Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


tvamos
(nagyúr)
Blog

Ha ilyesmi adaptert veszel, elvileg tudsz blendenyilast allitani: [link]
Elvileg Canon EF-M is van: [link]

Azt gondolom, hogy ilyen keretbol csak olyan MILC jon ki, ami mashogy les kompromisszumos, mint a D90. Mi a gondod vele, hogy le akarod cserelni?

Kell kereso? Vaku papucs?

[ Szerkesztve ]


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

a tokinát leszámítva ezek olcsó first-step obik, passzold le őket nyugodtan.

ps. a G a típusban azt jelöli, hogy nincs rekeszgyűrűje, ergo nem tudsz állítani, hanem natív, vagy megfelelő adapterrel vagy.

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Magyarok buták, külföldiek meg okos, gondolkodóak. Bp-i túristanegyedben sok buta magyar sétál dslr, nagyobi, vaku kombóvol és idegen nyelven beszél. A rengeteg ilyen szettet már csak a gondolkodás nélküli magyar társadalom veszi, mi tartjuk el a dslr gyártókat. Kivéve a néhány okos magyar mérnökirodistát és a 600milliós nyugati társadalm hobbistáit akik gondolkodnak és nem vesznek dslrt.
De kinek adja el a Canon, Nikon, Pentax azt a rengeteg millió darab belépő/haladó dslr-t?


MittuDomain_
(őstag)

Sarkítod.
A külföldi nagyobb része is "buta", csak ott a hazainál jóval elterjedtebb a MILC; mert, kíváncsiságból is van keret kipróbálni és rájönnek, hogy nem nagyon van hátránya. (Német nyelvterületen mászkálok legtöbbet Európán belül.)


Ironizer
(tag)

Hasonló helyzetben vagyok. Én úgy érzem, hogy egy "jobb" fényképezővel sem tudnék jobb képeket csinálni, maximum jobb képminőségű képeket, de az ugye nem ugyanaz. :) Egy LX100-al, de akár még egy jó mobiltelefonnal is fantasztikus képeket lehet csinálni, ha van hozzá érzéke az embernek. Ha meg nincs, akkor csupán a nagylátószögtől, vagy nagy zoomtól, vagy extra krémes bokeh-tól sem lesz jó a kép. Az első esetben meg úgyis egyértelműen tudja az ember, hogy mi kell neki. Ráadásul, ha folyton azon kapja magát az ember, hogy a már meglévő gépe helyett is inkább a mobilt kapja elő, akkor azon nem fog segíteni egy hiperszuper gép sem. Avagy az a legjobb fényképező a világon, ami nálad van, amit hajlandó vagy magaddal vinni.


Ðávid
(aktív tag)

és #52902 Mr.Csizmás

Ahogy korábban írtam, azért gondolkoztam el egy MILC vásárlásán, mert a D90 hangja több esetben megzavarta vagy akár el is ijesztette a madarakat. Egy tükörnélküli gépnél meg nincs ilyen.
Mit értesz azalatt, hogy 50 ezerért másképpen lesz kompromisszumos a gép? Kereső jó lenne, ha van beépített vakuja az is jó, nem valószínű, hogy külön vakut akarnék még rátenni. Ha esetleg Wi-Fi is lenne benne, az már csak hab lenne a tortán. Videózás nem érdekel.

Azokkal a kezdő objektívekkel jól elvagyok, egyelőre nem érzem szükségét, hogy lecseréljem őket. Olcsók voltak és elégedett vagyok velük. A 18-55 mm-est szinte nem is használom. A legtöbbet a 70-300 mm-es volt fent, de nemrég sikerült beszereznem a 150-500 mm-es Tokinát és most állandóan az van fent a gépen.
Köszönöm szépen a G betű magyarázatát! :R


MrChris
(nagyúr)

Az milc redőnyzárnak is van hangja, bár jóval halkabb mint a tükörcsapásnak és típusonként változó. A néma elektronikus zár 50e-es gépekbe csak elvétve van.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

ha nem használod, passzold el géppel együtt. nagyon sokat nem érnek úgyse.


HisHis
(csendes tag)

Új fényképezőgépben nem gondolkodtál? Mert az Alzán egy új Canon M100-as OBI nélkül 60eFt. Nemrég ajánlottak is hozzá adaptert az objektívedhez.


Ðávid
(aktív tag)

Köszönöm szépen, ez hasznos információ! :R

#52909 Mr.Csizmás
Nem adom el, mert néha jól jön, ha nem madarakat fényképezek.

