Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


rizso
(addikt)
Blog

Tiszta sor, de a kolléga azt írta, hogy lehet eladja az M10-et és a GX7-et, és Pana fronton fog fejleszteni, mert az Olympus jövője bizonytalan. Tehát a rendszert nem akarja dobni, csak váz upgrade-en agyal.


tvamos
(nagyúr)
Blog

En mar egettem meg a kezem fenykepezogep rendszerrel, ugyhogy meg az EOS-M-be sem fektetnek nagyobb osszeget most. Mi van, ha a Canon a fejehez kap, hogy nem kene ket bajonettel nyomulni, es dobjak ezt az R javara? Azert ha bele teszek fel miliot egy objektiv parkba, szeretnem, ha tudnek ala masik vazat venni, ha elavul.


barrasz
(aktív tag)
Blog

Igen rizso fórumtársnak igaza van,rendszert nem szeretnék és nem is akarok váltani csak optimalizálni egy vázra. Sajnos nem vagyok profi így csak hobbi szinten fotózom magamnak.Mondjuk az Oly színei jobban bejönnek viszont hiányozna a Pana videós képessége.
Viszont lugosi fórumtársnak is igazat kell adni,mert való igaz hogy mivel az oly nem nyilatkozik hogy pontosan mire lehet számítani a jövőben így lehet,hogy önámítás hogy lesz még a nem profi felhasználóknak is megfizethető gép és obi.


Neck
(veterán)
Blog

Egyetértek. Most biztos jó a rendszer, de ha két év múlva ki kell belőle szállni, és mondjuk addigra lehúzzák a rolót, akkor sok pénzt bukik az ember. Már most is nagyot esett a cuccok ára.


Freerider89
(tag)

azt én is kiszúrtam :D (épp nézegetem, hogy milyen fényképezőt kéne vennem először életemben)

haverom vett KP-t újonnan 220 voltban akcióban, de nagyon hamar eladta. Pentax Ks-2-ről váltott, és nem volt akkora ugrás. Ks-2 még a mai napig meg van neki!

btw szerintem ennyiért már jó lehet. Egy dolog miatt félnék bármilyen Pentaxot venni, hogy nem találok majd hozzá magyar használt piacon semmit. ebay-ről meg tudom, hogy mernék e rendelni obit.

[ Szerkesztve ]


tothl
(addikt)

A KP -ban a szenzor ami elég jó, illetve már magnézium vázas.
Nekem egy K5 van, igazából már régen nem korszerű, de szeretem fogdosni és használni. Olyan, mint egy tank és SZVSZ szép képeket lő. Objektívek is vannak még dögivel, ezért mertem ajánlani mert ennyit bőségesen megér szerintem.


Freerider89
(tag)

és amúgy Te honnan szerzel pentaxhoz bármit? Én most ha használt piacon nézelődök alig van hozzá bármi, ezért nem merek pentaxot venni.


haruspex
(aktív tag)

Türelmesnek kell lenni de, az indexes Pentax adok-veszeken elég sok minden megfordul, és ha kinéztél valamit, oda kiírhatod, hogy van-e valakinek eladó. Egy 16-45 f4 pl. elég jó kezdés. De most éppen van kint egy kishibás 17-70 f4 is.


eszgé100
(őstag)

Szia, figyeltem minden nap az akciókat, van amazon prime-om, de itt a uk-ben csak a 18-135mm lencsét akciózták le 500 fontról 400-ra, viszont semelyik gépet nem találom értelmes áron. Spanyol amazonon a 6100 16-50-es lencsével 619 euró (kb 550 font) , amit már barátinak mondanék, viszont nem tudom a kosárba tenni, mert spanyol prime kellene hozzá, spanyol primehoz pedig spanyol lakcím... létezik erre valami kiskapu?


Mr.Csizmás
(félisten)
Blog

[link] google alapján


Neck
(veterán)
Blog

Nekem német prime-om van, de működik a spanyollal. Ez már a brexit hatása? :D

[ Szerkesztve ]


eszgé100
(őstag)

most live chateltem velük és azt mondták, hogy uk only a membership... amugy lehetséges, hogy igen ez mar a brexit hatása :W


Neck
(veterán)
Blog

Akkor regisztrálj egy spanyolt, 30 nap triallal.

