Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


fatpingvin
(őstag)
Blog

Sziasztok!

egy TL-WR1043-ast cserélnék, ami időnként egyszerűen megáll, feltételezhetően hadveres a hiba. tevezem javítani de addig is a bizonytalanságra nem építenék rendszert.

■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
íróasztal mellett, az összes eszköz amit el kell tudnia érni lényegében egy közepes szobában lenne.

■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?

vezetéken számoljunk mondjuk két, gigabites eszözzel, wifin meg egyszerre max 3, a sebesség/modern szabványok majdhogynem teljesen lényegtelenek, 150Mbps-t mondanék max. 5GHz se követelmény. Igazából annyira nem is életbevágó hogy tudjon wifit, jó ha van de nem követelmény.

■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
szimmetrikus gigabit, vezetéken, NAT mellett is tartva.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
15e alatt jó lenne megúszni de legyen mondjuk 20e max
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
OpenWRT support, a fent felsoroltakat full-feature támogatva, ebben nem kötök kompromisszumot. 15W alatti fogyasztás, legalább két darab gigabites interfész, legalább egy USB port. ha wifis, akkor cserélhető antenna előny. PCIe slot előny, vagy legalább hogy a SoC tudja és be lehessen kötni. nem baj ha nincs gépház, csupasz panellel is ki vagyok békülve.
korábban volt egy mITX alapokra épített x86 routerem, de az majdnem 30W-ot evett és még akkor hozzá kell számolni a wifi AP POE tápját is. szóval ezt szeretném kiváltani valahogyan.

Köszönöm előre is a támpontokat! nézegetem az OpenWRT buyer's guide-t meg a HA-t routerek után, de örülnék valami inputnak ami segít eligazodni a káoszban :D

üzenetek