Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


MaCS_70
(félisten)

Igen, kb. azonos a fogyasztásuk. Mondjuk nem nagy csoda.

MaCS


FireFox1996
(őstag)
Blog

Asus TUF Gaming AX3000 V2 euronicsnál 35e ft [link] [link] . Elég jó árnak tűnik, minden máshol 42e ft.
A v2 is elég erős hardverrel rendelkezik: 4x1.7 GHz, 256/512GB ram. [link]

[ Szerkesztve ]


osonte
(senior tag)

Kár a 12 hónap garancia miatt, mert jó router. Máshol 3 év van rá és azért nem mindegy 2 és fél évesen, hogy a kukában landol vagy kicserélik garanciában (amennyiben gond van vele). Főleg akkor ha valaki MESH rendszerbe kapásból vesz 2-3 db-ot.

Amúgy ugyanaz a router FCC ID-je, mint az RT-AX58U V2-nek: [link] . Csak az szoftveresen van lebutítva, például azon nincs hivatalosan 2.5Gbps WAN port, de amikor bootol a router kiírja a 2.5Gbps portot, viszont a végén átáll max 1Gbps-es WAN portra...


FireFox1996
(őstag)
Blog

Valóban gáz az 1 év gari.


nt0524
(tag)

Sziasztok!

elnézést, ha túl oktalan a kérdés, nem vagyok járatos a témában:
Jelenleg a T-től kapott optikai átalakító/router adja a netet/wifit, e mögé tervezek egy Asus ax53-at. A T router ugye bridge (vagy pass through?) módban lesz majd, vezetékkel összekötve, a TV továbbra is a T router egyik LAN csatlakozóját foglalja el, de vajon a T router "szabad" LAN csatlakozóit föl lehet használni más eszközök vezetékes internet csatlakozásához? Vagy csak a TV STB csatlakoztatásához alkalmas?

köszönöm előre is a válaszokat.

NT


Essejó
(veterán)
Blog

Két külön hálózat lesz, és nem fogják látni egymást.


nt0524
(tag)

értem, köszönöm a gyors választ!


barackfa22
(újonc)

Köszi!

Külföldi tesztben 3.6W-ot mértek a v1-re, de akkor valószínű nem ment rajta minden vagy pontatlan volt a mérés.

Akkor marad nálam az AX58U. Valamire jó lesz az USB, meg a 2x-es ram.


madagaszkar
(tag)

Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Tenda FH456 típusú router, ami a Telekomos modem után van kötve, a wifi szolgáltatást ez nyújtja, a modemen - ZTE H368N -ki van kapcsolva, meg egyébként sem működik jól egy ideje. Van 5 db Gree gyártmányú wifis klímám, amit szeretnék a GREE+ applikációval távolról vezérelni. A gondom a következő: hozzáadok 2 db klímát és többet nem ismer fel az app. Sőt a két darab hozzáadása után a mobilom sem tud wifin csatlakozni a routerhez. Folyamatosan próbál csatlakozni, 1-2 mp-re felcsatlakozik majd le és ez így ismétlődik. A két klímából kitörlök egyet az app-ból, a mobilom csak utána tud csatlakozni ismét. Mi lehet a gond szerintetek?


Gubek-Einste
(titán)
Blog

Ide való kérdés.


madagaszkar
(tag)

Ott is megkérdeztem, mert nem tudtam eldönteni, hogy hol tegyem fel a kérdést, de még nem kaptam választ. Mindenesetre köszi, most már legalább tudom, hogy hol kérdezősködjek ez ügyben.


MaCS_70
(félisten)

Nincs ezekre a készülékekre egységes mérési mód, hiszen a fene sem tudja, hogy éppen mivel foglalkozik belül. Meg aztán a hobbi műszerek, mint az enyém, különösen ilyen alacsony tartományban azért nem igazán pontosak, még ha hosszabb ideig mértem is. Ezért is írtam, hogy méréshatáron belül egyformák.

