Milyen egeret válasszak? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


F-ECT$
(titán)
Blog

Én melós egérnek XM2we-t vettem :) Napi 7-8 órát fogom, nem azon a 10e Ft-on érdemes spórolni szerintem. (Nem azt mondom, hogy 60k-ért kell egeret venni, mert olcsóbban nincs jó, de hogy 30k vagy 40k az már majdnem mindegy ha legalább 2-3 évig használni fogod.)

[ Szerkesztve ]


FireKeeper
(nagyúr)
Blog

én meg a VXE R1 Pro maxot nyúzom munkában és játékban is, napi 10+ órát megy :K


F-ECT$
(titán)
Blog

Nekem is az volt a fő jelölt, de aztán a 28k-ra leárazott Endgame csábítóbb lett. Most egyébként megint ennyi pár helyen.


FireKeeper
(nagyúr)
Blog

jó cucc az is, de azért ez jóval olcsóbb volt, és realisztikusan nézve az endgame egyetlen előnye a jobb coating, de mivel használok grip tape-et így az mindegy.

egyedül ami szar hogy a Pro nem támogat bluetooth-t, amúgy tökéletes irodai és gaming egér lenne.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

"az endgame egyetlen előnye a jobb coating"

És az évekre visszavezethető, első osztályú összeszerelési minőség. Plusz a forma is jobbnak tűnik claw gripekhez.

Amúgy nem sokkal olcsóbb a VXE, itthon 24k. Kár, hogy nem könnyebb legalább 10 grammal, a lila jól néz ki.


Kam1kaze
(tag)

Köszi az ajánlást. Cooler Master MM710-re ránéztem, ÁK szerint sajnos már lassan 3 hónapja kifutott.

F-ECT$ által említett Endgame Gear XM2WE egeret is néztem, de tegnap még csak az Auchan árulta 43.000-ért. Most ránéztem és valóban elérhető pár helyen 28k-ban. Utána néztem, a főkapcsolók Kailh GO, erre rákeresve 60-65gf értéket dobott ki a Google. Gondolom esetemben az a legjobb, ha ez az érték kisebb (a könnyebb lenyomás érdekében). Nem tudom, hogy a Razer DeathAdder V3 mennyi lehet, mert nagyon könnyűnek érzem a lenyomását, ahhoz kéne viszonyítanom. Rtings-en is néztem, nem lettem előrébb vele, számomra értelmezhetetlen infók/grafikonok esetében. Azt látom (meg tapasztalom is), hogy csendes, ami szintén nagyon tetszik, hogy nem kattog hangosan (XM2WE-re is azt írja ez az oldal).

Nézelődöm még. Ha a Razer DA V3 fogását meg tudnám szokni, tökéletes lenne minden más része. Előző egereimet is nézve, ennek jött be legjobban a kattintása. Még nagyon régről van Logitech M-BJ69 egerem is, azt szerintem 10 évig használhattam (kb. ugyan ennyi ideje a szekrényben áll) és hibátlan, lehet előveszem majd a szekrényből kíváncsiságból, hogy az milyen volt. 20 éves meg lehet szerintem. :D

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

[link]

D2F-01F talán itt.

Teszt, de saját is volt kettő. Most már csak egy, de az vegyes felvágott (fehér alsó rész és kábel, fekete tenyértámasz+főklikkek + japán Omronok + Hyperglide MX-2 tappancsok).

[ Szerkesztve ]


Skynet258
(veterán)

Ajh csak lenne fehérben... Legutóbbi leárazásnál is csak ezért nem vettem meg de azt hiszem nincs más hátra, be kell érnem a feketével mert annyi helyen szerepel ajánlottként, hogy ki kell próbálnom.


F-ECT$
(titán)
Blog

43k vs 24k(+grip) esetén én is VXE-t vettem volna, de épp elkaptam 28k-ért az Endgame-et, ezért ugrottam át rá. Érezni rajta a minőséget, aztán majd kiderül, hogy mennyire lesz tartós.


mert_csokis
(senior tag)

Xtrfy M42 esetleg?
Néhány hete használom, és nem igazán tudok belekötni.
A görgője gumis bevonatú, és nagyon finoman fut. Amellett érzed a fokozatokat. Hangja semmi.
A fő gombok alatt Omron kapcsolók vannak. Se nem kemény, se nem puha. Nagyon jó érzés kattintani vele.
Mivel írtad, hogy a wl nem feltétel, így 12e forintért szerintem best buy vétel.


TechN7ne
(nagyúr)

Volt szerencsém kiprobálni MM-ban a G502 X-et ,borzasztóan hangos a kattintása és érzetre nagyon silány műanyag ,nem lepet meg a Logitech számomra hozta a kötelező "gagyi" hatást.

Maradok a Corsair-nál mert sokkal jobb minőségű volt ,vagy Dell Alienware lesz belőle (utóbbira még rá kell próbálnom).
Amik számításba jönnek nálam árnövekvő sorrendben:
Corsair Ironclaw Wireless RGB ,CORSAIR Dark Core RGB pro ,Dell Alienware AW620M Lunar light ,Dell Alienware AW720M ,
és ezzel a sorrend végén már a 52k-t súrolom. :(((


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Amiket felsoroltál, az mind egy kutya. Tán még a Logi a legjobb...

