Milyen NAS-t vegyek? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Sliderxy
(senior tag)

Csak egy LG OLED C2-vel néznék filmeket. Nem szeretnék minőségromlást, a cél az lenne, hogy a fájlokat abban a minőségben tudjam megjeleníteni a kijelzőn ahogy azokat letöltöttem.
Valamelyik topicban olvastam, hogy a jelenlegi megoldásom (PC-ről PLEX-en keresztül) rontja a kijelzőre érkező tartalmak minőségét.
Mobilt, tabletet nem használom ilyesmire, ahogy olvasom a transcoding inkább ott játszik nagyobb szerepet.
Gondolkodtam még médialejátszóban is, zidoo-t ajánlottak, de azok meg jóval magasabb árkategóriát képviselnek és nem is látom feltétlen szükségét. Persze sok pluszt adhat, de az én igényeimhez lehet, hogy egy NAS is elegendő lehet.

[ Szerkesztve ]


Alex91
(félisten)
Blog

En nem hasznalok jelenleg DLNA-t, plexet, szoval nem tudom, hogy mire lenne eleg ebbol a szempontbol egy belepo NAS. De Apple TV+Infuse Pro (ez elofizeteses, havonta 400 Ft, vagy egy evre 4000 Ft) eseten biztos, hogy eleg :).


nesd
(csendes tag)

Akár egy DS120j is elég lehet?

Szerk.: Ja látom, hogy a docker-t nem támogatja a CPU... Esetleg van valami mostani, vagy akár használtan régebbi modell Synology-ből, ami jó lehet nekem?

[ Szerkesztve ]


AiRLAC
(addikt)

Dockerhez legalább pluszos sorozatú Synology kellene, jók lehetnek például:
DS415+, DS216+, DS216+ II, DS716+, DS916+,DS218+, DS918+, vagy az új 20+ és 23+ modellek.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Az AS3302T megéri a felárat a AS1102T-vel szemben? [link] Ahogy nézem mind a kettő kielégítené az igényeim. Viszont csak a memória és a +1 usb a difi.
A qnap 251D, synology ds220+ és a AS5202T kiesik már a keretből nagyon.


Sanyi.mTs
(addikt)
Blog

attól függ, hogy mekkora felár

én amúgy örülök, hogy 3db USB port van a nas-omon. 1 az UPS-hez, 1 külső mobil racknek és még marad 1 bármire.

[ Szerkesztve ]


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

75k vs 105k.
Nekem az usb port annyira nem kell. A fotókat, videókat úgy is először a PC-n fogom feldolgozni. A memória jól jöhet, de nem tudom hogy milyen appoknál jön elő.
Nekem a mostani rendszerben is 2GB van, de a peak is kb 800MB körül alakul.


Sanyi.mTs
(addikt)
Blog

Ha van rá pénzed, én a 3302T-t venném. és ezen már nyugodtabban használhatod a plex-et is, van asustor specifikus arm csomag is a plex honlapján.


AiRLAC
(addikt)

Erre a feladatra a kisebbik is bőven elég, az 1GB RAM is elég lesz. Ha nőnek az igények akkor úgyis több lemezes/Intel procis modell kell majd.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Köszi srácok :R


makoss
(addikt)

Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan gép ami legalább 2 de 3 esetleg 4 m.2 SSD-t képes úgy kezelni, hogy hozza is az m.2 SSD-k sebességét és távolról is elérhető otthoni hálózatban?
Nasra gondoltam mert szerintem van már olyan ami kezeli az m.2-t de nem tudom mik a korlátai :F
Esetleg más? :R


cigam
(félisten)
Blog

Milyen otthoni hálózatod van? Mert ha "csak" GBites, akkor az a szűk keresztmetszet, nem a háttértár.


ugyes
(aktív tag)

Asustor Lockerstor gen2. vagy QNAP TBS-464, de ezek is kb. 2Gb/s hajtanak ki magukból (akár cache, akár tárhely verzióban)


makoss
(addikt)

Annyira nem értek ehhez, van egy Asus RT-AC 58 U routerem, átmenetileg míg nem jön az optikai kábel a településre az otthoni gépre kellene egy olyan kütyü amibe lehet tenni pld. egy Samsung 970 EVO Plust úgy, hogy annak a sebességét ki is tudjam használni!
...máár ha van ilyen :U
A mostani gépemhez kellene (adatlap)
+ egy intel NUC 11, meg ha már otthoni hálózat a Zidoo Z9S médialejátszóhoz.


