Milyen GPS-t vegyek? - Autó+mobil fórum

üzenetek

hozzászólások


djtoomi
(addikt)
Blog

Én mostanában készülök venni GPS-t de nem tom milyet.Leginkább olyat szeretnék ami egyben pda is.Nem néztem eddig sokat de azt tudom hogy első számú feladata akocsiban való navigálás lenne.a keret 80000 magyar forint.ti mit ajánléotok?nem baj ha egyben pda is.


djtoomi
(addikt)
Blog

sehol senki?valaki segitsen már eldönteni.


mynames
(senior tag)

Örülök h van egy ilyen topik végre, miután én is a pda+gps(beépített) vásárlásán gondolkodom. A leírt jellemzők kb. fedik az én igényeimet is.

Eddig az a alábbi modellek esélyesek:
-Siemens Pocket Loox N500
-Yakumo deltaX 5 BT

Sajna teljesen ismeretlen terep ez számomra, így pl. a fenti két modell közül sem tudnám megmondani h melyik a jobb... :F

A Royaltek Empus 1000 (és Acer N35) sajna kiesett a rostán, mert csak SIRF II-es GPS van benne, de állítólag hamarosan itt az Empus 2000, ami már SIRF III-mal érkezik.


djtoomi
(addikt)
Blog

nálam mondjuk siemens kiesik.volt már siemens mobilom vagy 3 darab,siemens monitorom,siemens tévém,siemens hagnfalam mind szarrá ment 2 hónap után.az a yakumo nem néz ki rosszul de még nem igazán olvastam a yakumo márkáról.mennyire megbizható?


pilóta
(nagyúr)

Mindenképp egybeépítettet akarsz?
Van nekem egy HP 2100 PDA-m egy külső Bt-s GPS-el.
Tökéletes állapotban. 60.000 pénz.

[Szerkesztve]


Geli
(senior tag)
Blog

vegyél 50ért egy okostelót, és 30ért egy gps-t (holux,globalsat vagy royaltek) ,mindig nálad lesz, ha akarod otthagyod a töltön a kocsiban, ennyi pénzért a legjobb választás.


Geli
(senior tag)
Blog

inkább holux gr 213, gr 271, gr236, vagy royaltek rbt2010 mind Sirfstar III chipsetes.


djtoomi
(addikt)
Blog

igen egybeépitettet szeretnék mert akkor mindig két cuccot kell agammal vigyek(pl túrázni megyek)akkor meg nem sok értelme lenne.


mynames
(senior tag)

Hát ha van rá egy év gari akkor nem nagyon érdekel ha két hónap után szétesik. :D

Öszintén megmondom fogalmam sincs h mennyire megbízható egy Yakumo...

Ja még ez is esélyes: Mitac Mio180


djtoomi
(addikt)
Blog

nem kell nekem két dolog.igy is 4 telefont kell mindennap magammal cipelnem.még egy ötödik meg egy 6 cucc na az már sok.a kabátom meg nadrágom már igy is súlyosabb mint én :DDD


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Bruttó 20 körül van a Nokia Sirf III-as vevője, akkor talán az már jobb választás.


mynames
(senior tag)

Ugyan ezen okokból csakis egybeépített jöhet szóba nálam is. Gondold csak el: kocsiból is csak egy dolgot kell kivenni, nem kettőt :) !


djtoomi
(addikt)
Blog

igen ezt valahol láttam én is nem néz ki rosszul csak nem tudom ebbe az árkaegóriába melyik a legjobb választás


Geli
(senior tag)
Blog

20?? hol? ;]


Pompi
(MODERÁTOR)
Blog

Pl. itt: [link]


Geli
(senior tag)
Blog

én sehol nem találtam 26alatt,pedig googleval,árgéppel,arukeresővel,olcsobbatal is kerestem :DDD
de a holux 213 meg 15K :) ...és azért az egy holux, szintén sirf 3 chipsettel.
viszont vezetékes.Ha kabátzsebbe is kell,lehet jobb a nokia,ennyiért :)

[Szerkesztve]


lugosi
(félisten)
Blog

Acer N35-öt lehet még kapni? Akkor ez jó lenne nektek egybeépítettnek.

