Milyen routert? - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


richard0135
(csendes tag)

Nem jó topik, bocsi :)


Obyboy
(addikt)

Adott egy két szintes 120m2-es szilikát ház. Jelenleg Asus routerk mesh hálózatot alkotva szórják a netet a házban. Az emeleten van egy AC68U mint mesh főnök, ebből a földszintre lemegy egy Cat5e kábel aminek a végén egy AC66U_B1 van mesh node-ként. A kazánház, garázs, udvar területen gyenge a jelerősség (öntözésvezérlő és kapunyitó is panaszkodik) így bővítenem kell a hálózatot, (de ebbe az irányba már nem húznék kábelt). Újabb wifi5-ös Asus node beszerzése helyett (haladva a korral) váltanék wifi6-ot és wpa3-at kezelő eszközökre. Jelenlegi tapasztalataim alapján szükségem lesz egy harmadik eszközre amihez nem szeretnék kábelt húzni.
Mit tudnátok ajánlani 100k környékéig?
Eddig a Telekom által forgalmazott KAON AR1344E-t és a TP-Link Deco x20-at néztem de jelenleg még keresési és információ gyűjtési fázisban vagyok.


Puro
(aktív tag)

Be is szereztem már az AX1800U-t, 24k volt, most az a 4k ide oda nem variáltam vele. Remélem jó lesz :D


Alex91
(félisten)
Blog

Asus TUF AX3000, RT-AX58U fo AiMesh routernek, a tobbit csusztatod...


Elk_hound
(tag)

Mondjuk a Huawei AX3-ban gyári állapotában is van speed limit lehetőség a LAN portokon. (is)


lipido
(senior tag)

Koszonom szepen :R


Gubek-Einste
(titán)
Blog

szerintetek ez mennyire járható út?
Teljesen

esetleg van jobb router ötlet?
5G esetén nincsen túl sok választási lehetőség, többnyire csak a szolgáltatók által biztosított eszközök érhetőek el normális áron.

#98221
Nem jó topik, bocsi
Elfér itt is a kérdésed.


Janika--1982
(aktív tag)

Hát,az 5G,szerintem nem fog menni,csak pár száz méterre jó még,fejlődnie kellene.
Szerintem sosem fog vidéken elterjedni. :(


Gabesz87
(addikt)
Blog

Melyik az a legkisebb (=legolcsóbb) Asus router, amit ajánlotok, és támogatja a kábeles AiMesht? Van egy AC57U v3-am, de szerintem nem 100-as már. Első LAN portja eleve nem működik, most meg egyszerűen hozzá sem tudom adni a hálózathoz node-ként (van egy másik, AX55 router, azt simán hozzáadom az AX56U routerhez. Minden resetelve volt előtte). Úgyhogy szerintem holnap szerzek egy újat. Igazából 2 klienst kell csupán kiszolgálnia, az egyik wifiről a napelem inverter, a másik pedig a szerver gép (amin OMV fut, ez a NAS-om lényegében, ill. majd HOmeAssistant is innen megy később) kábelről. Ahogy néztem, közel azonos árban van most 20 alatt az AC59U v.2 és az AC85P. Ezek megfelelnének? Ill. nem tudom tudnak-e kábeles AiMesht?
Visszakerestem a topikban, látom az AC85P nem tudom AiMesh-t, így akkor igazából el is dőlt a kérdés. Mi lenne a köv. lépcső az AC59U után? AX1800U, AX53U?

[ Szerkesztve ]


Tompika777
(senior tag)

#98218
#98219


Gabesz87
(addikt)
Blog

Óh, köszi. Nem sokat kellett volna lefelé görgetnem :) Közben amúgy berendeltem egy AX1800U-t Aqua-n, mert épp akciós volt éjfélig, de azt lemondom, és veszek akkor egy AX53U-t kicsit olcsóbban. Euronics amúgy is jóval közelebb van! :R


hotibi
(aktív tag)

Üdv, kérlek segítsetek. tp-link tl-wr941nd routerem volt amivel nagyon elégedett voltam Szeretnék egy modernebbet ami több eszközt kezel, de minimum olyan erős és nagy lefedettségű legyen a wifije mint 941-nek. Digi 1000 FTTH van bekötve. Leginkább használt piaci árakban gondolkodom. Köszönöm!


jack982
(aktív tag)

azt írja, csak szaküzletben érhető el. Tehát a 14 napos elállás nem érvényes ebben az esetben.


Dr.NX
(addikt)

Összefoglalót olvasd el a topik tetején és az ajánlott modellekből keress egy használtat, lehetőleg ax-eset. (Pl. TP-Link AX20)
A használtpiaci ár is relatív, van router ezer forintért is meg százezerért is.


haddent
(addikt)
Blog

Sziasztok
2 szintes családi házat szeretnék lefedni jó és gyors internettel. A ház elég konkrét tégla meg néhol beton szerkezettel rendelkezik :DDD Jelenleg valami random 2db TP Link szutyok router oldja meg, AP módban használva. Igazából nagy panasz nincs, de valahogy nem érzem megbízhatónak, nem hibamentes a váltás emelet váltáskor, stb. Szóval tényleg az infrámhoz illő, jó megoldást szeretnék, mert a vezetékes hálózat az korrekt. Saját szervergép, LACP, dedikált enterprise switchek, OpnSense stb. Na mindegy is, szóval több dologban gondolkodom:

- valami kommersz mesh rendszer
- Ubiquiti Lite verziókból talán 2
- Ubiquiti Pro v. Long Range verziókból 1

Jól sejtem, hogy jobban járok 2db picit gyengébb eszközzel, mint 1 halálcsillaggal? :R


Gabesz87
(addikt)
Blog

És az miért baj? Visszavinni nem fogom, mert nem vagyok vele elégedett. Ha csatlakozik kábelen AiMesh-hez akkor részemről már rendben van! Meg mint írtam Euronics itt van közel az Örsön, az AX1800U-t Aqua-ból rendeltem meg, az meg azért odébb van a XVI-ból, ahol lakom.

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

Valóban jobb több "gyengébb" eszköz. Itt a gyengébb alatt nem azt értem, hogy olcsóbb, szerényebb tudású. Legyen több eszköz alacsonyabbra állított rádió teljesítménnyel, hogy optimális legyen az AP átadás roaming során.


haddent
(addikt)
Blog

Ubiquiti Unifi U6-Lite -ban gondolkodom. Szerinted elég lehet? Nem kifejezetten a sebesség a kritikus, olyan applikációkban kizárólag vezetékes vagy akár üveg jöhet szóba szvsz.. Inkább a megbízható, hibamentes, stabil működés (okos otthon, chromecast, egyéb hülyeségek) :R


Gabesz87
(addikt)
Blog

Bár másrészről meg, gari 1 év vs 3 év. 2000 Ft árkülönbség nem oszt nem szoroz. Ah, lehet hogy mégis elmegyek az Aqua:hoz :)

2-vel lentebb említve volt itt a rádió teljesítmény. 3 szintes házban, ha minden szinten van egy Asus router kábeles AiMeshben, kb.100-120nm/szint, érdemes lehet lejjebb venni a rádió teljesítményt? Úgy rémlik van ilyen opció és alapból maxra van véve az Asus routereken!?

[ Szerkesztve ]


Multibit
(veterán)

Az U6 Lite AP-val nincs tapasztalatom (nálam még AC access pointok vannak). Az Ubi topikban tudnak tapasztalattal szolgálni. Úgy emlékszem van ilyen AP egy-két fórumtársnak.

üzenetek