MaCS


tylerddd
(veterán)

Üdv! Tehát nálad a routerből kábellel megy a jel a node-hoz. Azzal kapcsolatban nincs tapasztalatod, hogy ha a modemtől megy a jel a node-hoz, akkor működik-e a mesh megoldás? Nálam megy egy kábel a modemtől a másik helyiségbe, ahol a node lenne, de az az androidos Telekom boxba megy. Nem tudom, hogy ha ezt a kábelt a fő routerbe dugnám (nem a modembe) és menne a node-ba, bekapcsolnám igmp snooping-ot, akkor a boxot a node-ba dugva menne-e tévé. Nyilván a puding próbája ... de hátha tudsz erről valamit :DDD Köszönöm!


MaCS_70
(félisten)

Ha bármit teszel a routered ELÉ, az nem lesz része a helyi hálózatodnak. A node sem.

A modem nem csinál helyi hálózatot, a node-dal fogalmuk sincs egymásról.

MaCS


dredjudge84
(őstag)

Sziasztok!

Kicsit tanácstalan vagyok. 2 router vásárlása között vacilálok, de egyiket sem találom, hogy milyen hardver van benne.

Tp-link AX10 és Asus Ax1800U

Mindegyiket az összefoglalóban találtam. Sajnos rákerestem de egyiket se találom hogy milyen proci mennyi RAM satöbbi van benne. Tudnátok valami infót adni róluk esetleg?


FireFox1996
(őstag)
Blog

Ax10: [link]
1.5 GHz Triple-Core CPU,
256 MB RAM, 16 MB Flash

Ax1800U: [link]
Dual-core Mediatek MT7621
Memory
128 MB Flash
256 MB RAM

[ Szerkesztve ]


tylerddd
(veterán)

Értem. Az AX58U lesz, az már biztos. Ha lefedi úgy a házat, mint az AC66U, akkor nem is kell a mesh. Legfeljebb kíváncsiságból kipróbálom, ha már lesz két ilyen eszközöm. Úgy érzem akkor lesz tiszta ez az egész mesh dolog, ha kipróbálom és magam tapasztalom ki.


osonte
(senior tag)

Sajnos nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Régebben még az IPTV sem tudtam rendesen beállítani (Telekom - VDSL)... Mondjuk ez valószínűleg az én bénaságom volt.

Elvileg ha sikerül a fő rouren beállítani a TV-t, akkor annak a node-ba dugva is mennie kellene. Amit a node-ba dugsz, az olyan mintha a fő routerbe dugnád.


nt0524
(tag)

Sziasztok!

Most üzemeltem be egy ax58u-t, telekomos modem mőgé, modem pass-through-ban, Asus router azonosítja magát és adja a wifit, működik minden kiválóan. A LAN címtartomány és Wifi beállítások (SSID, pw) pont ugyanazok, mint korábban voltak. Minden eszköz újra csatlakozik a wifire, kérdés nélkül (klíma, mobil telefon, inverter, stb) csak a laptopom nem!!! Az csak kábelen hajlandó a hálózathoz csatlakozni, a wifit - holott nem rejtett - észre sem veszi! Hiába írom be neki újra és újra az SSID-t, hogy találjon már rá, nem képes! Már :W , de egyszerűen nem jövök rá, mi az oka!!!

Tudnátok segíteni?
A laptop Lenovo t420 (nem mai gép!), win 10 fut rajta. Korábban, mikor a Telekom modem adta a wifit is, ugyanezekkel a beállításokkal gond nélkül működött, csatlakozott.

Köszönettel

NT


Lali-213
(senior tag)

Szia,
Amit első körben megnéznék, hogy a laptopon a wifi csatorna tartomány a megfelelőre van-e állítva. Be van egyébként állítva a routerben a 2.4 és az 5 GHz is? Azt írtad nem épp friss hardver van a gépben.

üzenetek