Azért gondoljátok meg pl a külön GPS - külön PDA lehetőséget is. Nekem ilyen van, azt használok. Van egy pár hátránya is (két készülék stb), de van előnye is. A kis GPS vevőt oda teszed a kocsiban, ahova akarod, pl az ablakba a jobb rálátás érdekében. A modularitás, pl ha kijön egy következő generációs GPS és nem tudsz nélküle meglenni, akkor nem kell a komplett cuccot cserélni, a navigációs progit újratelepíteni. Mire akarjátok használni? (Kocsi, túra, csak úgy...)


szerk: még annyit, hogy nem akarom az észt osztani, csak egy gyakorlati tapasztalat. Mostanában mindenhol azt olvasom és hallom, hogy a Sirf Star III chipset alatt nincs élet. Azért ennek a kifejlesztése előtt is voltak igen pontos navigációs berendezések, én egy Sirf II-est használok, igaz hogy nem képes egyszerre 20 műholdat látni, ''csak'' 12-t, de én még soha az életben nem voltam olyan helyzetben, hogy egyszerre 12 holdat láttam volna. A maximum olyan 8-9 volt, azzal 1 méteres (az igo szerint 1.20 méteres) pontosság volt elérhető. Akinek ez nem elég... Mellesleg nem tudom, mi a gyakorlati jelentősége a 20 hold láthatóságának, mikor az én igo-m pl max 12-t képes kijelezni. Bár lehet, hogy tévedek, és a Sirf III-as pontossága nélkül nem is érdemes belevágni. Nem tudom, mindenki döntse el maga. Egy Sirf II-es BT-s GPS-t meg lehet kapni 12e-ért, ez olyan fele a III-asnak, és akkor még az a legolcsóbb volt, nem egy 35-40e ft-os.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]


Kraptor
(őstag)

Hát én még nagyon régen vettem egy Emapet (már nem gyártják) de nekem nagyon jó szolgálatot tett. Ez egy ősküvölet főleg a mai cuccokhoz képest de még mindig elég jól lehet hasnzálni, mondjuk mostanság csak mint vevőt használom és a notin történik a megjelenítés. Mondjuk én csak külföldön használom itthon nem igazán, de lehet, hogy lecserélem majd valamikor. Lehet, hogy csak egy jobb vevő csere lesz és annyi. Az én bajom mindig az volt, hogy a legtöbb GPS és főleg a PDAsnak nagyon kicsi a képernyője főleg a noti után aminek meg már jó kijelzője van az rohadt drága.


Dracula
(senior tag)

Sziasztok!

Én inkább csak PNA-t keresek, kocsiba. PDA-ra nincs szükségem, legalábbis a jobbak azok túl drágák. Árban max. 90e lenne rá, de lehet olcsóbb is.

Van pár alternatíva:
Garmin Streetpilot c510
Mio C510

És extra olcsón (50e körül) egy AIRIS T920 PNA. Ehhez még térképet kell venni, az igaz. De azzal együtt is kijönnék 80-90 körül, és olyan, amit én akarok (I-Go-ra gondoltam).

Egész Európa kell, mert külföldön is használnám navigációra...

Várom a javaslatokat.

Üdv!


Dracula
(senior tag)

Találtam közben még alternatívát!

HP rx5730
(1 giga ram és a fileshare nagyon jó!)

És PDA vonalon:
AIRIS T620 PDA.
72e -ért!!!!

Hm...

Üdv!


_seth_
(veterán)

Notihoz lehet veszek majd egy GPS-t és lenne pár kérdésem:

BT-s gps-el könnyen elboldogul egy noti? A notihoz USB-s BT van csak, beépített nincs. Vagy jobb lenne egy USB-s? Azért gondoltam BT-sre mert azt a telefonom is kezelni tudja valamint más eszközök is.


lugosi
(félisten)
Blog

Szerintem mindenképpen BT-set érdemes venni. Milyen telefonod van? Ha Series 60, arra állítólag vannak már gps alkalmazások.
Notebook-on gps-t használni talán kicsit körülményes lehet, de ezt csak elképzelés szintjén írom. Pl vonaton simán látod vele, hogy hol tartasz, percre pontosan mikor érkezel, mennyivel megy a vonat, meg ilyenek. Kocsiból talán nehezebb használni, de nem esélytelen.

Szerintem egyre megy, hogy usb-s vagy beépített BT van a gépedben. Nekem anno volt egy olyan notebookom (Dell D600), amiben beépített BT volt, és szépen tönkre is ment ott belül. Egy usb-s cuccnál ha ez előfordul, akkor 4e ft-ért cseréled. A Dellnél ehhez szakszervíz kellett volna, vagy azt mondták, hogy lebonthatom én is otthon az lcd-t, mert mögötte van a BT és ez egy típushiba, de nem ajánlják, mert ugrik a gari, és különben se... Nem vacakoltam vele, mivel céges gép volt, leadtam és kaptam másikat. (Vackabbat, de ez már mellékes.)


