Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


vond
(MODERÁTOR)

A múltkori 12-60 vs. 14-140 tesztemben találsz ilyeneket is (van raw és jpg is minden képből). ;)


kovy79
(őstag)

Szuper vagy, köszi! :R
Azt hiszem be is ugrok az itteni Saturnba. Van egy db 14-140-es szett 877€-ért.


vond
(MODERÁTOR)

Nagyon szívesen! ;) És hajrá-hajrá! ;]


Rájzen
(újonc)

Üdv!
Unokatestvérem szeretne gépet. Teljesen kezdőről van szó, még zéró tudással rendelkezik.

Gépre szánt összeg? – Nagyon max: 220 000ft objektívvel együtt!

Felhasználás? – Főleg portré és közeliek.

Méret számít? – Nem igazán. Max ne legyen túl nagy mert nő lesz a tulajdonos.

Videóra szükség van ? – Nem fontos.

Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? – Új 😊

Egyéb kívánság, speciális igények? – Mivel hót kezdőnek lesz ezért nincs.

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

A hót kezdő vegyen 10 éves használt cuccot 40-50e-ért, tanulja meg és jöjjön rá 1-2-3 hónap alatt, mire van tényleg szüksége egy újban, adja tovább zéróhoz tendáló veszteséggel, és utána vásároljon új gépet.

Valami egypálcás APSC DSLR-re gondolok ebből a 10 éves kategóriából, ahhoz az üveg is vállalható.

Amiből érdemes lehet akár most bevásárolni ha komolyan gondolja, az állvány és memkari.

Mindez szvsz, lehet a törzstagok majd leszidnak.


t72killer
(titán)
Blog

+1, canikon DSLR vagy régi Sony milc, amiket a neve elad ha megvolt a próbakör:R.


PuMbA
(titán)

Nem szidunk le, mert tökéletesen mondtad :) Mondjuk 40-50k helyett én 70-100k-t írtam volna, mert azok azért jobb gépek. Portré miatt meg kell egy portréobi pluszba az általános mellé.

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

abból bármilyen 1-2gen milc kijön :K x1-2 oly, pana, stb. kitobival. lassan fujiból is kijön már az olcsó kitobival.

@PuMbA arra filmes+adapter, legalább közben megtanulja a rekeszelés mikéntjét is.

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Haladó fejjel gondolkoztok srácok, egy kezdőnek a régi vackok azok régi vackok, nem akar első generációs milcekkel foglalkozni, kisebb felbontással, rosszabb keresővel és/vagy hátsó lcd-vel, lassabb/gyengébb fókusszal stb., csak elmegy a kedve az egésztől szerintem. Én egy kezdőnek tuti nem ajánlanék ilyen archív cuccot, csak egy mostani, korszerű gépet.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

még jobb lenne egy 550/3100 szintű ötösmetró alagút fényességű kereső - inkább a kisebbik rossz alapján, legalább lássa mit csinál.

no offense, de a kezdők 95%-nál a kis pénz kis focit látni :(

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

Szerintem nincs igazad.
Nyugodtan kezdjen el régi vackokkal fotózni, akár M42 bajonettel, ff-ben (fekete-fehér, nem full frame :D ). Színszűrés nélkül kitárul a világ, kap egy tök jó látásmódot, megtanulja használni a fényt, rájön, mi a rekesz, stb.
Attól még, hogy valami vintage, nem lesz rossz.


csacsi77
(senior tag)

Szerintem meg igaza van. A legtöbb kezdő kezdő is marad. Sosem fog a kit obin és a full automatán túllépni. ISO-rekesz-záridő továbbra is misztikus fogalmak lesznek. Szerintem egy tökéletesen amatőrnek egy Nikno D3500+18-55 (18-140) is nagyon jó kezdő lehet ahhoz, hogy kialakuljon az igénye a fotózás iránt. Ha kialakul váltani fog, ha nem, akkor élete végéig elég lesz neki vagy odaadja az unokájának, had örüljön a gyerek.
Most komolyan egy kezdőnek adnánk régi gépet, adaptert/manuál fókuszt?


