MinDig TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


azbest
(félisten)
Blog

Ahogy már leírták neked, régen volt a bankkártya kinézetű kártya + ahhoz modul vagy box. Ilyen kártyát már csak az tud használni, akinek régebbről van aktív. Pici a valószínűsége, hogy még valahol találnál régi készleten kártyát boltban, legfeljebb feltöltő "kártyát", ami csak egy kaparós kód az egyenleg feltöltéshez feltöltősöknek, nem chipkártya.

Az átálláskor bevezették az integrált "CI+" modult, amibe nem lehet kártyát dugni, hanem maga tartalmazza a chipet. Azt is a szolgáltatótól lehet venni / bérelni. Olyan kell neked a tévébe. Látom, lehet kapni bolti csomagban is, de neked nem kell új előfizetés. A meglévőhöz kérj az ügyfélszolgálattól.

Ha előfizető vagy, akkor most is tudsz kérni második vagy harmadik eszközt. Az integrált modult például. A régi fajta ca modult és lemondott kártyát felejtds el (de ne dobdt ki a kártyát, mert a nyilvántartásban benne van és kérhetnek kötbért érte, ha mégis kérnék visszaadni).

Az 500 nem a darabszám, hanem a listában 500-tól kezdődő sorszámmal vannak az internetes csatornák a boxon. Csatornalista a mindigo ászf végén van [link]
Itt egy régebbi felvételem arról, ahogy az antennás és 500 felettin lévő netes adás képét próbálgatom 11 perctől [link]

[ Szerkesztve ]


azbest
(félisten)
Blog

nem tudja valaki, hogy mi az internetes címe a hbbtv adásnak? Régebben valahol megtaláltam azt a weblapot amit a tévé is betölt, van chrome alá emulátor, amivel lehetne pécéről nézni a hbbtv-t. Már ha nem kódolt.
Német hbb felületekkel működőnek is tűnt [link]

#21620 andatti
ja igen, a vsc id-vel működik a regisztráció mindigo-ra. Régebben rossz volt a weblap és nem minden eszközét fogadta el. Most nem tudom jól működik-e. Nekem az egyik box kódja van benne. Emellett van 2 lezárt kártyám, egy élő kártyám és még egy boxom. Szóval működik az.
De persze nem minden csatornát az neten az antennás előfizetéshez, hanem csak egy részüket, amiket felsorol a linkelt ászf is. Ha mindent akarnék neten át, akkor lenne 5ezer.
Lehet régen úgy tudtam cserélni a kódot, hogy előbb kitöröltem, mentettem, beírtam a másikat és mentettem. De már rég volt.

[ Szerkesztve ]


Doky586
(nagyúr)
Blog

Ismétlem: nem változott gyakorlatilag semmi az utóbbi évtizedben. Árusítás tekintetében.
Régen kártya + conaxmodult árultak, most ezt a két tárgyat egy tárgyként árulják ami az árlistában CI+ modulként szerepel. (de a valódi neve CAM)
Tehát nem igaz az hogy settopboxot kell bérelned tőlük. Akinek a régi időkből még van kártyája az visszakérheti (visszakérhette) az előfizetését arra ha nem tetszett a küldött settopbox, én is ezt tettem miután neten vettem független T2+hevc kompatibilis settopboxot (az enyémen van kártyahely is és tud fogadni CAM-ot is), sajnos felénk nincs kábeltévé és nem tudok magyar nyelvű független settopboxal fogható műholdas adásról sem.


andatti
(senior tag)

Felhívtam az ügyfélszolgálatot...
Nekem azt mondták, hogy nincs magyar hbbtv webes elérhetőség...
Egy holland összesítést találtam ahol az európai hbb-k vannak összegyűjtve, de ott sincs magyar link, sőt, inkább csak pár mondat, ami ránk vonatkozik... Akivel beszéltem azt mondta, hogy elvileg most is ugyan úgy megy a hbbtv sugárzás, mint ezelőtt... A cikkeket idén áprilisi dátumokkal töltötték fel újra, de nincs semmilyen lista. A mindigtvplusz.hu pedig már nem működik, átirányít a rendes címre...
Az általad linkelt német webcímek többsége sem működik. A lengyeleknek egész jó weboldaluk van a témában és számtalan csatorna... hbbtv.pl de linket itt nem találtam.
Pedig jó lett volna, de egy angol nyelvű hasonló (működő) webes linkgyűjteménynek én is örültem volna, de nem találtam, pedig sokáig kerestem.