Borisz76
(veterán)
Blog

Ahhoz, hogy a Samsung 970 EVO 3500 MB/s ( 3.5 Gbit ) olvasási és a 2500 MB/s ( 2.5 GBit ) írási sebességét ki tudd használni kelleni fog egy olyan PC , amiben minimum 5 GBit-es ( 10/100/1000/5000 ) hálózati sebességet tudó kártya van.

Kell egy olyan NAS , amiben szintén 5 vagy a gyorsabb 10 GBit-es ( 10/100/1000/10000 ) háló kártya van.

Ha több eszközt is szeretnél ezzel a hálózattal használni akkor egy 5 vagy több portos switch is kell.
( A mai legtöbb eszköz Gigabittel ( 10/100/1000 ) szerelt....a TV készülékek pedig még lassabb Fast Ethernet-el ( 10/100 ) vannak felszerelve.

Az eszközök összekötéséhez pedig CAT6-s kábel javasolt de csak 55 méteres hosszban viszi át a 10GBit-es sebességet.
Nagyon nem olcsó a kiépítés.

Ha van egy jól működő Gigabites hálózatod , akkor megoldható , hogy a NAS és a PC között közvetlenül gyorsabb legyen a kapcsolat.

Pl így : [DKESS bejegyzése a Synology fórumból.]


makoss
(addikt)

Köszi a választ! :R
Lényegében ugyanabban a szobában lenne minden, a küldő és a fogadó eszköz is csak jelenleg az a bibi, hogy 1 gép csak a saját hardverét látja, azt amire le lett szedve, film, zene stb., másik gép meg szintén a sajátját, ezért kellene egy olyan eszköz amit mindegyik gép lát egyformán csak úgy, hogy kezelje is az m.2 sebességét, ha nem, akkor akármilyen NAS-ba való HDD is megfelelne csak akkor mi lesz az m.2-kel? :B


AiRLAC
(addikt)

Ööö erre találták ki a hálózati megosztást?


Golota
(aktív tag)

Én hasonló igényekkel nagyon sokat keresgéltem, végül lenyeltem a keserű pirulát és beruháztam egy QNAP TS-253/ra. Ez volt a legolcsóbb olyan modell, ami RAM/CPU kombóban, bővíthetőségben és szoftvertámogatásban mindent tudott, illetve ennek van 2 db 2.5GBe LAN csatlakozója, ami szerintem óriási előny lesz a következő pár évben. Egy percre sem bántam meg. Gyors, megbízható, mindent tud, ami nekem érdekes.


Speeedfire
(nagyúr)
Blog

Ez a 253 elég jónak tűnik, viszont ezt már nem árulják. Mi lehet az utód? Én az asus AS5202T-t láttam ami elég jónak tűnik, és a hdmi kimenet valóban működik.
Tegnap este a régi laptopon egy xpenology-t próbáltam, de vannak korlátok a gyári synology-hoz képest. Használtan a hs-251-et láttam, viszont az csak fhd-t tud a hdmi-n.


Golota
(aktív tag)

Áruljk még, sztem ez a legfrissebb változata.

Ami még lérdekes lehet, hogy viszonylag halk gép (ha a ventit leveszed szoftverben).

Látom fotózás workflowhoz lesz. Én is elsősorban erre használom. A Hybrid Sync teljesen ingyenes és nagyon jól paraméterezhető. Nekem real-time szinkronizál külső HDD-re, meg egy hálózati megosztásra. Nem tudom, hogy ez létezik-e Synology-ra vagy Asusra, de az ilyen tudású progik általában fizetősek.Csak simán bedobom a fényképezőgép kártyáját egy mappába és onnan lokálisan 3 helyre + a felhőbe (szintén natív app) már tolja is. Nem aggódok az adatvesztés miatt :D.

A mobilon elérhető Qsync pro (ingyenes) meg telóról is tolja a NAS-ra minden éjjel a fotókat.

[ Szerkesztve ]

üzenetek