nem igazán szoktam fényképezni, pár olyan képem van de nem jellemző. Inkább jellemzően a szokásos tevékenységeik körében, úgy mint halfogás, fiókák terelgetése, egymás hergelése, veszekedés :D közben szoktam őket fotózni.
Ha röptükben megyek őket figyelni (például majd most a darvak vonulásakor) akkor szinte sose viszek fényképezőgépet csak távcsövet (igaz a dög nehéz távcsövem mellett fotós cuccot nem is nagyon tudnék/szeretnék vinni pluszban).


1eske
(tag)
Blog

Most látom, hogy az X-T30-on is ilyen joystickos kezelés van, ami így elsőre nem túl biztató. Kivétel nélkül mindenki tárcsás/tekerős kezelőszervvel rendelkezik, nem értem miért kellett nekik itt különcködni ezzel...
Majd megnézem élőben is, de elsőre ez nem annyira tetszik.


Tin_Shield
(őstag)

Van a Fujin két vezérlőtárcsa, dedikált expokompenzálós tárcsa, záridő tárcsa, az XF objektíveken rekeszgyűrű, üzemmódválasztó tárcsa, plusz érintőképernyő, plusz konfigurálható gombok és my menü. Ennek azért elégnek kell lennie minden ésszerű - nem profi - felhasználásra :)
De ha a joystick zavar az X-T20-on még klasszikus négyirányú navigáló gomb van. Tényleg érdemes a gyakorlatban is megnézni, szerintem jó a Fujik kezelhetősége


MittuDomain_
(őstag)

Ha klasszikus gyártók, esetleg M50. Ott a 22/f2.0 pl. egy zsír üveg. El tudsz mozdulni költséghatékony irányba adapter + olcsó ff objektív párossal, de így súlyt és méretet buksz. Natív lencse kevés van sajnos, de végiggondolt a paletta.

üzenetek