Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


1eske
(tag)
Blog

Nos visszatértem, ugyanis sikerült kipróbálni élőben is végre a Fujikat amit ajánlottatok.

- X-T30:
Először ezt fogdostam meg, mivel ez lenne a legesélyesebb, de mikor kézbe fogtam nagyot csalódtam. Valahogy nem volt kényelmes fogni, a markolat nagyon kicsi volt rajta, gyakorlatilag nem is létezett és nem sok helye se volt a kezemnek úgy álltában főleg ha fent volt egy objektív a gépen. Pedig súlyra, méretre és minőségben teljesen rendben volt, kezelésben is elég jó, ez a joystickos dolog sokkal kényelmesebb mint gondoltam.
Nézegettem hozzá Amazonon, de fogalmam nincsen hogy mennyivel lenne kényelmes ezekkel a fogása. Grip nélkül kicsit nagyobb kezű embernek nem egy kézbe nem lehet megfognia biztonságosan, kész.

- X-T3
Ezt az eladó ajánlotta nagyon, mert 2 memóriakártya hely is van benne, ami számomra egyáltalán nem fontos, de szerinte ez nagyon jó funkció...mivel nem vagyok profi fotós nem leszek rosszul ha egy memóriakártya hiba miatt elszáll minden fotóm. Maga a váz sokkal komolyabb és jó volt kézbe venni, de összességében túl nagy volt nekem, de biztos robusztusabb és könnyebb kezelni a sok vezérlőegység miatt a vázon. De ha azt vesszük hogy képminőségben ugyanott van mint a T30-as, akkor azt az 300 eurót nem éri meg nekem a különbség.

- X-T100
Ezt már csak kíváncsiság miatt is megnéztem, de hihetetlen "olcsónak" érződött már kézben is, a gombok minősége se volt olyan jó mint a T3x-eknél és ennek a fogása még a T30-nál is rosszabb volt, mert teljesen sima volt az eleje.

- Sony A6400
Ami egyből szembetűnt hogy sokkal kisebb a kijelzője mint a többinek és ez nekem zavaró volt, de összességében jónak nézett ki, bár a touchscreenjét eléggé szidta az eladó a Fujihoz képest, annak ellenére hogy neki egy 7-es szériás Sony Alphaja van.

Összességében meglepődtem hogy a jelenleg LX100-asomnak mennyire jól kitalált ergonomikus fogása van ezekhez képest, jó volt kézbe fogni ezeket, talán a X-T30-at kibérlem egy-két napra, hogy megnézzem milyen, de a legjobb ha egy grippel együtt tudnám kipróbálni.

Egyelőre ennyi, most gondolkodás és további olvasgatás jön :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek