Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


1eske
(tag)
Blog

Köszönöm a felvilágosítást!

Muerte68

Sajnos ezek pont nem számítanak, úgyhogy marad a T30 egyelőre

tvamos
De ha jól tudom a Fuji nem vállal garit a beázásra akkor sem, csak van benne valamennyi védelem, hogy ha pár csap eső ráesik nem fog beázni vagy hasonló. Igaz?

Más

Egy kicsit filozofikusabb kérdést tennék fel most az ittenieknek. Most már tényleg csak azon agyalok, hogy kell-e nekem, az legalább eldőlt hogy mire lenne érdemes váltani ha szeretnék.
Még ha "csak" a T30-at nézzük egy jobb kit-obival (és még nem vettem hozzá semmit) akkor az 1300 EUR, ami most a csodás Ft árfolyammal számolva bőven 400 ezer felett van. Próbálom meggyőzni magam, hogy kihasználnám-e vagy sem, ugyanis a mostani LX-100-at akár nyaralásokkor is egyre kevésbé veszem elő mióta jó kamerával rendelkező mobilom van.
Ha néha elmegyek túrázni akkor magammal viszem és lövök egy párat, de nem mindig esett hanyatt az elkészült képektől.

Most egy barátom vitt bele ebbe a témában, aki hobbiból szokott fotózni, pénzt nem keres vele, de azért egész jól el lehet szórakozni. Kérdés, hogy egy ilyen kamerában mennyivel több lehetőség van, mint a mostaniban vagy egy mobiltelefonban? A mostaniban kötött volt a lencse, így sok variáció nem volt, nagyon messzire nem lehetett vele zoomolni, illetve a hátteret se lehetett úgy mosni vele, gyengébb fényviszonyok között pedig szintén elvérzett.

Ezzel ellentétben könnyű és kompakt, nem kér sok kenyeret. Ja és sokkal olcsóbb

Ezt csak egy ilyen gondolatébresztőnek írtam le, hogy aki volt hasonló helyzetben, attól szívesen meghallgatnám, hogy mi volt a döntő tényező :)

üzenetek