Ami az én nyűgömet illeti, azt a választ kaptam, hogy vissza lehet aktiváltatni a tv-ben levő régi kártyát, csak át kell raknom majd az új tv-be és felhívni őket az újraaktiválás miatt. Ő is említette, hogy 2020 óta nem értékesítenek már ilyet... Mivel a dekóder megkapása előtt működőképes volt, gondolom most is az, és ez a legolcsóbb verzió.
A magyar hbbtv adásokra viszont nem kaptam érdemi infót, konkrétumot, mivel ő is a több (sok) éves cikkek olvasását ajánlotta...
Közben eszembe jutott, hogy az iConcert komolyzenei csatornát adta az AH a hbbtv tesztadásában... Ami (elvileg) most is így van.
A HBBTV képes készülékek itthoni száma szerintem jóval 1 millió felett lehet. De a lengyel oldalon is felhívták a figyelmet, hogy a boltokban kapható 1.0 verziók semmit nem érnek. Amit ide linkeltem tv-t, az tudja a 2.0, így már csak meg kell venni és kipróbálni, hogy most mi érhető el vele itthon. Majd megírom, hátha nem csak engem érdekel.


azbest
(félisten)
Blog

hivatalosan persze, csak a tévével lehet nézni a hbbtv-t :)Ettől függetlenül az is csak egy spéci weblap, amit a tévé betölt az adásban kapott adatok segítségével. Régebben a natgeo és natgeo wild jobb minőségű adása is így volt a csatornák alá téve, tévén netes streamre váltás a piros gombbal. Szóval hivatalosan sosem fogják elismerni :D

A pécés böngészőben persze a sima antennás élő adás nem megy, mert az a tévéből jönne, csak a készüléken tud működni. A szimulátor ahelyett mutatja a patakot. A felvételek nézése működhetne, de a németek valsz régiókorlátosak.

Ha engedik a sima kártyát vissza aktiváltatni, akkor tényleg az a legkönnyebb és legegyszerűbb. Régebben akadékoskodtak.

Az iConnect -re keresve ki is adott egy címet a google.
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/getstreamurl.php?id=iconcerts
de vlc alatt nincs hangja, mert valami spécibb codec-et használ.

Egy lista szerint állítólag ezek a csatornák vannak hbbtv-n most [link]

Így meglett az mtva hbbtv url is googlellel, a chrome addonnal
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/mtva/launcher/

ééés ebből a mindigtv plusz címe is kikövetkeztethető
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/launcher/

viszont lehet nem kompatibilis az emulátor a codeccel, mert csak fekete képet ad az élő link.

A plugin nevére kattintva feldobja hogy milyen gombokkal lehet irányítani

Régen talán az opera böngésző is tudott hbbtv-t, de nem tudom a mai verzió is tud e ilyet.

[ Szerkesztve ]


cof
(veterán)

Az iConnect -re keresve ki is adott egy címet a google.
http://hbbtv-as.connectmedia.hu/ah/getstreamurl.php?id=iconcerts
de vlc alatt nincs hangja, mert valami spécibb codec-et használ.