Kraptor
(őstag)

Com portos emuláls kell ahhoz, hogy a szoftverek többsége kezelni tudja gps vevőket a notin, de gondolom BTnél is van valami COMos emulálás. Én USBset hasnzálok és ott van, mondjuk USBs vevő csak annyival jobb, hogy sokkal olcsóbb mint egy BTs. Igazából akkor jó a noti, ha többen mentek és a másik tudja kezelni míg te vezetsz. Egyszemélybe egy kicsit maceráns tud lenni.


Dracula
(senior tag)

Valaki erre 5let / tanács?

PDA vagy PNA az első nagy kérdés. Bár, mivel 80-90 ért már van használható GPS-es PDA, hajlok a fele...

Üdv!


rdi
(veterán)
Blog

nekem meg olyan gps kellen, ami autóban és hegyi túrán is használható :)) valakinek van ötlete?


Sátán44
(addikt)
Blog

Van itt vkinek MyGuide 3100 PNA-ja?Ha igen, kérem mondja el a véleményét,holnap terveznék ilyet venni!


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Nem túl bőbeszédű és nem is pont erről szól, de azért elolvashatod: [link].


xcbiker
(addikt)

Milyen BT-s GPS vevőt érdemes venni? Melyik a jobb és miért? Akár akkor is, ha az ár nem számít.


Sátán44
(addikt)
Blog

Köszönöm,hasznos volt ;)


invidia
(tag)

pocket loox n560 - verhetetlen PDA és egy kis tuninggal(gyári külső antenna) verhetetlen GPS. antenna nélkül lassan csatlakozott fel a müholdakra, de ha megvolt akkor ment rendesen, ezt a kis kábeles fekete kütyüt rádugva viszont benn a házban vasbeton födém alatt is veszi az adást...kemény


Ch4os
(aktív tag)

Lehet nem a legjobb helyre írom, de jobbat nem találtam.
Kérdésem avval kapcsolatban lenne, hogy ha veszek egy GPS alakalmas PDA-t, akkor az IGO-t rátéve (kocsi híjjan) tudok rohangálni az utakon. :D
De mi van ha én kint a szabadban szeretném használni, túrázáshoz?
Akkor az IGO is megteszi, vagy egy másik szoftver kell. Ha igen, akkor mit tudtok ajánlani?


invidia
(tag)

igon be lehet állitani h gyalog vagy e...ilyenkor más kresz szabályok érvényesek rád...én velencében próbáltam használni akkor még nem volt meg az antenna igy csalódást okozott, mert nem fogott jelet, azóta gondolom nem lenne probléma. igo n (szinte) minden falucska rajta van tehát tudod merre jársz, de de domborzattal majd csak az új igo tud szolgálni
lehet van specifikusabb prog ilyen témában


Ch4os
(aktív tag)

Közben sikerült egy ingyenes progamot találnom, ami pont arra való amire akarom.
Kirándulásokhoz, gyalogos GPS az isten hátamögött is mondja meg hogy hol vagyok.
Progi, és térképek: Russa [link], [link]


chicken
(senior tag)

az antennát mennyire bonyolult beszerezni?
(nincs egy képed véletlenül antennástul a kütyüről?)


Sipi16
(senior tag)
Blog

Nekem 2 ilyen GPS-es kütyüvel volt dolgom az egyik az egy Mio C310-es PNA a másik pedig egy Airis T620-as PDA. Ha csak kocsiba kell navigálásra akkor nekem a PNA egyszerűbbnek tűnt. Kijelzővédő fólia nélkül én nem használnék érintőképrnyős dolgot. A PNA-n volt fólia ezért iGo-nál semmi ceruza hanem az ujjaimmal írtam be a címet mert vezetés közbe még ceruzával írni még nehezebb. A PDA-n nem volt fólia mondjk avval csak az utcába próbálkoztam (ugyan az az iGo volt rajta mind a PNA-n) Az jó volt. Ami kicsit a PDA ellen szólt, hogy elvileg magyarosíva volt gyakorlatilag meg nem igazán :S Az biztos hogy én is inkább a PDA-t venném mert több dolgot tud minr egy PNA és árban nem sok a különbség...
Vagyis aki az Airis T620 meg valami PNA között vacilál annak ajánlom a T620-at (Csak fóliával! Meg persze ha avval a minimális angollal meg tud bírkózni ami benne van.) Nem rossz kis gép meg az alapcsomagban sok tartozék volt ami nagyon tetszett.


invidia
(tag)

speedshopban vettem, semmi szerelés nem kell hozzá, simán rádugod, van hozzá ugyan 5 méter kábel, de simán csak ki van lökve a szélvédő alá
itt egy kép róla
http://www.mobiltelefonok.hu/uj/termekek/1/10381.jpg


viktor82
(őstag)

:O


Dracula
(senior tag)

Én egy AIRIS 920 PNA-t vettem. A pénzért nagyon jó vétel, iGO kiválóan megy rajta! :C

Üdv!


t1
(addikt)
Blog

Hali!
Nem sokára készülök GPS-t venni vagyis csak szeretnék.Geocachingre [link] kéne.A lényeg hogy olcsó legyen nem ilyen 100000FT max 450000Ft-ig


t1
(addikt)
Blog

max 45000Ft :B


nemethbuda
(csendes tag)

Hello!

