BKV topik - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


Szatír
(aktív tag)

Elég OFF a téma,mégis szerintem sokakat érint...sajnos....
Tapasztalatok és élmények BKV fronton, mi miért rossz, esetleg tudnál rá megoldást ? Mindenki csak huzza az orrát, de semmit nem tenne a dologért..
Itt lehet dühöngeni, sérelmeket leírni

Szakirodalom:

- A Tömegnyomor

- Noszály fiu esete az esernyővel
alcím: - ...amikor beléd törlik

- Nincs tovább
alcím: - nem megyünk beljebb pedig üres a busz közepe

- Hátizsák a barátom
alcím: - amikor hátulról nyomnak

- Soha véget nem érő út
alcím: - 86 vs. budai felsőrakpart

És, hogy ne csak érelmek legyenek, itt van néhány hasznos link:
http://utvonal.bkv.hu/,
http://www.utvonalterv.hu/
(metrós)

[ Módosította: Racecam ]


I. Richard
(senior tag)

Hi!

Engem leginkább a ''felférek-még'' emberek idegesitenek a 4-6-os villamoson!

Adott a szardinia-feeling, meg néhány utazni akaró ember (ált. nyugdijas), akik belecsimpaszkodnak az ajtónál kapaszkodóba, és préselik az embertársaikat fölfele... Majd amikor az ajtó nem tud becsukódni, akkor a villamos sem megy egy centit sem, a következő meg nem tud beállni a megállóba... szóval lecsúszik a vezető a szabad jelzésről, és újabb x perc várakozás a megállóban, és megint jön 1-2 arc, aki azthiszi, hogy fölfér..... :(((
Asszem ez sokaknak ismerős szitu!:)


gromble_ziz
(aktív tag)

Sajnos bármelyik tömegközlekedési formán előfordulnak ezek a betegségek :(

Én minden nap 2 busszal járok dolgozni, hátitáskával, de még a buszmegállóban leveszem, és akármilyen tömeg is van a busz első felében, én akkor is hátraverekedem magamat (persze a busz hátulja ''üres''). Ilyenkor vagy 30x elmondom a ''bocsánat'' és a ''köszönöm'' szavakat.

De ha egyszer nagyon felmérgesítenek, akkor felszáláskor mindenkit hátrazavarok, és emgkérdezem, hogy hogy lehetnek ennyire birkák, és mennyire nem figyelnek, és nem törődnek a másikkal.

Sajnos az emberek nagyon buták :( (én is az vagyok valamilyen téren sajna, de tanulok a hibáimból)

Hasonló kategória még:
- szemetelés az utcán ... egyszerüen nem értem miért, ami nem a miént azt rongálhatjuk bátran???
- tele van cigi csikkekkel a buszmegálló, mikor szinte minden ilyen helyen van kuka, ott ahol felszánlak, az első ajtónál ...
- boltban a kosarak esete ... persze, hogy az emberek 90% a legkülső, és egyben leghosszabb sorba tolja vissza ...

+1: és sajnos mi is hibásak vagyunk, hogy szó nélkül elmegyünk az ilyen esetek mellett :((( talán javasolni kellene a tömegközlekedési társaságoknak, hogy ez ügyben Ők is tehetnének valamit ...


Bagoly
(senior tag)

''boltban a kosarak esete ... persze, hogy az emberek 90% a legkülső, és egyben leghosszabb sorba tolja vissza ...''

Micsoda problémák vannak itt kérem szépen!
avagy:
Hoppá, hoppá, egy ébredező pszihopata...;]

(Elképzeltem, ahogy féltő gondossággal felhívod a figyelmem: Ne a külső sorba told vissza a kocsit te ganékupac!
:DDD

[Szerkesztve]


gromble_ziz
(aktív tag)

hát :) az igazat megvallva, az emberi hülyeség fáj, és akinek elege van a fájdalomból, az vagy végez magával vagy pszihopata lesz :(


gromble_ziz
(aktív tag)

volt már, hogy buszon rázogattam a táskámat egy gyereknek, hátha eszébe jut, hogy levehetné a púpját a hátáról ... :)


Obi-1
(őstag)

Engem nem zavar a tömegnyomor, csak jól kell helyezkedni ;)


Obi-1
(őstag)

Az idézőjeles cím miatt most elveszett az előző hozzászóláim lista :((


Szatír
(aktív tag)

Nekem már régóta vacakol...


