Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Bazs1981
(aktív tag)

Talán abban reménykedem, hogy jobban szűri a zajt mint a 100d illetve a MILC-eknél a szenzor segíti a fókuszálást ezért elvileg nem fordulhat elő, hogy egy "külsős" gyártó objektívje (Tamron, Sigma) front/back fókuszos lesz.


vihartigris
(őstag)

Zajban apró előrelépés lesz, viszont a front/back fókusz probléma megszűnik.


haruspex
(aktív tag)

Azért a 100d-ben még a régi 18mp-s érzékelő van, onnan azért az m50 érezhetően jobb lesz szerintem.


Neck
(veterán)
Blog

Azért az 1 fényérték zaj csökkenés nem annyira apró...
Az m50 megeszi reggelire a 100D-t (Rebel SL1)

[ Szerkesztve ]


vihartigris
(őstag)

Nincs ott 1 FÉ különbség.


Neck
(veterán)
Blog

Ok. Mea Culpa. Nincs meg az 1 FÉ, de közel van. Mondjuk 2/3.
Egymás mellé téve a 100D sokkal zajosabb.

Az a6100-nak megvan az 1 FÉ :)

[ Szerkesztve ]


haruspex
(aktív tag)

Nem támadásképpen, az a szenzor borzasztó, alapból is, pláne, ha dolgozni is kell vele, egyszer használtam, nem volt jó . A 24-es Canon már sokkal jobb. + a kérdezőre reagálva az M50 szolgáltatásokban, és keresőben is egy jóval jobb gép.


ballinboy33
(csendes tag)

Sziasztok!
Fényképezőgépet szeretnék vásárolni, elsősorban tárgy (pl. étel) fotózásra kellene, de olykor-olykor szeretném természetben is használni.
A Panasonic GX80 lett először szimpatikus, de ha jól gondolom tárgyfotóra nem ideális a hozzá adott 12-32-es objektív.
A keret max 200.000 ft lenne.
Abszolut kezdő vagyok a területen, így komolyabb specifikáció-beli elvárásaim nincsenek.
Előre is köszi!


Neck
(veterán)
Blog

Jó hírem van. Ez talán az egyik olyan téma, ami viszonylag kevéssé érzékeny a vázra és az objektívre. Kis túlzással kb tök mindegy, mivel fotózol.

Itt láthatsz két fotót, az egyik a6000 kitobival, a másik egy drága FF váz prémium zoommal, pont ebben a témában. Nem mindenki találja el, melyik melyik :)

Itt inkább kalkulálj bele a keretbe fényeket, sokkal jobb eredményt fogsz elérni.

[ Szerkesztve ]


vond
(MODERÁTOR)

Ha csak nem kell extra nagyítás, akkor abszolút alkalmas a kis palacsinta 12-32 is. A tele végén (ekv. 64 mm) már nem kell olyan közel menni a tárgyakhoz. Persze az sem mindegy, mekkorák azok a tárgyak. :D

Bár nem sok ilyet csináltam, de úgy gondolnám, hogy ilyenkor nem kell az őrült vékony DOF sem. Akkor meg bőven jó az MFT f/5.6 ~65 milliméteren. Ha mégis kellene a szűk mélységélesség, akkor 40 ezer körül lehet lőni használtan 25 mm f/1.7-et, de néha újonnan is bemegy 60 alá.

Fények, háttér, sátor, stb. is lesz, vagy hogyan tervezed? Mert nagyon nem ártana.

Ha természetben is használnád, akkor én inkább vennék használtan egy GX80 vázat, és egy II-es, vagy III-as 14-140-et. Nagyon rugalmas az az átfogás, és ezzel a kisebb mélységélességet is kipipálhatnád, mivel nagyon jó a közelpontja. A tele végén 1:2-es nagyítást tud. :)

[ Szerkesztve ]


vihartigris
(őstag)

+1


ballinboy33
(csendes tag)

Akkor akár a GX80 még jó választás is lehet az alap 12-32-es objektívvel? (Mind az említett fotózási igényeket-, mind magát a gépet általánosságban tekintve)
Azt olvastam hogy min. 50-es ajánlott.


ballinboy33
(csendes tag)

Egyelőre szárnybontogatás, nem profi fotózásra kell gondolni.
Ha már megtanultam a csínját-bínját, nyilván a kiegészítők (fény, stb) is beszerzésre kerülnek majd.


Mirman
(őstag)

Az 50mm az full frame-ben értendő. Ez MFT-re megfeleltetve (ami a GX80 is) 25mm-nek felel meg. Látószög alapján ezt a 12-32 lefedi.


Neck
(veterán)
Blog

Én is MFT-t (Micro Four Thirds, Pana vagy Olympus) vennék erre a célra. A GX80 tökéletes. Próbálj pénzt spórolni azzal, hogy használtan veszed és/vagy olcsóbb obival, és a pénzt költsd fényre, háttérre, sátorra, stb. Az se baj, ha a háttér, sátor olcsó, és később fejlesztesz rajta. Sokkal jobban jársz, ha ezek segítségével tanulsz meg ilyet fotózni. Ezek ugyanis szükségesek, ha jól akarsz ételt fotózni, és jobb már ezekkel együtt beletanulni. A sátor, háttér téma beszerezhető olcsón kínai webshopokból. Fényből legalább egy jót vegyél :)

[ Szerkesztve ]


lugosi
(MODERÁTOR)
Blog

Szerintem jó választás a gx80+12-32. Nekem is ilyenem van, vettem még hozzá utána 2 obit, de ez a kicsi könnyű kitobi nagyon megéri az árát. A tárgyfotóhoz - bármilyen gépet is választasz - érdemes lesz majd egy állványt venni (kicsi és könnyű géphez nem kell erős állvány), vagy annak hiányában valami házi készítésű alátámasztást használni (egymásra rakott könyvek, babzsák).


Bazs1981
(aktív tag)

Köszönöm a választ!
" A 24-es Canon már sokkal jobb"
Melyik az a 24-es Canon?


wms
(senior tag)

Szerintem a 24 megapixeles szenzorra gondolt. :K


ballinboy33
(csendes tag)

Korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy az Olympus eladja/kiszáll a fényképezőgép gyártásból. Ez milyen hátránnyal járhat annak akinek Olympus gépe van?
Az OM-D E-M10 Mark III is nagyon szimpatikus az X80 mellett. Van olyan dolog ami miatt az egyik jobb vétel mint a másik?

üzenetek