Olyan GPS-t keresek, amit notihoz tudnék csatlakoztatni, és a NetStumblerrel együttműködik. Van valakinek valamilyen tapasztalata? Egyáltalán számít, hogy milyet veszek, vagy ezzel a programmal mindegyik elmegy :F Néztem ki egy USB-set 11 ezerért itt: [link]
Nem tudom, ez milyen, abszolút nem vagyok képben ilyen témában.


marsu
(addikt)

Szia t1!

Ott én is regisztrálva vagyok ...

Nekem egy Mio c310-em van ...


luzerboy
(csendes tag)

Tudom ajánlani a Garmin GPS-eit. Nekem pl egy eTrex Legend-em [link] van, ez újonnan ~57e, de használtat akár 30-40e-ért is lehet találni. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, kessinghez használom énis. 8Mb memória, térkép. Én nagyon meg vagyok vele elégedve. Tölthető elemmel sokáig bírja (nemúgy, mint a PDA-sok :) ezért is akartam direkt ilyet). Ja, meg megy vele a Net Stumbler, Google Earth is géphez kötve.)
Aztán van alapabb gép is, pl a Geko 201 [link] (ez a legolcsóbb (~38e), amit számítógéphez is lehet kötni (soros porton, de asszem van usb-s kábel is). Bár kicsi a kijelzője, és az is elég kis felbontású, kesseléshez tökéletesen jó.
Aztán dicsérik még a GPS 60-at [link], ezt 60e-ért lehet megkapni, és már quad-helix antennás (a többi patch).
Persze ennyiért mindegyik szürkeárnyalatos kijelzős, és Sirf II-es chipes. De Sirf III. ide vagy oda, a Legend-emmel simán lehet 3 méter pontosságot elérni (néha 2m-est is, átlag a 4-5).
Magellan GPS-eket nem ismerem, de biztos vannak ott is jó ár/tudás arányúak.

[Szerkesztve]


t1
(addikt)
Blog

köce :R
Én is néztem ezt a Geko 201-est ez tényleg ilyen alap de nekem megfelelne...megmondom őszintén a legjobban a GPS 60 tettszik :)


luzerboy
(csendes tag)

60-ason én is gondolkoztam anno, de Legendet olcsóbban sikerült szerezni, aztán 1 helyett 8Mb memóriája van, meg ezt már ismertem :)


taszabi
(csendes tag)

Sziasztok!


Segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy MyGuide gps-t kelet Eu-val, de úgy néz ki, hogy kellene nyugat Eu térkép is. Hol tudok ilyet beszerezni? Esetleg ha van már valakinek, akkor simán átmásolom és kész? Vagy bármilyen megoldás érdekel..Előre is köszönöm


t1
(addikt)
Blog

majd kiderül még a jövö kérdése :)


_seth_
(veterán)

Motorola V3x telefonom van amire van vmi navigps progi ami képes bt-s gps-t kezelni DE a térképet ugye gprs/3g-n keresztül tölti folyamatosan szal nem túl jó megoldás :(

Notebook+USB BT + BT gps tapasztalata van azóta valakinek?


Racecam
(MODERÁTOR)
Blog

Üdv.

Szeretnék egy ilyen kütyüt venni, ráadásul valakinek ajándékba, de egyáltalán nem merültem el ezeknek a rejtelmeiben. (Finom megfogalmazása a lámaságnak :) )
Első blickre, ezt néztem ki: [link]
Kérlek, hogy ehhez képest mondjatok véleményt, pro és kontra, más típusok, más funkciók, esetleg árak.
Ami lényeges: Teljes Európa térkép, Bluetooth,esetleg TMC.
Nagyobb képernyő előny.
Márkák, megbízhatóság, minőség, gyorsaság, ár és vásárlási helyek is érdekelnének.

Előre is köszönöm a segítséget. ;)


fradi81
(veterán)

hali
robogóra szerelhető gps-e van valakinek? Arról szeretnék megtudni mindent, ha valaki tud dolgokat írja le thx.

üzenetek