TheVeryGuest
(senior tag)

Az én kedvencem az, amikor valaki a lépcsőn utazik, de amikor kinyílik az ajtó nem lépne le. Ilyenkor szoktam lazán legázolni ezeket az arcokat. Utána meg hallgatom a cümcögést.

A másik kedvencvem amikor pl vonul fel a nép a metróból. Még véletlenül sem sor alakul ki a mozgólépcső előtt inkább piramis. A legtöbben fogják beállnak oldalról. A lépcsőn ugyanez. Mindig van aki a 10csillió ember közt cikkcakkban ficánkolva igyekszik felfelé a lépcsőn. Én ilyenkor általában egyenes vonalú egyenletes mozgást végezve jól letaposom a sarkát ahányszor elémmászik. Azután ha cümcögnek megajándékozom őket egy look-kal.

Végkövetkeztetésként továbbra is azt mondom meg kell akadályozni az emberek csoportosulását.


tigga
(tag)

hmm bkv engem is idegesít nem picit! 77 es busz járatsűrűsége a nullához konvergál néha :(

off:
pszichopata helyesen
egyéb gyakran elírt szavak: egyenlőre,szihológia,külömbség, infulenza stb :)
on

üdv :)[Szerkesztve]


_az
(senior tag)

Az én saját tapasztalatom az, hogy mesterien összehangolják a járatokat...

Tehát amikor a átérek a Petőfi-hídon(4-6), pontosan úgy jön a 2-es villamos, hogy a pofám előtt bezáruljon!!! Aztán 15 perc várakozás és 2-3 2A villamos után végre úton vagyok a Vágóhíd felé, ahol a hév pontosan akkor indul, mikor leszállok a villamosról... +15-30 perc... és akkor felsóhajtok... B***** MEG!!!!! :D


tomcs
(őstag)
Blog

nekem az a kedvencem hogy a nyugdijasok mindig eloretolakodnak a buszon/villamoson aztan 30-40 masodpercig folyamatosan szallnak le, kb 2x annyi ideig mint amire a mogottuk varakozo sornak osszesen szuksege lenne.


Notes
(senior tag)

Az én kedvencem a volánbusz járataira várakozó nyugdíjasok tömege. A buszon kb. 40 ülőhely van, de ezt valahogy nem mérik fel és ha történetesen csak 10-en vagyunk a megállóban akkor is ugyanolyan lelkesen tülekednek az ajtó felé. Jót mosolygok magamban és felszállok utolsónak.


nilrem
(tag)

Nezzetek csak korul videken, hogy milyen a tomegkozlekedes fel orankent egy helyijaratos busz aztan kapd be ha kimarad a jarat. Pesten ehhez kepest meg gyonyor a BKV.
A mozgolepcsos szitura van megoldas, UK-ben jobb oldalon allnak akik csak vitetik magukat a lepcsovel igy bal oldalon marad egy surrano sav azoknak akik kozben lepcsozni is akarnak, igy nem kell cikk-cakkban maszkeralni. Itt mukodik tok jol.


Obi-1
(őstag)

Ez a franciáknál és cseheknél is így működött. Első pár alkalommal véletlenül csak megálltunk egymás mellett magyarokkal, de aztán hamar rá kellett jönnünk, mi is a rend. Azóta itthon is így állok be mindig, bár sok eredménye nincsen. Áramütést a bal oldalon ácsorgóknak.


Szatír
(aktív tag)

Ebben igazad van, én is vidéki suttyó vagyok. Csak van különbség az azon a járatokon mozgó embertömeg és a bkv-t használok között.
Dunajúváros- Bp vonalon közlekedem....inkább hagyjuk. A legszebb az egészben az,hogy mindezért havi 20e ft-t kell leperkálnod bérlet formájában.


Newander
(csendes tag)

- Hátizsák a barátom
alcím: - amikor hátulról nyomnak

Hát igaz én nem vagyok Pesti, de nálunk is sajnos gyakori eset ez és nagyon nem bírom! Szerintem senkinek nem szakadna le a keze, ha felszáll a tömegközlekedési eszköz valamelyikére és a táskát leveszi a hátáról és a kezében fogja.