[ Szerkesztve ]


zolikaDB
(veterán)
Blog

Sziasztok!
MILC-re szeretnek valtani.
Tudnatok segiteni ebben a kerdesben? [link]
Vazak amikben gondolkodom: Oly Pen E-PL8, Pana GX8-80-800, Sony A6000.
Melyik bajonettcsaladban nagyobb "lehetoseg", melyik a sokszinubb? Szamit az elerheto obik ára is...
Elsokent kitobival kezdenem: 12-32 (Pana), 14-34 (Oly), 16-50 (Sony).
Melyiknek szebb a rajzolata, szinei?
Melyik vaznak pontosabb, gyorsabb a fokusza?
Kitobi utan fenyeros, fix obi lenne a cel, es majd "látom".
Koszonom a segitseget! :R

[ Szerkesztve ]


haruspex
(aktív tag)

Szia! Az Mft vonalon több objektív van, és több gyártó, bár ebből az egyik most adta el a részét, úgyhogy ott vannak bizonytalanságok. Az említett objektívek közül a 12-32 a legjobb. (A méretéhez képest meglepően jó. )
Hogy merre érdemes indulni a felhasználástól függ, minden rendszeren más a Bestbuy obi, és van ami drágán megoldható.

A PEN-t elengedném, és ki választanám az obi-t ami kell, aszerint döntenék. Ha beírsz gyujtótávot, vagy felhasználást, akkor tudunk benne segíteni.

A fentebbi gépek közül az a6000 jobb követőfókuszban, a Panákban viszont nagyon jó a stabi, ami együttműködik az objektívekével. A kereső a legjobb a GX8-ban, kezelhetőségben is az a legjobb, cserébe az a legnagyobb, és magas ISO-n bizonyos műfényeket nem szeret.


zolikaDB
(veterán)
Blog

Leginkább otthoni, hobbi felhasználás, családi dolgok, és leginkább ficánkoló, "nehezen modellt álló" gyerekek fotózása a cél :)


haruspex
(aktív tag)

Megköveznek érte lehet, de erre sztem egy "rugalmasabb" obi, (nagyobb átfogású) egy plafonra fordítható vakuval elég. Fixből egy 50mm ekvivalens jó kezdés. De van itt fórumtárs aki fullframe-re váltott emiatt.

Sokkal fontosabb, hogy amelyik képet 20 év múlva is vissza akarod nézni nyomtasd ki. 10-20 centis nyomatokban meg elég sok hiba éltünik.

[ Szerkesztve ]


Freerider89
(tag)

Sziasztok!

2 rendszer között vacilálok. Van itt valaki aki Canon DSLR-ről váltott Fuji Milcre? Vagy fordítva, a lényeg, hogy legyen mind2 rendszerrel tapasztalata.


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Az itteni kitobik közül a közvélekedés szerint a lumix 12-32 a legjobb, "cserébe" annak a rendszernek a legkevésbé világos, biztos a jövője. A fókuszban a sony-t mondanám legjobbnak, cserébe ugyancsak a közvélekedés szerint az általad írt sony kitobi a leggyengébb.

Amit szubjektíve azonnal kihúznék a listáról a Pl8 és a gx800, első körben. Szerintem gx8/80 vagy a6000. Ha most vennék gépet (egyébként elégedett m43 felhasználó vagyok, pont gx80-am van) akkor ha csak a felsoroltak közül kellene választanom akkor az a6000-et venném.

Szerintem családi, nyaralásos, szülinapos dolgokra a sony kitobi is teljesen jó, ha "komolyabb" dolgokhoz, vagy nagyobb nagyításhoz, jobb minőséghez kell jobb obi akkor legfeljebb később vennék.


Neck
(veterán)
Blog

Egyetértek. Annyi hozzáfűznivalóm van, hogy véleményem szerint nem szabad csak a kitobi minősége alapján gépet venni, mivel cserélhető objektíves rendszert tekintve azt cseréli le az ember először és tesz fel másik obit. Jó, persze, tudom, a Fuji csoda kitobiját kivéve, mert az végig velünk marad :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek