Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


AuraSync
(őstag)

Mindig elmosolyodok azon amikor olyan dolgokról van szó amit az ember még a saját szemével sem lát rendesen.
Miről beszélek????

Ilyen objektív, olyan objektív, ilyen váz, olyan váz....
Az egész egy nagy humbug sztem.
Nekem azt senki ne magyarázza meg, hogy a 2 millás és a 300k-s fényképező gép között annyi minőségbeli különbség van mint amekkora ár különbség.
Fentebb linkeltem azt az összehasonlító oldalt ahol van egy referencia kép hát bevallom őszintén én szinte semmilyen különbséget nem veszek észre a gépek között már 500k felett.
Ez sztem csak a bemagyarázás része, hogy a drágább jobbat csinál...
Én egy 40k-s 1/2.3-as kis szenzoros Sony sz@rral is tudtam olyan képet csinálni mint anno a D7200-al. Persze nem low light környezetben és nem is kell belenagyítgatni a képekbe.
De minek is nagyítgatni egy képet? Ha valamit közelről akarok látni oda megyek, vagy zoom-olok.
Az egész túl van lihegve...
Egyáltalán minek RAW formátum egy 1 milla feletti gépbe?
A RAW azért van, hogy utólag lehessen mókolni a képpel nem?
Miért kell egy 1 millás géppel készült képet utólag mókolni?
Nem csinál jó képet vagy mi? Akkor mi a tököm kerül rajta 1 millába? És akkor a 2 millás Nikon D5? Meg rá az 1 millás obi? Vicc.

Van egyáltalán olyan gép ami olyan képet tud készíteni bármely környezetben és fényben mint amilyet én látok a valóságban? Mert nekem olyan gép kellene. De gyanítom, hogy nincsen.

A másik nevetséges dolog, hogy sok gép a HDR kép készítés esetén nem tud RAW-ot csinálni csak JPG-t. Ez mi? Nem elég erős benne a feldolgozó vagy mi? 300k-s gépről beszélünk.

Fenomenális komolyan, hogy ezek a nagy gyártók mi pénzeket le tudnak nyúlni tőlünk a "semmiért". Ismerek olyat aki egy 110k-s géppel olyan képeket csinál KIT OBI-val, hogy csak ámulok és mindenféle utómókolás nélkül. Jó tegyük hozzá, hogy manuál módban fotóz tehát tudja mit hogyan állítson be a gépen. De akkor is... hol a több 100k-s obi róla amivel "jó" képet lehet csinálni?

Nem rég nézegettem videókamerákat és olyat kerestem ami képes 4K 60FPS-t csinálni.
Az első amit találtam 560k. Fel is mentem YT-ra rákeresni, hogy találjak egy sample videót hát komolyan... a telefonommal + egy olcsó gimballal csinálok ilyen videót ember...

Magyarország a 10 millió fotós országa szokták mondani.
Azért veszi meg a drága gépet, hogy aztán a fórumra felmászva bizonygassa, hogy mennyivel jobb képeket lő, de egyetlen egy képet sem tesz fel vagy mutat meg, hogy meggyőzzön róla megérte megvenni. Megérte a 300k-sat 500k-sra lecserélni vagy egy drágább obit rávenni.

Félreértés ne essék nem azért írtam ezt a kirohanást mert irigy vagyok a drágább gépre (miért lennék irigy ha az én szemem nem lát különbséget közöttük).

Persze be lehet magyarázni mindent, hogy a képzaj meg a fényerő meg az izé... jól van. Jó neked.
A filmes szakmában vagy modell fotózásnál (még az XXX kategóriában is) megértem ha kell egy jobb gép.. de ahhoz, hogy lefényképezzem vele a Balatont meg Lánchidat arra roh...tul elég egy olcsó kompakt is 20x otpi zoom-al.

Esküvői fotós: Lóg a nyakába két profi gép meg nála van 5 objektív, de nem csinált egy olyan képet sem amire azt lehet mondani, hogy WWWWWOOOOOOOWWWWW.

üzenetek