- Nincs tovább
alcím: - nem megyünk beljebb pedig üres a busz közepe

Na azért nálunk bemennek a busz közepéig, viszont a hátulja tök üres! Ez lehet hogy valami koros ártalom, vagy nem tudom, de nem értettem soha!! Ez van!


Petisz84
(tag)

Én attól megyek a falnak, amikor az emberek megállnak a busz elejében, hátul meg tök üres. Ha hátra tolakodok sűrű elnézéskérések közepette még akkor és én vagyok a bunkó és hallgathatom: ''...ezek a mai fiatalok, semmi tisztelet nincsen bennük..'' Pedig a legidősebb vénlány az aki a buszmegállóban a legjobban ''isetnezik'' amikor késik a busz, és a busszmegálló legrejtetteb zugából elsőnek száll fel, persze átgyalogolva a járókerettel mindenkin. Lehet h a tömegközlekedéshez sem vagyunk elég intelligensek?


Axxel
(csendes tag)

Nem bkv, de hasonló kategória. Jól példázza a csordaösztönt.
Én vidékről jártam fel vonattal Pestre minden vasárnap. A vonat érkezése előtt kb 10 perccel értesít a hangosbemondó és ilyenkor mindenki kitódul a peronra, úgy hogy az emberek 90 % a peron első 1/3 részére tömörül, ergo az érkező kb 10 vagonos szerelvény első 3 vagonjába száll fel. Én mindig hátulra szoktam állni, de volt egy pont, amikor már teljesen elhatalmasodott rajtam az érzés, hogy én vagyok a hülye, hisz mindenki előre megy, hát biztos van valami ott, ami miatt érdemes megpróbálni. Szóval egyik alkalommal én is előrementem, felfúrtam magam a tömeggel és megálltam a folyosón, mivel ülőhely nem volt sehol. Fél óra ácsorgás után, mivel nem történt semmi, ami miatt úgy kellett volna éreznem, jobb itt elöl állni, mint hátul ülni, átfúrtam magam a 3 vagonnyi ácsorgó tömegen és leültem az 5. vagonban egy tök üres fülkébe.
Szóval a titok megfejtetlen maradt, máig sem tudom MI A FRANCÉRT utazik mindenki az első 3 rohadt vagonban. Gondoltam arra, hogy azért mert, ''előbb érnek be'' az állomásra. Ez igaz, de mivel tömegnyomor van, 3x több ideig tart leszálni, szóval ha valaki tudja a megoldást, kérem írja meg, mert utálok kétségek közt vergődve élni!


Junkie
(aktív tag)

Én örülök a tömegnyomornak a bkv-n ha nem lenne a szexuális életem a nullához közelitene:DD :DD


Sipi
(addikt)
Blog

Megoldás: az ember alapvetően lusta, önző és szinte már degeneráltan hülye lény.

Ha valami oknál fogva elkapja a gépszíj, és elkezd művelődni, kialakul a saját erkölcsi értékrendje, rádöbben, mit is csinált eddig a Csordaszellemnek engedelmeskedve. Onnantól jobban figyel a környezetére is.

Sipi


Sipi
(addikt)
Blog

Csak vigyázz, nehogy aki hátulról szép, hosszú szőke hajú lánynak tűnt, megfordulva durva arcú rocker srác legyen! :D

Sipi


TheVeryGuest
(senior tag)

Meg kell szagolni ;]


Junkie
(aktív tag)

Igen figyelni kell a yóó helyezkedésre és igen a csajok vegyék le a hátizsáklyukat mer úgy azért izgibb a dolog:DD


gromble_ziz
(aktív tag)

:D
(ezt nem hagyhattam vigyor nélkül)


g4dg3t
(senior tag)

Tegnap este 4-es 6-os vili - Elmehaborodott berzerker anyo ilyet szol nekem:
''En akarok utoljara felszallni, de ha nem hagysz nekem helyett beledrugok!''

NO COMMENT :)


escie
(őstag)

OFF
engedd meg, hogy megköszönjem neked ezt a rendkívűl ''humoros'' hozzászólást, mint egy hosszú szőke hajú, általában rockzenét hallgató(mondhatjuk rocker :F ) ember.
köszönöm, és gratulálok.

ahogy Markos-Nádas mondaná: ''ez hülye vicc volt''
:(
/OFF


Junkie
(aktív tag)

Hasonlo figura vagyok én is és volt már bizony hogy rámdudáltak és kiüvöltöttek Helló lányok! Bár arcára fagyott a vigyor amikor előlröl az államon levő szakállkezdeményt felfedezte:)) Nem kell ezen megsértődni vagy olyan vagy aki érti a viccet csak nem szereti? Ja és nekem is van egy kedves kis sztorim: Új villamos ahol lenyíló lépcső van és valami érzékelő a korláton, leszállás elött pusmogott a korlátnál két kiccsávó de nem lehetett látni mit csinálnak ott.Leszállnak vilinger nem indul.. pilóta hátrajön agresszívan elkezd valamit vakargatni az érzékelőröl.. a lényeg rágót nyomtak rá amitől az érzékelő nem hagyta becsukódni az ajtót. Pilótánk morgolódik vmit a kultúráról aztán a közönségnek fennhangon a köv kijelentés: Jó lenne figyelni egymásra mert különben mindenki leszáll a f@szomba! szintén no comment...

[Szerkesztve]


azzio
(aktív tag)

BKV... :)
ha apám nem ott dolgozna, még csúnyábbakat is mondanék :)
na szóval már párszor elgondolkoztam, hogy kiragasztok a villamosra egy cédulát, utastársaimat figyelmesztetendő, hogy az ülőhely a nyugdíjasok és a hajléktalanok privilégiuma, a fizető utas nyugodtan álljon, ha egyáltalán még fel tud szállni...
nem szeretnék semmiképpen sem politizálni, de ha az illetékesek nem csak a szavazógépeiknek tennének engedményeket, akkor mindjárt kevesebb lenne az utas, azok közül viszont több fizetne... (gondolom én)
na mind1, sztorizgassunk, esettanulmányozzunk:
metró: ha utolsó leszállóként ki tudsz úgy kecmeregni a vonatból, hogy a felszállók nem taposnak agyon, már jó napod van.
vili: eccer mentem a melóba (vagyis soxor mentem, de ez csak 1x történt), és b... mindjárt eszembe jut :)
megvan... a bertalan lajos utcánál felszállt egy nyugdíjas pár. egyébként a kocsi szokatlanul üres volt, a vili kb. 3 percet állt a megállóban a piros lámpa miatt. na, néni leül, papa utána. néni feláll, átül máshova, papa utána, de még oda sem ért, néni megint nekilódult, és átül máshova, papa meg mellémállt az ajtóhoz. vili elindult, papát felszedtem a földről, aztán kicsit arrébbálltam. vili döccen egyet, papát megtámasztottam, hogy ne essen el megint, aztán megkérdeztem tőle, hogy mosmá nem kéne leülni?
szintén 47-es vili: barátnőmmel szálunk föl a kálvinnál, ő ment elöl, és kezét fogva követtem, de egy borzasztóan kisminkelt 250 kilós mammer közénk furakodott. na mind1, barátnőm talált két egymással szembeni üres helyet, de volt még azon kívül több üres is. bnőm leült, és magaelé tette a táskáját, majd amikor odaértem, elvette onnan, és abban a pillanatban az előbb említett tülekedős akciómúmia leült oda! először köpni-nyelni nem tudtam, aztán elnézést kérve, arrébb akartam tessékelni (közben 1 kivételével a többi helyet elfoglalták), de inkább nem is szóltam egy szót se. legalábbis a nénihez. barátnőmmel viszont egész úton osztottuk, legelőször megbeszéltük, milyen menő a mamme sminkje (tudjátok: kilónyi picsarózsaszín rúzs, undorító hullaszürke púder meg műanyag nyaklánc), aztán azt is megtárgyaltuk, milyen illedelmesek a mai öregek, és még ők mondják stb. stb. csúnya dolog ilyet tenni, korrektebb lett volna bocsánatot kérve elküldeni a picsába, de így jobban esett :)


fokukac
(nagyúr)

nekem is volt hasonló élményem, amikor is megboldogult ifjúkoromban a szalagavató előtti napon először próbáltuk fel a táncruhát...
az osztályom skót táncot adott elő. a próba szünetében lementünk a büfébe.
ott állunk skótszoknyában a büfében, hosszú fekete hajam volt, a szoknyából a baromi szőrös lábam látszódott ki...
és ekkor egyszer csak hátulról jön egy hang, ''kislányom, állj odébb!'' - szólított meg egy középkorú angoltanárnő.

