Mobilinternet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


baratka87
(tag)

Sziasztok!

Remélem nem rossz helyre írok. Koliban vagyok és most már haveromnak is lett laptopja, így szeretném megosztani a mobilnetet, ez egy vodafone mobilnet, huawei E220 usbs modem van. Egyik gépen Vista van, másikon win7.Próbáltam úgy megosztani hogy összekötöttem a két laptopot utp kábellel amelyikben az usb modem van annak ip cime 192.168.0.1,maszk 255.255.255.0, másik gépen ip cím 192.168.0.2,maszk 255.255.255.0 , és átjáró a 192.168.0.1.A vmclite beállításnál bekapcsoltam h megoszthatom másokkal az internetet. És sajnos mégsem lett net a másik gépen. Próbáltam adhoc kapcsolattal létrehoztam egy halozat1et amelyikben van az usbs modem, wep titkosítás 5 betűs jelszó, csatlakoztam erre,másik gépen ugyanígy létrehoz csatlakozik és net megint nincs rajta, pedig engedélyeztem a megosztást más felhasználóknak az internetet. A segítséget előre is köszönöm.

Üdv


doc
(veterán)
Blog

ez nem mobilnet kerdes, van kulon topic netmegosztasra, ott kerdezd meg


Maksifül
(senior tag)

Azt szeretném kérdezni, hogy a mobilinternetes stickben lévő SIM kártyát lehet mobiltelefonban használni, ha az képes internetezésre, Skype, MSN, stb használatára?


doc
(veterán)
Blog

igen


szakipeet
(csendes tag)

Na de jó, hogy benéztem... Nekem ugyanezt csinálja, vizsgálgattam arra jöttem rá, hogy a netforgalmat a HSPA sávon nyomja a stick. Ez még nem nagy felfedezés, CSAKHOGY, ha az UMTS-nek jobb a jelerőssége, a következő frissítésnél, ~10-12mp múlva átáll UMTS-re... Ilyenkor ugrik az MSN. De ez a rejtve kapcsolódás műkszik, mert itt adatcsomagokban kommunikál, arra meg mindig átvált HSPA-ra... Mintha sima weblapot töltenél.
De, hogy ezt hogy lehet kiküszöbölni....


Maksifül
(senior tag)

És akkor ehhez nem kell semmilyen más előfizetést vagy ilyesmit kötni a szolgáltatóval? Az adott mobilinternet adatforgalmáig tudom használni a SIM kártyát egy netezésre alkalmas telefonban, mintha a laptopba lenne dugva?
Ilyenkor hogy számolják az adatmennyiséget? Kell-e ezért külön fizetni akkor a szolgáltatónak?

Bocsánat, de teljesen tájékozatlan vagyok e témakörben.


doc
(veterán)
Blog

a djuice.hu-n kapsz valaszt minden kerdesre, amint megint mukodni fog
amit irtal, kb helytallo, de nem az adatforgalom hataraig enged netezni, hanem hogyha kifutsz az adott keretbol, akkor utana (meregdragan) forgalmi alapon szamlaznak, szoval nem art figyelni arra, hogy ha mar kozeledsz a vegehez (amirol sms-t is kapsz) akkor tolts fel ujabb 500/1000/2000 MB-tal


Maksifül
(senior tag)

Ez T-mobilos, és 3GB a korlát, de utána sem számláznak többet, csak korlátozzák a számlázási időszak végéig a le- és feltöltési sebességet.


doc
(veterán)
Blog

na de az elofizeteses, nem?


Maksifül
(senior tag)

Duplanetes akcióban kötöttem, vezetékes ADSL mellé, hogy a laptopon is tudjak netezni, ha megyek valahova. A kérdésem mindössze arra irányult, hogy ha nem a laptopon szeretném használni a netet, hanem mondjuk egy internetezésre, MSN-re, s hasonlókra is alkalmas hálózatfüggetlen mobiltelefonba teszem bele a SIM kártyát a mobilstick-ből, akkor ott ugyanúgy működik-e, mint egy normál SIM kártya, amit hívni lehet, arról telefonálni, stb.?

Bár gondolom telefonálni nem tudnék róla, hiszen ahhoz már generálódna ugye a telefonhívásonként percdíj is. De sms-t azt lehet küldeni a laptopról is, gondolom, a mobilról is lehetne akkor, és a számlán megjelenne annak a költsége is. Vagy rosszul okoskodok?


doc
(veterán)
Blog

a mobilos modem is egy mobiltelefon, csak ertelemszeruen erosen 'csokkent kepessegu' a hagyomanyos mobilhoz kepest


szakipeet
(csendes tag)

Elméletileg működik benne a hanghívás funkció is, és rendes telefonszáma is van, de gyakorlatilag lehet, hogy a szolgáltató szoftveresen blokkolja a funkciót. Ha skype/msn-képes telefonod van, az adatforgalmat generál, az műxik. De vigyázz, ha a sima hívás nincs blokkolva az marha drága percdíjjal ketyeg.


