Munkanélküliség - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


#31600896
(senior tag)

Én is erősítem a munkanélküliek táborát 1 éve. 2 diplomával ez van...
27 évesen egy fillér nélkül ebben a pénzéhes világban nagyon kellemetlen élni. Kb 350 helyre jelentkeztem már, de hiába...


sandró60
(addikt)

Álítólag sokan mennek 2-kezi munkásnak.Próbáltál te is valami ilyen tovább képzést?Lehet,hogy most nincs arra a diplomára szükség.Én egy 45-évet ledolgozott esztergályos szakmunkás vagyok.Most 70-évesen is néha beugrok dolgozni.A 90-es évekbe voltak a gyár bezárások még akkor is találtam munkát.Rugalmasnak kell lenni.

[ Szerkesztve ]


Ryder62
(őstag)
Blog

Szia!

365 ledolgozott napod kell hogy legyen az utolsó 3 évben. Minden 10. ledolgozott nap után 1 járadék nap jár. Legfeljebb 3 hónapig fizetnek járadékot.


TheProb
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Én is a munkakeresési járadékkal kapcsolatban kérdeznék. Nálam a szitu a következő: Júniusban végeztem az egyetemmel, a diákom okt 31-ig érvényes. Viszont 2,5 évet dolgoztam diákként, ahol júli végéig voltam. A kérdéseim:
1. Az igaz, hogy amíg a diákom érvényes, addig nem kaphatok járulékot?
2. Diákként való munka beleszámít az elmúlt 3 évbe?
3. Szumma-szummárum: Van-e - a fent leírtak fényében - lehetőségem járulékot kérni és a igen akkor mikor (diák lejárta után v előbb is)?


la_cc
(addikt)

Sziasztok!

1.5 hónapja én is meló nélküli lettem. Azóta volt bőven időm átgondolni, hogy mit is szeretnék a továbbiakban. Én valami karrier módosításon töröm jelenleg a fejem és ezzel kapcsolatban, hátha, tud itt vki tanácsot adni. :)) (Remélem jó topikba írok. :) )

29 éves vagyok, van egy közgáz diplomám szállítmányozás-logisztika specializációval, angolul tárgyalási szinten beszélek kb. E területen belül is dolgoztam 6.5 évet. Több okból is kifolyólag megvizsgálnám a lehetőségét a karrier / pálya módosításnak, és egy ismerős ajánlása végett, került a látóterembe a projekt menedzserkedés. Ezzel kapcsolatban nézegettem a képzéseket, és hogy őszinte legyek, nem igazán tiszta, hogy mit is kellene tudni / tanulni ehhez. Esetleg van itt, aki jobban képben van a kapcsolódó képzésekkel? Ilyen 2 éves FSZ és diplomázásban nem gondolkozom jelenleg, arra már nem igen szánnék rá éveket így 30 felé... :)

Üdv!

[ Szerkesztve ]


Fred23
(nagyúr)

Csak érdekességként írom le, hogy ilyen is van: x embernek 8 órás, határozatlan időre szóló munkaszerződése van, főnök viszont takarékoskodni akar, és egyszer csak szól, hogy mától 4 órára vagy bejelentve. :Y


#67688960
(addikt)

munkaügyi hivatalt kérdezd
akikel én beszéltem készségesen válaszoltak


Ryder62
(őstag)
Blog

Jó főnök, akkor négy órát dolgozok. Undorító ami ebben az országban megy.


t420s
(aktív tag)

Munkahely agóniája? Sorolom a jeleket-mi a diagnózis szerintetek? Meneküljünk?

Nonprofit szervezet, mely főleg állami apanázsból élt, de ez a politikai széljárás miatt elapadt, csökkent.

Mi történt tavaly óta?