Megnyitod böngészőben, és a generált index.ts-t már az MPC-HC megeszi, hang is van. Bár a token nem tudom meddig él, régen néztem amikor még volt NatGeo, de pár órát ment emlékeim szerint azért.


andatti
(senior tag)

Nna, csak meglett...
Bár ez 2020-as (legkésőbbi) dátumú...
Eszerint: C music Musictv, Euronews, Fishing & Hunting, Fixtv, iConcerts.
...és találtam magyar oldalt, ahol a crome beépülő moduljának segítségével lehet navigálni...
Fel is villan a mindigtvplusz logója, hogy a piros gombot kell megnyomni és előjön a menüje (a beépülővel az R betűre)
DE, itt csak 3 csatorna van, mint élő adás, Balaton TV, C Music Tv, iConcerts.
Ráadásul "hiába" telepítettem az itt linkelt chrome kiegészítőt, a képernyő sötét maradt. Kiszedtem a linket, és betettem vlc-be, ott pedig mindhárom csatorna élő műsorfolyamként megjelent, de hang nélkül... Így végülis élvezhetetlen. Laikusként pedig fogalmam sincs, hogy mi lehet a hiba. Azt feltételeztem, hogy a hbbtv beépülő modullal majd lehet nézni ezeket a csatornákat, mert megoldja a kódolást, de nem. A VLC pedig szintén nem...
A rádiós része viszont működik, ott is ott van a mindigtvplusz logó...


andatti
(senior tag)

Bocsánat, kicsit egyszerre írtunk, illetve frissítés után már nem engedi szerkeszteni...
Szóval megnéztem amit ajánlottál, de úgy sem működik. a generált index.ts böngészőben akartam megnyitni, de fájl mentést ajánlott fel. Azt pedig hiába tettem a vlc-be, ott is csak kép van és hang nincs...

Amit Azbest említett, hogy lehet, hogy a német linkek régiókorlátosak... Ez nem jutott eszembe, majd megnézem, hogy proxival német IP címmel mi jön ki belőlük, hátha úgy már lesz nézhető online tv csatorna is köztük... Bár angol nyelvűeknek még inkább tudnék örülni...


cof
(veterán)

VLC-be nem fog menni mert az nem tudja ezt az ADTS sávot dekódolni. Media Player Home Cinema azaz MPC-HC-ban már van hang az index.ts linkkel. Simán fájlként kell megnyitni, majd beilleszteni a linket.


kl122
(tag)

Állítólag jön egy új FTA csatornaa kinálatba, a Max4 a Network4 csoport jóvoltából.

[link]


gregory91
(senior tag)
Blog

Nem állítólag,ténylegesen megy már a promó(EPG, szintén promós szöveget ír).

[ Szerkesztve ]


regvoltrossz
(tag)
Blog

Idén decemberben nem nyertem semmit :(


regvoltrossz
(tag)
Blog

Sziasztok!
Amiko T2/C 265.Hevc nevű készülék, mely a szomszédomé a következőt műveli:
Egyik pillanatról a másikra elment a kép, majd villogni kezdett az óra. Sem a távirányítóra, sem másra nem reagált. Ekkor hívott nézzem meg. Az áramellátást ráadva ha nincs a gépbe dugva semmi, akkor a hálózati portnál lévő két kis LED világit, majd egy idő után már csak a zöld. Ekkor a scarton ad ki jelet de az csak a sötét semmi más. Ha bedugom az antennát, akkor már a két LED sem világít és képet sem ad. Ha úgy hagyom akkor egy idő múlva halványan világit a már említett két led, a scarton pedig próbál kiadni valami jelet de csak egy pillanatra, majd újra és újra.
A távirányítóra egyáltalán nem reagál, ami nem is csoda, hiszen a készülék tulajdonképpen nem is bootol be.
Kérdés, hogy életre tudom-e még ezt kelteni valahogy, vagy inkább keressék nekik az aprón egy másik készüléket mert ez halott?
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]


Atis.....
(újonc)

Általában ezeket a "be nem kapcsol, de világít a led" dolgokat a tápegység hibája okozza, azon belül is a leggyakrabban kondenzátor elhalálozás. A másik ok a szoftverfrissítés megszakadása lehet. A hibás kondikat ki lehet mérni, és kicserélni. A többit már nem éri meg javítani. Ha nem értesz nagyon hozzá, akkor azt a kb 15 elektrolit kondenzátort cseréld ki benne.