El tudjátok képzelni az arckifejezését, amikor megfordultam...
és meglátta a szakállamat.... :)

Szóval végül is a szitu ugyanaz, csak a hatás kapcsolódik hozzá egy skótszoknya is. na.

[Szerkesztve]


e-biza
(őstag)

bkv: midnig mindenki megáll az ajtoban ez igaz, nem tudom miért van amikor 3-4 megállon keresztül ott állnak.
elfoglalos eset történt már meg velem is, pl átadtam a helyem egy lánynak akinek 20 hátitáska volt a nyakában valoszinüleg vidéki volt és most jött fel, gondoltam én tudok állni ö meg ülljön le, ha vonattal jött akkor is fáraszto az ut. felállok és egy idösebb néni az unokájával lepattant azonnal. aztán a néni 2 megállo után leszállt.
de történt velem pozitiv is, kaptam már helyet úgy hogy a bnömmel 2-es székhez tudjunk ülni. söt láttam már fiatalabb srácot felállni és átadta a helyet 2 kisgyereknek (5-6 éves kislányok) akik nem akartak egymástol messz ülni de nem osztoztak egy helyen :)
egyszer egy néni fel akart szállni a 47esre és annyira sokan voltak hogy mondták a vilirol neki hogy nincs hely. erre azt válaszolta: ''akkor is ezt mondaná ha maga lenne itt?''. az ilyet nem szeretem. látja és megjegyzést tesz. nézzen szét ha nincs akkor pedig szidja azt aki olyan szlogenekkel lett újraválasztva hogy ''mozgásba hozzuk bp-et'' meg ''minden megálloban lesz egy villamos'' <- tlán ez csak a 6osra igaz. milyen jo idoszak volt mikor felturták a Skálát és sokkal sürübben jártak a 4-6os villamosok.


jerry311
(nagyúr)

Le a lifttel!! :DDD

Van itten egy kérdés, amit sosem tudtam megválaszolni úgy, hogy ne lehessen valami minimális hibát találni a válaszban:
Miért várják el a járókeretet/botot kézben tartva (nem használva) bkv után futó öreglányok, hogy bárki is átadja nekik az ülőhelyet?? Aki futni tud (ráadásul bottal a kezében :DDD ) az állni is tud :DDD


Junkie
(aktív tag)

Pozitív storie(ne csak fikázzunk:C): Haverom egy rockfesztiválról ment haza éshát fogyasztott némi alkoholt plusz hatalmas málhazsák figyelt a hátán kanyargós uton ment a busz havernál kissebb gravitációs anomáliák léptek fel olyan szinten hogy egy őszes haju ur(nem nem Gedeon bácsi) átadta neki a helyet... Szüksége is volt rá:DD


Axxel
(csendes tag)

Úgy hallottam, hogy egyes országokban (konkrétan Kanadával kapcsolatban merült
fel) az idősek sértésnek veszik, ha át akarod adni a helyed, mert ez olyan
mintha azt feltételeznéd, hogy a kora miatt már állni sem tud. Mondjuk ez a
50-70 évesekre vonatkozik, a nagyon öregek már nem veszik zokon, de mondjuk
Magyarországon egy 60 éves nő aki lesprintel a villamosüldözés közben elvárja,
hogy átadjam az ülőhelyem...


Junkie
(aktív tag)

Ez tök jó lenne bevezetni itt is, vagy javasolni hogy ne is szálljanak föl mert ha ilyen jól futnak valoszinü csak a busz/villamos/troli atmoszférája van rájuk ilyen hatással hogy nem birnak állni. Tegyék meg az egész utat futva végülis nyugdíjasok, ráérnek....


Yaye
(őstag)
Blog

''Felférek még emberek''

Asszem Japánban vannak rendszeresítve elegáns, egyenruhás emberkék, fehér kesztyűben ofkorsz, akik az ajtó csukódása előtt a peronról két kézzel a szó szoros értelmében benyomják, bepasszírozzák a félig kilógó utasokat a szerelvénybe. Na azok elkelnének nálunk is.