MittuDomain_
(őstag)

Ez is egy szempont, de ha automata megy mindig, akkor Sony RX 100-vonal. Ez is elég ahhoz, hogy rájöjjön, élvezet vagy nyűg neki a fényképezés, de mivel kicsi-könnyű, nála lehet mindig.


csacsi77
(senior tag)

Itt jön be a tapogatás. Látatlanba nem lehet jó szívvel ajánlani senkinek semmit. Ha az illető megfogja és undorodva dobja el a kiszemelt, elméletben megfelelő szettet, akkor máris lehet másik után nézni. Meg kell mindent fogdosni.
Így voltam a Nikon D850-el. Minden klappolt, de amikor megfogtam, akkor nem akartam többé fényképezni. Nem értem miért, de így volt.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Nem kell, hogy full automataban fotozzon, de azert sokan allunk meg ott, hogy apertura, vagy expozicios ido prioritas modban fotozunk legtobbszor. Meg manapsag mar elvarhato a normalis AF is.

(#52864) Rájzen

Ha engem kerdezne, mit vagyen, hogy jobb kepeket lojjon, inkabb egy Canon M100-at ajanlanek neki. (Eleg olcson lehet loni hasznalt, garancias keszuleket is, de ujonnan is siman belefer a keretbe.) Ha jol tudom, nincs vakupapucs, ami azert hatrany lehet. Viszont tud venni allvanyt, esetleg valami hasznalt vakut, amit ki tud oldani a beepitett vakuval. Persze, nincs nagysebessegu szinkron, meg ilyen nyalanksagok.
Ha kell a kereso, es belefer egy jobb gep, akkor M50-et. Ezen van vakupapucs, egy (-ket) kulso vaku jol johet portrezaskor.
Ezekbol mar egesz jo jpg jon ki, nem kell rogton a fotosoppolassal foglalkozni. Konnyu kezelni oket, automataban is jo kepeket lonek, es az AF rendszeruk is eleg jo. Sajnos szenzorban ezek nem a legjobbak a mostani piacon, de valamit valamiert...
Azert nem compact gepet irok, mert ezekre tehet portrezni fixet, vagy macro objektivet is. Vagy eladja, es vesz masik vazat... Vagy nem tudom...


haruspex
(aktív tag)

Mondjuk én m50 helyett gx80-at mondanék, leginkább az ára miatt. Viszont egy kezdő gyakran dslrt-t akar, mert az nagyobb, komolyabbnak néz ki, még ha nem is racionális. Aztán persze nem viszi sehova, mert nehéz. (Láttam már repülőn nyakban belépő Canon, olcsó teleobi, és még a biztonság kedvéért a vaku is ráapplikálva, hogy mindenki jól lássa.)

[ Szerkesztve ]


MittuDomain_
(őstag)

Én is, de szerencsére gyakoribb látvány egy vékony milc egy pancake-el.


Mirman
(őstag)

Nem tudom te merre mozogsz , de sajnos nem sajnos szerintem bőséggel többségben vannak a belépő tükrösök bármi máshoz képest is . Arányaiban kevés milcel találkozni . Mondom ezt BP belváros és turista látványosságokból kiindulva .


MittuDomain_
(őstag)

Nem a magyar társadalomra gondolok; külföldön azért gondolkoznak az emberek, és keret is jobban van erre a hobbira.
A kollégák is tükör nélkül tolják, de tudom, egy mérnökiroda kevéssé reprezentatív ebből a szempontból is...


Mirman
(őstag)

Szerinted itt nem "gondolkodó" külföldi turistákról beszélek ? Nekem is jópár MILC van a hátam mögött , nem vennék tükröst , de azt el kell fogadni hogy egyelőre jóval több a belépő Canikon tükrös mint bármi más .

üzenetek