:))


TechN7ne
(nagyúr)

Sztem te a szenzort nézed és nálad a játék az elsődleges szempont.
Én meg a minőséget ,halkságot ,görgő kényelmét nézem és a játék nálam nem szempont mert nem játszok egérrel.
Mindenesetre a Corsair és a Dell egerei sokkal halkabbak mint az említett Logitech termékek.
Kényelem meg szubjektív.


Mephike
(senior tag)

Azért ez így eléggé nagy butaság, amiket írtál, és ezt nem bántásból mondom, de gyanítom a tapasztalatlanságod az oka.
Max annyit tennék hozzá, hogy Te kipróbáltál X db egeret/gyártót, Synthwave meg annak a többszörösét.


Csandi
(őstag)

Hát ha szuper halk kell akkor Razer Pro Click vagy Pro Click Mini ha meg kaphatók. Na az csendes, főleg a mini.

És nem, nem a szenzort nézi, hanem a minőséget. Az egypálcás gamer egerek mint Corsair, Alienware stb. azok, mint írtam, egypálcásak. Ne várj csodát.

Ha Logi nem jött be lehet még próbálgatni, de igen a Logi még mindig jobb mint a többi. És vannak még bőven opcióid de olcsó húsnak híg a leve, ne lepődj meg.

Nemrég próbáltam egy Lamzu Thornt, annak meglepően csendes a görgője és nem is drága. Shapere nem azt keresed mondjuk.

Overall halkságot meg hiába keresel a csúcs egerekben, mivel a jó crisp clicket amiket mindenki keres és szeret, azoknak hangja van. Neked akkor olcsó gagyi egér kell aminél esetleg pont találkozik az a görbe, hogy teljesíti valamennyire amit akarsz és még épp nem túl szar. Ilyet nem tudunk ajánlani, vagy igényeken módosítasz, vagy végigpróbálod amikről nem tudunk semmit mert szarok/tulárazottak/ez a kettő keveréke

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nem a szenzort nézem (tekintve, hogy manapság már az utolsó random kínai OEM "dzsunkákban" is javarészt high-end cucc van), hanem az egészet, és a komfortos használat az elsődleges szempont, összevetve a piacon elérhető konkurenciával. A játékra való tökéletes alkalmasság de facto sztenderd, említést sem érdemel.

Csak most van 20 egerem, az elmúlt 17 évben meg több tucat (nem fos, de pár kevésbé impozáns is) motyó járt itt hosszabb-rövidebb időre, és így mondom azt, hogy egyik gyártó sem az, akitől egeret vásárolnék.

[ Szerkesztve ]


noaa
(csendes tag)

Sziasztok, koxx, Csandi, Szellem., F-ECT$, FireKeeper

Köszi mindenkinek az ajálást! Jókat küldtetek nagyon, nem ismerem ezeket a modelleket, utánajárok melyik lenne megfelelő.
Így első ránézésre a méret miatt a Pulsar Xlite V3 large, Glorious model D wireless, razer da v3 pro lenne jó a kezem miatt összehasonlítva a jelenlegi egeremmel. De nem tudom pl a razer ér-e ennyivel többet mint a többi, vagy a glorous-nál mennyire lesz koszos a lyukacsos design... Ezeket körbejárom..

Nekem egyébként az a tapasztalatom, hogy sok esetben gamer cuccok sokkal jobbak melóra, mint mondjuk egy random 'basic office mouse'. Kényelmesebb, tartósabb. (Jelenleg is egy roccat kone pure lesz leváltva, 5 évet kiszolgált, jól bírta) Nem mind1 mit használsz napi 8-10-12 órában.


koxx
(MODERÁTOR)
Blog

DAV3 pro nem ér annyit, nekem az van, de pont kifogtam "csak" 44-ért. Emagon alkalmanként behúzható 41-42 körül. De akkor inkább egy Pulsar XL V3.


Szellem.
(nagyúr)

Én is inkább a Pulsar Xlite V3 Large-ot ajánlanám. Nem azért mert ez van, hanem mert nagyon jó egér. Én nagyon szeretem. A Glorious Model D wireless is jó, de régi, nem ajánlom, az új Model D2 Pro meg katasztrófa annyi pénzért. A Pulsarral nem lősz mellé.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

A kézméretedhez inkább a normál méretű Xlite passzol, és valszeg. a DA V3 is kicsit nagy lehet már, csakúgy, mint a Model D.

Alter és némileg költségesebb vonalon ott van még a Vaxee Zygen NP-01 Wireless, Vaxee Outset AX Wireless vagy a Zowie EC2-CW is. Nem ultrakönnyűek, de nem is téglák, viszont full PnP és első osztályú összeszerelési minőség; tankként vannak építve. Ha hosszú távra keresnék valamit és nem zavarna a 70-75 grammos tömeg, tuti, hogy ezekből venném az egyiket (valszeg. valamelyik Vaxee-t).

[ Szerkesztve ]

üzenetek