Maksifül
(senior tag)

Sima hívásokat nem szeretnék sem fogadni, sem kezdeményezni róla. Csak MSN-re, Skype-ra használnám, ha mód van rá, amely csak adatforgalmat generálna a 3GB-os határig.
Vajon hol tudnék pontosan utánajárni, hogy ez hogy működik, hogy kell beállítani, stb?


szakipeet
(csendes tag)

Én ajánlom a szolgáltató ügyfélszolgálatát, ott tudnak a kártyáddal bűvészkedni is hálózaton, de a beállításokat is el tuják mondani. Másik függő pont a készüléked, a kézikönyvben, vagy a gyártó oldalán nézd meg a szükséges beállításokat, a T-nél pedig asszem a mobilinternet menüben le vannak írva a főbb paraméterek. De gyanítom, hogy pont ez az egyik oka az msn állandó szaggatásának, nehogy már adatalapon telefonáljunk..
Sok cseresznyét hozzá!


Jazz
(veterán)

Sziasztok!

Nekem 1 hónapra kéne azonnal (hűség nélkül) számítógépre mobilnet, minél olcsóbban.
Lövésem sem volt a témáról, utánaolvasgattam....elvagyok borzadva. Vodafone, T-mobil, ezt szidják nagyon. Pannon? És pontosan ez a fajta netezés hogy néz ki?

1.: Veszek egy akármilyen pannon sim kártyát, lényeg csak hogy sim kártya legyen. Vagy használhatok egy meglévőt is ami mondjuk hagyományos telefon előfizetéses.
2.: Veszek 10k-ért :F egy USB-s modemet vagy egy HSDPA-s telefont. (használt olcsó független USB modem gondolom előnyben.)
3.: Feltöltöm az 5Gb-os csomaggal (6000Ft)...
...amit felhasználhatok:
"Az adatcsomag 45 napon belül használható fel (az aktiválástól számítva). Ha nem használod fel ennyi idő alatt, a fennmaradó adatmennyiség elvész.
Ha a 45 nap lejárta előtt új adatcsomagot rendelsz, a korábban rendelt adatcsomagból fennmaradó adatmennyiség elvész."

Feltöltő kártya: Lényege az lenne hogy annyi idő alatt használhatod fel ami neked tetszik, vagy amíg le nem jár a sim kártya. De itt 45 nap van! Azért 45, mert ha 30 lenne, az már ugyan az lenne mint egy havidíjas előfizetés? lol :C


doc
(veterán)
Blog

kb ugy mukodik ahogy mondod, azzal a kulonbseggel hogy sokkal egyszerubb ha nem kulon veszed a sim kartyat es a modemet, hanem egyben, csaomagban. ugy olcsobb is :)

a 45 nap meg nem tudom hogy jon az elofizeteshez, a prepaid konstrukcio es az elofizetes pont egymas tokeletes ellentete, szoval a kettonek baromira semmi koze egymashoz


Jazz
(veterán)

Sehogy nem jön, csak ironizáltam, hogy a djuice csomagban lévő elvileg feltöltő kártyás internetet el kell használnod, csak 45 nap alatt. Ez nem sokban különbözik egy havidíjastól.

De lehet rosszul tudom. Tudnál mutatni linket? 30 napra kéne, kb. 3-5Gb. Djuice nem djuice, nem tudom mi a tö.m ez, csak olcsó legyen. Én csak ezt találtam: [link] Csak az egyben csomaggal az a baj, hogy kell venned egy baromi drága vadi új usb modemet. (inkább használtan)


doc
(veterán)
Blog

nem KELL elhasznalnod, hagyhatod a kukaba kerulni is :D
a legnagyobb elonye ennek a konstrukcionak, hogy ha nem hasznalod, nem fizetsz
nyaron pl. harom honapig kulfoldon voltam, ez normal havidijasnal 3 havi dij lett volna feleslegesen, igy nem kerult egy fillerbe sem

nekem is a linkelt csomag van, meg is vagyok vele teljesen elegedve, nagysagrendekkel jobb a terereje mint a t-mobilnak volt

4500 ft-ert adjak az uj modemet, nem hiszem hogy sokkal olcsobban meg tudnad venni hasznaltan (en nem adom az enyemet :P)


Jazz
(veterán)

Nem KELL, és akkor elveszik. Amúgy van rá 45 napod. Végül is mindegy, nekem megfelelne, csak 30 napra kéne.

Örülök hogy végre egy elégedett mobilnet használó. Ami azt jelenti hogy talán van egy szolgáltató ami jó is.

Szóval, számolva:
Indulócsomagban 2000Ft-os 1Gb nettel, modemmel, sim kártyával = 10k.
Na most ugyan ez 6000Ft-os 5Gb nettel értelemszerűen +4000Ft = 14k.
14k-ból úsznám meg az ideiglenes netet 1 hónapra kb. Ba*meg. :W :)
És más lehetőség gondolom nincs ami azonnali, én hűség mentes.


doc
(veterán)
Blog

mindenhol ki kell fizetned a modemet es az adatforgalmat, egy barmilyen vezetekes szolgaltatonal sem usznad meg olcsobban, ha csak egy honapra kell (modem, bekotes, havidij)

esetleg megprobalhatod eladni miutan mar nem kell, igy nem kerul sokkal tobbe mint a forgalom maga

[ Szerkesztve ]

üzenetek