Milyen házat vegyek? - Hűtés, házak, tápok, modding fórum

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(titán)
Blog

Határeset: mellette van egy kandalló, amit ha hamuzunk, produkál egy Vatnajökull eseményt :))

Igenigen, Define S a kicsike, ha megjön a kari, csinálok képeket. Egy dolog nem szimpi: a radit (be quiet silent loop 360) fent rögzítve nem tudom visszapattintani a középső "tetőcserepet". De szvsz jobb is ha oda inkább vmi jobb áteresztésű mágneses hálót teszek szvsz.

[ Szerkesztve ]


Busterftw
(veterán)

Az eleve zart haz elol mint a normal, szerintem tenyleg nem fontos, inkabb vegyel egy akkus keziproszivot aztan havi egyszer korbenyomod. :)


Rowon
(veterán)
Blog

Vagy még inkább fúvót. [link] Ennek is jól kilőtt az ára, én még kevesebbért vettem. Porszívóval érdemes vigyázni a sztatikusság miatt.


t72killer
(titán)
Blog

a szobai normál porszívóval néha meg-megcuppantom, de akkor jellemzően már eléggé áll a bál a házban. Az eddigi gépnél nem zavart, mert 95%-ban a vízpumpán kívül full passzívan ment, az újban azért pörögnének a dolgok.

#83143: noigen, ezért is fontos, hogy a gép be legyen dugva egy bekapcsolt konnektorba (=földelve legyen).


BogyóBP
(addikt)

Ezt akartam irni hogy amig van benne forgó alkatrész addig beszedi a port rendesen, de egy zárt rendszeres épitett vizhűtés nemtudom mennyire. Tervben van de mindig csak tervben hogy megcsinálom de amig nincs normális ház hozzá addig elengedem. Ez már 2 éve tolódik de egy C700M nél kisebb házba nem igazán raknék.


t72killer
(titán)
Blog

Sajna ez a lap nem engedi lekapcsolni se a ház se a vízhűtő ventijeit, pedig idle = az idő 80%-ában jó lenne úgy is. Lehet új biossal menni fog, de még ott nem tartok, hogy frissítsem (pre-spectre lap/bios, úgy akarok hozzáfogni, hogy a "dízelbotrányos mikrokód"ot kihagyom).

Próbaképp kihúztam a ház és az aio-ventiket, a radi ugyan meleg volt, de kézzel tűrhető. A vga (gainward panther) kipróbálva, nagyon jó, csak kifejezett nyúzáskor indulnak a ventik!

[ Szerkesztve ]


CriticalHit
(őstag)

A FanControl progival könnyedén megoldható.


t72killer
(titán)
Blog

Jajj, pont az asus ai suite-jával szívtam most egy kört, összeakadtak a win11 memóriavédelmével (sajna csak win10 verzió van).

A bios is tudja adjusztálni a görbét, de 0-át nem enged, ezt nem értem :F . Ránézek miben jobb a fancontrol :R


CriticalHit
(őstag)

Minden ventid 4 tűs PWM?


t72killer
(titán)
Blog

Sajna nem. Fejből most nem rémlik melyik melyik :R


CriticalHit
(őstag)

Pedig fontos, hogy a BIOS/UEFI-ben a DC venti DC-re, a PWM venti pedig PWM szabályozásra legyen kapcsolva, különben a profilok nem működnek megfelelően.


t72killer
(titán)
Blog

No megvan: a két házventi 3pines, az aio 4pines :R . Sajna a zalman ventijeim, amik itthon vannak tartalékban, szintén 3pinesek🤔.

De a görbén legalábbis ebben a biosban nincs leállítás, csak az úgy-ahogy működő ai-suite-ban. Éjjel leszek újra gépközelben, de akkor a tuningot akarom stabilra belőni, mert alapon sovány a cpu, az eddigi gyors próbálkozásaim meg nem voltak bootolhatók.


CriticalHit
(őstag)

Ellenőrizted, hogy a 2xDC házventi DC-re, az AIO PWM ventik pedig PWM-re vannak állítva?


makoss
(addikt)

Üdv!

Van egy Phanteks Enthoo Pro M házam és az lenne a kérdésem, hogy egy olyan tápot mint egy Corsair RM1000x SHIFT 80+ Gold aminek a csatlakozásai oldalt vannak, be lehet szerelni egy ilyen házba? :R


oroszLajos
(aktív tag)

Az oldalon amit a tápról linkeltél van "CASE COMPATIBILITY" szerintük kompatibilis.


makoss
(addikt)

Köszi! :R


Rottweiler89
(aktív tag)

Egy kis off...

Aerocool Hexform, gyári max. 296mm VGA kompatibilitás. De sikerült bepasszírozni a Vapor-X R9 290-est, ami 305mm. :DDD
Kép

[ Szerkesztve ]


kurtz
(aktív tag)

Üdv!
Új konfighoz keresnék alternatív opciókat.
A jelenlegi választott: Fractal Design Pop Air [orange core]

Ami belemegy:
cpu: AMD Ryzen 7 7700
cooler: Egyenlőre az előző vas Cooler Master MasterLiquid ML240L-je
vga: Palit RTX 4070 Super Jet Stream OC [ha a bank is úgy akarja és nem rohad le a rendszerük... megint. :D ]
mb: Asrock B650 Livemixer
ram: G.skill Trident Z5 Neo RGB 2x16gb 6400mhz cl32 [fekete vagy fehér a háztól függően.]
ssd: corsair mp 700 pro 1TB
psu: Seasonic Focus GX 750w Gold+ ATX 3.0

A fő részlet a Livemixer, eléggé narancssárga. :D
Valami ötletetek relatíve beszerezhető narancssárga [részben/egészben] gépházakra?
A Pop Air kellően könnyen beszerezhető 40k magasságában.
Találtam egy Azza Apollo 430 névre hallgató fehér/narancs kuckót is, ez 35k körül megy, de még az életben nem hallottam gyártóról, a házról meg nem nagyon találok se cikket se videót. 1-2 van de semmi legit teszt csak unboxing meg "oh nézd van benen porfilter..." mintha ez nem lenne alap 35k-ért. :D


Off: Hallottam "legendákat" a Thermaltake Toughram nevű szériájáról amiben elvben van narancssárga is... bárki látta már őket Magyarországon / EU-ban? :D


palfitom
(félisten)
Blog

"Találtam egy Azza Apollo 430 névre hallgató fehér/narancs kuckót is" - Végre kimozdultál a "nehézkes" ITX-ből, erre most "fojtogatnád" a konfigot egy ilyen teli előlapos házzal? :N


kurtz
(aktív tag)

Flex is van a világon. :D
Nem, ha egy mód van rá nem tenném ezért is kérdeztem hátha van valakinek jobb ötlete. [Mondjuk amúgy megvédeném az ITX-eket mert vannak kifejezetten high performance darabok pl NZXT H210: 1070-em + i7 K volt benne, Corsair 250D gtx 770 + i5 K, Cooler Master NR200P 5600X + 3070, de pl a leírásomban szereplő Fractal Design Define R3-al sem volt baj ha nem kezdted el rángatni a procit / vga-t pedig az meg tökig volt szigetelve. :D ]
A Pop air az A terv, de ha mondjuk kiderülne, hogy nem nagyon szr az AZZA akkor 1 próbát megér max megy a polcra a többi "egy próbát megért" tech cuccom mellé. Nem lehet szarabb vétel mint a Razer Tiamat V2... XD Esetelg átrakom bele az alt gépet, ennél a kartonpapír filléres Zalman háznál csak jobb lehet.. XD

üzenetek