''Ajtóbantömörülés''

Ez öngerjesztő folyamat. Mivel az ajtónál mindig tömeg van, ezért ha beljebb megyek, akkor jó eséllyel nem fogok tudni leszállni a kiszemelt megállóban, mert mire átverekedném magam a tömegen, addigra szembekap a felszállók áradata. Ezért aztán az ember inkább az ajtó közelében marad, miáltal a tömeg még sűrűbb lesz, amit látva az újonnan fölszálló úgy dönt, hogy nem mer beljebb menni... és így tovább az idők végezetéig.

''Buszt lesprintelő nyugdíjasok.''

Hát, azért én óvakodnék ennyire cinikus lenni. Majd ha ti 70 évesen kénytelenek lesztek futni a busz után (mivel ti is pontosan tudjátok milyen sűrűn jár), amire gyakorlatilag már egyik végtagotok sem igazán lesz alkalmas, és utána még vígan bírtok ácsorogni jó sokáig a dugóban... majd akkor nyegléskedjetek.
Egyébként én egyszer találkoztam egy nyugis bácsival aki nem akarta hogy átadjam a helyem, azt mondta neki az állás a sport. :)

''Mozgólépcső''

Kacagni fogtok, de elvileg itt is ugyanaz volna a jobbra tarts, mint más, boldogabb országokban (a lépcső elején szép nagy sárga matricák kiáltják pusztába a szót), csak hát a kultúra, az hiányzik hozzá. A szekuritinak néha végig kéne slattyognia a lépcsőn, és mindenkit jól áttessékelni a jobb sávba, aztán pár hónap alatt talán leesne a tantusz a jónépnek... csak hát a szekuritinek meg sokkal kényelmesebb a lépcső tetjén pihengetnie.


azzio
(aktív tag)

''Asszem Japánban vannak rendszeresítve elegáns, egyenruhás emberkék, fehér kesztyűben ofkorsz, akik az ajtó csukódása előtt a peronról két kézzel a szó szoros értelmében benyomják, bepasszírozzák a félig kilógó utasokat a szerelvénybe...''

Íme... nem csak urban legend :)


nyunyu
(félisten)

Tegnap esti szitu, esik az eso, baktatok az Okt 23. utcan a 18-as villamos megallo fele, Skalat elhagyva eszreveszem, hogy akkor kezd atmenni a keresztezodesen egy Tatra. (ez kell nekem...)

Nyulcipo ON, kozben villamos beer a megalloba.
Kierek a Vasarcsarnoknal, pont nekem zold a zebra, futok tovabb, villamos moge erek, meg mindig zold, felerek a jardaszigetre, lepnek fel a hatso ajton, DE MAR ZARVA, villamos meg indul...

Nezek a villamos lampajara: akkor valt piros+sargara...

Aztajoqrv@#$%^&*()_!!!

(Megj: este negyedorankent jar a 18-as...)


nyunyu
(félisten)

Amelyik angoltanar nem ismeri fel a kilt-et szabas+kockas mintazat alapjan, az meg is erdemli.


Axxel
(csendes tag)

''Buszt lesprintelő nyugdíjasok.''

Hát, azért én óvakodnék ennyire cinikus lenni. Majd ha ti 70 évesen kénytelenek lesztek futni a busz után (mivel ti is pontosan tudjátok milyen sűrűn jár), amire gyakorlatilag már egyik végtagotok sem igazán lesz alkalmas, és utána még vígan bírtok ácsorogni jó sokáig a dugóban... majd akkor nyegléskedjetek.


Igen, pontosan tudjuk milyen sűrűn jár, azok a villamosok/buszok amik után sprintelni szoktak 5-10 percenként járnak. Éjszakai járaton nemigen szoktam nyugdíjast látni. És mellesleg hadd legyek még cinikusabb...Hova siet egy 70+ éves nyugdíjas, ahova nem érhet oda 5 perccel később? Kezdődik a tévében az Édes dundi Valentinom vagy a Balázs show és nem akar lemaradni az elejéről? Én elég elfoglalt vagyok, de még rossz időbeosztás mellett is igen ritka, hogy ne lenne időm 5 percet várni egy következő villanyosra.


