MinDig TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


zhagyma
(őstag)
Blog

" ... már van ahol a DVB-T2-őt vezetik be ... "

Hát ki van találva az biztos. Az EU az idén deklarálta, hogy a DVB-T2 / MPEG4 az EU ajánlás. Gondolom ebben a gyártói lobbi keze is "tövig" benne van. Ha ez így is alakul, akkor DVB-T2 képes tunekre lesz szükség a felhasználónál, az AH pedig az eddig kiépített DVB infrastruktúrán 30%-al több adót lesz képes sugározni, ugyanennyi bevételnövekedés mellett.

Sajnos a kábeltv esetén is hasonló események várhatók. A DVB-C2 szabvány alkalmazása esetén új eszközökre lesz szükség: új TV, új STB beszerzésére szükséges a DVB-C2 kábeles digitális adáshoz.

Ui: Valószínűleg jóval gyorsabb lesz a technológiaváltás ciklusa. Például az EU 2015-ig szeretné kiírtani az analóg műsorszórást a tagállamokban. Jelenleg már zajlanak azok a tárgyalások, amelyek alapján majdan újraosztják a földfelszíni frekvenciák felhasználását. Na ettől a dátumtól lehet számítani szerintem a DVB-T -> DVB-T2 váltásra. Mondjuk ezen 5 év alatt az LCD TV-k (CCFL) háttérvilágításának teljesítménye a 1/3 - 1/2-re esik. Aktuális lesz az új TV-k beszerzése. Biztosan jó üzlet a gyártóknak :)

üzenetek