#52910 HisHis
Őszintén szólva, fel sem merült bennem, hogy ebben az árkategóriában újat vegyek. Köszönöm szépen az ajánlást! :R Kicsit utánanéztem ennek a gépnek, de azt hiszem nem én vagyok a célközönsége. Ráadásul keresője sincs.

Nos, azt hiszem leteszek egyelőre a MILC vásárlásról és maradok a D90-nél. Egyetlen dolog miatt gondoltam vázat cserélni, ez pedig a kattanó hang, de mint kiderült a MILC gépeknek is van hangja, ebben az ársávban legalábbis mindenképp.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Vegulis egy hasznalt Nikon 1 beleferhet a keretedbe. Halott a rendszer, de teljesen csendes. 1.5 helyett 2.7 a crop, tehat joval hosszabbnak fog latszodni az objektiv. Persze kene hozza egy FT-1 adapter, ami rohadt draga, de azert meg lehet oldani egy kis barkacsolassal kinai adapterekbol a rekeszallitast.

En ugy tudom, a Canon M100 is csattogtatja a mechanikus zarat, kikapcsolhatatlanul. Nem tudom, mennyivel lenne halkabb, mint a D90. Nincs kereso.

Nem konnyi, ha kicsi a budzse. :(

(#52907) Ðávid
Bocs, elfelejtettem, es elkerulte a figyelmem, amikor visszaolvastam!

Jut eszembe... egy hoszabb objektiv nem lenne megoldas? Mondjuk egy 650mm koruli fix?

[ Szerkesztve ]


Citroware
(addikt)

Sziasztok! Tájképek készítéséhez szeretnék vásárolni fényképezőgépet, ezzel belépve a fényképezés világába.
Szerintetek melyik a jobb?
Nikon D5600 + AF-P 18-55mm
Sony Alpha 6000 ILCE-A6000L + 16-50mm

Esetleg van másik típus, amit ezek helyett ajánlanátok? Esetleg ugyanez a gép, csak jobb objektívvel?
Valamivel drágább is belefér, ha van jobb, de első géppel nem akarok túlköltekezni, mert még csak ismerkedés lesz.


Citroware
(addikt)

Esetleg ezek?
Panasonic Lumix DMC-FZ1000
Canon Powershot SX70 HS
Sony Cyber-shot DSC-RX10 esetleg egy jó akció keretén belül


1eske
(tag)
Blog

Ejha, ezt jól összefoglaltad. De azért kicsit vitatkoznék vele. Az a helyzet, hogy a mobilomnál nem fog annyival jobb képet csinálni az LX-100 néha, de elsősorban azt veszem elő, ha nálam van, de aztán rájövök hogy a háttér sokszor kiég a HDR nélkül, mobilban meg egyből látom a végeredményt, "utómunkával" együtt. Viszont ha lenne egy komolyabb gépem akkor talán már csak a kísérletezés miatt is elővenném, egy nagyobb szenzorral és komolyabb obival talán még jobb fotókat tudnék lőni mint az LX100-al vagy a mostani mobilommal. A kérdés már csak az, hogy valóban megér nekem ez ennyit. Valószínűleg ennél kicsit több kéne, hogy erősebb elhatározásom legyen. De ha azt nézzük hogy nem 1 évre veszi ezt az ember és nyaraláshoz a T30 egy nagyon jó gép, mert kevés utómunkával is szép képeket lő, viszonylag kompakt is, ha nem teleobit rak rá az ember :D


tvamos
(nagyúr)
Blog

Most szep szinesek a fak. Erdemes kimenni, es fenykepezni. Mondjuk a kivalasztott T30-cal. Akkor kiderul, megeri-e neked.


#31733248
(őstag)

Mindkettő alkalmas, de a Sonyt kényelmesebb magaddal vinni, mert annyira pici, hogy befér akár egy kicsi övtáskába is. A Nikonhoz hasonló tükrösöket sokan a méretük miatt nem viszik magukkal.


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

valamelyik EVF-es Fuji, Pana, Olympus. ezek jók ooc jpg-ben is.


#31733248
(őstag)

Mert a Sony nem jó annyira, mint mondjuk a Pana? :)


spyduck
(nagyúr)
Blog

Sziasztok,

Ingatlanozáshoz (főként belső kissebb terekhez) keresnék egy viszonylag jó és olcsó, nagy látószögű megoldást. Mi a vélemény erről a kombóról?

Olympus E-PL8 + Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6G VR DX

Használt cucc is szóba jöhet, viszont fontos, hogy tudjon hasonlót látószögben mint egy Huawei P30.

Előre is köszönöm a segítséget!

üzenetek