Milyen monitort vegyek? - Monitorok fórum

üzenetek

hozzászólások


LeventeV
(senior tag)

Sziasztok!
Vasaroltam egy LG 27GP850P-B monitort. Meg vagyok vele elegedve, de nagyon rovid a tapkabele. Tudtok ajanlani hozza hosszabbito kabelt? (Nem hagyomanyos elosztot, hosszabbitot, hanem ami magat a monitor tapkabelet hosszabbitja meg)

[ Szerkesztve ]


Pro!Petya
(addikt)

A 104-es fw óta 3 frissítés jött hozzá és igen a 107-es a legutóbbi.
Nem nyirod ki vele a monitort. Értelemszerűen kell hozzá a hdmi/dp a megjeleneníés végett, az usb b - usb a kábel meg magához a művelethez. (~4-8 perc az egész)

"A HDR nem az igazi most, szarabb a kép vele, az asztal is meg játék alatt is.. valami ötlet? Szedtem le az ms store-ból hdr kalibrálós appot de így sem az igazi"

Tipikus hiba hogy az SDR -ben felhuzzák a fényerőt meg a telítettséget winben és NV-ben a digital vibrance-t a userek (sőt van aki még a monitorban is)..
Na pl egy ilyen elbaxott settings után zavarhat egyeseket mikor HDR-ben megefelelő a megjelenítés :DDD
Az asztal is SDR-ben fut szval ha már az sem okés akkor beállítás lesz a ludas.

Kezdésnek :
75/75 fényerő kontraszt a monitorban (ez a default)
Creator mód

HDR-nél meg minden HDR profil után kell csinálni kalibrációt . Pl a Vesa True Black 400-hoz ha már kalibráltál akkor utána ne 1000 Peak-ben használd vagy ahhoz is csinálj külön profilt és kapcsolgasd. Jah és a telítettség meg a SDR fényerő csúszka legyen alapon winben meg ha lehet az NV -ben se legyen elállítva a színkezelés.

[ Szerkesztve ]


nggabi
(nagyúr)
Blog

annak nem külső tápja van mint az enyémen?
LG 27GP850-B/27GP83B-B Review - RTINGS.com


LeventeV
(senior tag)

Igen ilyen van neki.
Nem a saját talpával használom, hanem állvánnyal, de a hálózati adapter rövidsége miatt a kábelmenedzsment kb esélytelen. Nézegettem ilyen dc hosszabbítókat, de nem találtam megfelelőt. Alternatív adapter is jöhet, ha van ami jó.


nggabi
(nagyúr)
Blog

áhh ezt felejtsd el, a 220-at kell valahogy odavinned. vagy műszerésszel csináltatsz toldó kábelt, de nehéz lesz beszerezni ilyen méretű csatikat. de nem lehetetlen :) vagy talán a conradban tudsz valami hasonló adaptert venni.


Pano
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Sima home office, irodai munkára szeretnék 2db budget 24" monitort venni. Semmi faxni, mert csak office, net, RDP, meg linux shellek megjelenítésére kell.

Ilyen 40 körüli áron nézegettem és nekem ez tűnt (Asus VA24EHF) a legelfogadhatóbbnak ebben az árkategóriában.
Szerintetek vehető modell?


Dr. Akula
(nagyúr)

Pont ezért kerestem én is belső tápos monitort, hogy ezt a játékot kihagyjam. :)


cs.zs.
(addikt)

Így ahogy a képen van, összeszedett zsinórral, a komplett tápot a monitor mögé kell rejteni az odavitt hosszabbító dugaljos végével együtt.
Mitől olyan nehéz ez?
40-60-80 watt fogyasztásról van szó. Bármelyik villamossági boltban meg lehet venni a megfelelő hosszúságú, legvéknyabb (3x 1mm², 3x 0,75mm²) vezetéket, egyik végére egy dugalj, másik végére egy dugó, és probléma megoldva.


sztivo
(senior tag)
Blog

Szia!
Véleményem szerint ebben az árkategóriában kb mindegy mit veszel, a lényeg hogy normális gyártó legyen. Az Asus is az, plusz pont a 100Hz kijelző, szerintem vállalható ennyiért :)
Esetleg még LG 24MR400, MSi MP245V - MP2412 és Acer VG240YE is mehet.


Pano
(addikt)
Blog

Köszönöm szépen a javaslatot!