- bérelt épületben van a cég, havi nem kevés bérleti díjjal, mely lassan fél éve nem kerül befizetésre, az önkormányzat fenyeget hogy kirak

- minden létező közműnek tartoznak csak idén 2x került kikapcsolásra az áram (majd vissza amikor mégis fizettek)

- a gázművek leválasztott a hálózatról is, nem csak simán elzárta a gázt

- a céges menzát adó cég szerződést bontott mert nem fizettek

- a takarító cég szerződést bontott mert nem fizettek

- több embernek felmondtak mert nem bírták őket fizetni (de az a kamu hogy erőforrás-optimalizálás folyik na persze)

- állandóan késnek a fizetések nem jön meg időben nem jön meg összegben több részletben késve-csúszva jön

-nyárra előirányzott tatarozás lett volna, lefújva, 1 vödör festéket se kapott a karbantartó

Kb ez a helyzet.

Na diagnózis? Meddig húzza még a cég?

Meneküljön aki még itt dolgozik, ne is várja meg, míg bedől az egész?


oszi666
(őstag)

Szerintem az a kérdés, hogy az alapján amit leírtál még kérdéses hogy mennyi van hátra?..


Des1gnR
(őstag)

Itt nincs kérdés, már rég keresned kellene az új helyet szvsz :U


dangerzone
(addikt)
Blog

Sziasztok!

Az tudja valaki esetleg, hogy a munkanélküli segélyt egy részletben is ki lehet kérni, vagy csak a 3x1 havi részletfizetés működik?


Ryder62
(őstag)
Blog

Csak havi bontásban adják pont azért mert ha közben találsz munkát akkor ugye nem fizetnek tovább.


KAMELOT
(titán)

Pontosan!


Narxis
(nagyúr)
Blog

Vannak még munkanélküliek?


#04441088
(addikt)

Csak voltam, pár hete.

dangerzone: Bár már gondolom nem aktuális. Ha találsz munkát munkanélküliség közben és beviszed a munkaszerzodest, akkor a hátralevő összeg 80 %-át lehet igényelni egyben.

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Milyen az új munkahely?


#04441088
(addikt)

Hasonló, mint az előző. Az is gyár volt, ez is az. Csak sajnos nálam 12 órás munkán kívül más nem jöhet szóba. Így majdnem a fél hónap szabad és járok hetente minimum 1 napot Pestre, plusz olykor egy rágcsáló, rovarirto céghez. Mint rendszergazda, nulla IT területen szerzett tapasztalattal nem sok helyre mehetnek, ami jó lenne ott már vannak ITsek bőven, és megvan az utánpótlás is. Plusz 8 órában hétfőtől péntekig 170 körüli nettó volt a legtöbb, amit ajánlottak. Ha csak a hétvégém szabad kiesik a másik két beugrós melóm...
Nem szerettem az előző helyen sem dolgozni, és valószínűleg ez sem lesz a szívem csücske. 2 hét nappal, 2 hét éjszaka. Egyik héten 5 x 12 óra, másik héten viszont csak 2 nap. 230 nettó. Székesfehérvár.
Kellene is vennem max 20-25 körül valami kényelmes munkavédelmi cipőt bentre, mert a céges egy ganye, fáj és belerohad az ember lába.

[ Szerkesztve ]


Narxis
(nagyúr)
Blog

Kösz, hogy leírtad, IT területén én is ezt tapasztaltam, sőt inkább programozókat keresnek ha IT-s állást hirdetnek. Nagyon sok rossz állás van ebben az országban, fizetés meg olyan, hogy éhenhaláshoz sok, megélhetéshez már kevés ahogy egy volt kollégám szokta mondani.


dugynok
(senior tag)

Üdv,

Munkanélküli jàradék segítség kéne. Tavaly tavasszal felmondtam 10 év utàn előző helyemen, majd kihasznàltam és 90 napig munkanélkülin voltam. Október elején új munkahelyre menntem. Kérdés, ha idén október elején (figyelve, hogy meglegyen a 360 nap) visszamennék munkanélkülire mennyi ideig lehetnék azon?

[ Szerkesztve ]

üzenetek