GAbre
(veterán)
Blog

Üdv!
Mamámnak próbáltam berakni a régi mindíg tv boxot,de az úgy látszik elromlott.
Próbáltam 1 másik boxal,és ezzel az antennával: [link]
De 1x talált csak csatornákat,abból se hozott be képet 1 pillanatra se.Akárhogy raktam antennát.
(Nálam működött szépen befogta csatornákat.)
Nem tudjátok,érdemes akkor 1 nagyobb antennával próbálkozni?

[ Szerkesztve ]


andatti
(senior tag)

Köszi!
Végül sikerült megoldani, mert a linkeket elküldtem magamnak emailben, és már csak app-ot kellett hozzá keresni mobilra és tabletra, ami felismeri .ts kiterjesztést és már működik is. Persze mindig macera berakni a lejátszó appba a linket, de legalább működik. Remélem így is marad. Mert 1-2 hónapig biztos nem veszünk új tv-t...
A csatornákra viszont "rákattantunk". Ma is volt 5 ismertebb előadótól koncert, a Cmusic is nagyon jó...
Amúgy ezt a HBB-t a mindig tv-n kívül más tv szolgáltató is adja? VAgy csak nekünk jön?


garga01
(senior tag)
Blog

Szia! Ennek a boxnak külső dugasztápja van, 5 vagy 12 Voltos, keress egy másikat (polraitásra is figyelj, meg amperben legalább annyi legyen mint az eredeti, ha több nem baj) és próbáld meg azzal.
A box be se tud egyáltalán bootolni, a kijelzőn esetleg meg se jeleik az on/ON felirat (egy pillanatra se)?
Elsőnek ezt a táp cserét nézd meg, illetve annyira érdemes lenne szétszedni a boxot, hogy nincs-e belül púpos kondi. Ha jól látom, van benne kártya, azt húzd ki. Hátul középen 1 db csavar van, azt kicsavarod, majd óvatosan a burkolatot körben le kell pattintani a lemezről. Ha fogod a boxot, két oldalt húzd szét a műanyag burkolatot, majd a hátuljánál felfelé emeld. Körben a műanyagban bepattanó kötések tartják össze.
Így fog kinézni ha lejött a burkolat: [link]


garga01
(senior tag)
Blog

Nem feltélten rossz a box. Hol próbálod venni az adásokat (település), és milyen házban? (Emeletes, X. szint, vagy földszint; milyen a házfal?) Célszerű lenne ablak közelébe rakni a szobaantennát (ammerre az adótorony van, telefonra letölthető DVB-T map segít). Milyen a box típusa? A legtöbb boxban ha bemégy a manuális keresésbe (és megvan melyik torony van közel), megkeresed a frekvenciát amin adja az ingyenes adást és látod a jelszintmérőt, tudod mozgatni az antennát hogy jó legyen.

[ Szerkesztve ]


GAbre
(veterán)
Blog

Orion SET TOP BOX (DVBT1502)
Próbáltam,de mondjuk a tv sincs ablak közelbe.
Földszint-Siklós.


garga01
(senior tag)
Blog

Valszeg kevés lesz a szobaantenna. Itt tudod te is ellenőrizni, beüöttem egy random siklósi címet, azt írja kültéri antennás vétel. Illetve itt meg tudod nézni merre érdemes fordítani (vagy melyik ablakba kellene tenni).
A közeli siklósi torony 602 MHz-en (37-es csatorna) és 682 MHz-en (47-es csatorna ad). Ezek közül állj valamelyikre kézi keresés módban és úgy próbáld mozgatni az antennát. Esetleg keress vagy csinálj egy koax toldót az antenna és a tv közé, abalkaból hátha szerncséd lenne.

üzenetek