Közben eszembe jutott, hogy a 100Hz kb mindegy, mert a dokkoló csak 60Hz-et tud minden porton. :)


LeventeV
(senior tag)

+@cs.zs

Igen, végül ez lett a megoldás. Egy hosszabbító és némi Lego segítségével sikerült az asztallap mögé rejteni a tápegységet úgy, hogy még ne álljon minden szanaszét.


robber4
(junior tag)

Sziasztok . Ez a monitor [link] Támogatja az Nvidia-s kártyát G-Sync-et?


nggabi
(nagyúr)
Blog

már minden tud mindent is.

Native Refresh Rate 240 HzMax Refresh Rate 280 HzMax Refresh Rate Over DP 280 HzMax Refresh Rate Over HDMI 144 HzMax Refresh Rate Over DP @ 10-bit 280 HzMax Refresh Rate Over HDMI @ 10-Bit 60 Hz

ellenben h nincs hdmi 2.1 210 ezerért... ha nem kell 280Hz fele ennyiből veszel 165Hzeset.


mattheus
(őstag)

a bemásolt hivatkozás véleményei között azt írták (hitelesített vásárlás), hogy igen.


szaszlaci
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Elhalalozott monitorom utodjat keresem, amit igy telefonon nem egyszeru. Ezert elnezest, hogy nem a legtokeletesebb hozzaszolast teszem, es hogy nincsenek linkek.

Leginkabb netezeshez kell, es azert a szinei legyenek rendben, vagy legalabb amonitoron lehessen igazitani, szemre nagyjabol be tudpm kalobralni. Az egyeb kriteriumokat figyelembe veve neztem nehanyat, ami kozott az ar is fontos tenyezo.

Leginkabb talan az LG 27MR400-B, ami 45 ezerert elhozhato szamomra normalis helyrol. Nagy elonye, hogy kulso tapos, ami meghibasodas eseten konnyes es olcson orvpsolhato problema.
Ami nem tetszik benne, hogy hatul egy joystickot kell hosszan nyomvatartani a kikapcsolashoz. Mivel ez esetemben gyakran megesik, mert csak azt kapcsolom ki, a PC megy, ezert erdemi kenyelmetlenseg.

Szinten harom ev garanciaval, es ha jol latom, kulso tappal kaphato ilyen aron AOC 27B2DA.

Aztan belso tappal, harom evvel, ezek tuntek megfontolasra erdemesnek:
Asus VA27EHF
MSI PRO MP275
iiyama ProLite XU2793HS-BG

Vegul van egy Samsung Essential S27C310EAU, ami csak ket ev garral van, de kulso tapos, ha jol latom. A kapcsolojarol csak annyit talaltam, hogy hatul van, de hogy mennyire.kezelheto, nem tudom.
Ha wrre mwg veszek plusz garanciat, akkor az mar kozel 60k, ami sok. A tobbi 45 korul megall.

Nos, mit tudnatok hozzafuzni, van loztuk problemas modell, vagy tudnivalo? Mas javaslat?

Tudom, hosszu voltam. Megirni is hosszu volt. :)


cimbi186
(aktív tag)

Sziasztok!
Megjött az LG 27QN880P-B.
Isteni jó képe van éles, élénk színek kiváló betekintési szöggel. Az Ergo talp az egy csoda.
Elégedett vagyok vele.
Aki nem Hz huszár ebben az árban bátran megveheti.


Nordic
(Közösségépítő)
Blog

Egy mezei usernek, aki nem competitive cs-player bőven elég a 165Hz. Én is ilyet fogok venni köv hónapban. AAA játékban manapság úgyse lesz elég fps-ed, hogy kevés legyen a 165Hz.

Más: Az LG monitorokat érdemes külön kalibráltatni? Tudtommal eleve kalibrálva vannak, vagy tévedek?

[ Szerkesztve ]


Dr. Akula
(nagyúr)

Az egész kalibrálósdit csak grafikusoknak látom értelmét, másnak minek? Ha egy játékban kicsit halványabb a piros, kékesebb a zöld, az hol fog feltűnni? Annyira egyik sincs eltájolva, hogy sárga legyen a fű. :) Egy IPS glow vagy VA fekete zsírosodás sokkal zavaróbb lesz, és az panel sajátosság, nem is kalibrálható.

[ Szerkesztve ]


Nordic
(Közösségépítő)
Blog

Csak azért kérdeztem, mert a jelenlegi Dell monitoromat anno kalibráltattam az oázisnál

[ Szerkesztve ]


Dr. Akula
(nagyúr)

És jobb lett tőle? Én nézegettem ott egymás mellé rakott monitorokat, egyik sárgásabb, másik fehéresebb, de úgy önmagában egyikről se mondanám meg, csak azt bámulva hogy valamelyiknek szarabb a képe. Nem láttam komoly eltérést a félrehordóknál se.

üzenetek