CWorm
(aktív tag)
Blog

Felélesztem a topikot...
Jövőre megen emelkednek a bkv árak. kinek milyen ötlete/módszere van arra, hogy minél kevesebbe fájjon a tömegközlekedés? :)


a_tesz
(Korrektor)
Blog

kerékpárra magyar! :DD


azzio
(aktív tag)

vegyél vakigazolványt...
esetleg igazold, hogy parlamenti képviselő vagy...
vagy 65+ éves...
vagy mind3 egyszerre...

***

nemrég igyekeztem munkába a 47-es vilivel. ritkán ülök le, főleg csak akkor, ha bnőmmel vagyok, de aznap iszonyatosan fájt a csípőm, és se menni, se állni nem volt könnyű, so leültem. a fővám téren a szemben lévő ülésre leült egy 40 centis rúszréteget viselő idősebb hölgy, és újságot olvasott. nem is vettem volna róla tudomást, de időnként olyan arcokat vágott nekem, mintha meg akarna ölni. bár amíg csak akar, addig nem zavar, mindenki úgy néz, ahogy kedve van. aztán a móricznál egyszercsak felpattant, és fennhangon elkezdte ecsetelni a hátam mögül felszálló nyugdíjas párnak, hogy üljenek le a helyére, mert a fiatal az úgysem adja át a helyet... mert a fiatalnak csak a diszkó meg a cigi meg az amfeszkalin tabletta (máig nem tudom, hogy ez az amfetaminokra vagy a meszkalinra hasonlít, esetleg a kettő keveréke, vagy mi ez)... és hogy ezek beülnek 6-an, 7-en egy autóba és megdöglenek... mert ezek az emberek nem meghalnak, hanem megdöglenek, és az egész társadalom tudja, hogy az összes fiatal ilyen... ezen a ponton föl akartam állni, hogy elmagyarázzam a néninek, hogy ugyan a nyugdíjáért valószínűleg megdolgozott, de az ingyen utazását én finanszírozom a többi dolgozóhoz hasonlóan, nem tudom, mivel van kevesebb jogom az ülőhelyhez, mint nekik, másrészt, ha megkérnek, mosolyogva átadom a helyemet, még akkor se mondom azt, hogy ''bocs, de kurvára fáj a csípőm''; de a nénik eleszállt. szóval arra verte a nyálát, hogy 1 megállóra átadta a helyét valakinekszemben a fiatallal, aki nem adja át, mert csak a diszkó...
persze nem minden nyugdíjas ilyen, de sajnos nagyon nagy részük. az élő fába is belekötnek.
egyébként az az érdekes, hogyha magamtól át akarom adni a helyet (ha látom, hogy alig tud felszállni stb.), 10-ből 9-en visszautasítják... az is elég idegesítő tud lenni. de ha meg nem adod át, akkor ezt kapod, nagyon sokszor. de erre kitaláltam egy módszert, amit még csak egyszer kellett alkalmaznom, de bevált:
ez előbb említett incidens másnapján, még mindig fájt a csípőm. fővámtérnél egy rakás nyugdíjas felszállt, mellémállt egy papa, felálltam, hogy mondtam neki, hogy tessék leülni. nem-nem, mondta, aztán közöltem vele, hogy nem felajánlás volt, hanem felszólítás. szó nélkül leült :)


joghurt
(addikt)
Blog

Egy ismerősöm sosem vesz jegyet/bérletet. Az év folyamán összesen négyszer kapták el. Ez helyszínen fizetve 4*2000=8000 Ft volt.

Én mindig megveszem a bérletet. 12*5400=64800 Ft-ot fizettem a BKV-nak. (Az év közbeni áremelést hagyjuk, fenének sincs kedve visszakeresni a régi árat.)

A két szám viszonya azért elég döbbenetes. :( :O


Sixkiller6
(őstag)

engem az rettent meg, h milyen arányban nőnek a bkv bérlet-árak, már majdnem 50% az egy évvel ezelőtti árhoz képest. nagyon durva... ez már infláció-gerjesztő hatású :)


Intelligencs
(őstag)
Blog

Ez nagyon ott van! :D


mormota
(senior tag)

mi értelme van?
több haszna lesz a bkv-nak?
mert hogy új buszokat nem vesznek az is biztos

(mondja ezt egy pesti szemmel nézve vidéki pécsi.)
egyébként itt is megvan a kellő intelligencia a buszokon
itt mindenki busszal jár, mert ugye nincs metró, meg villamos


Gyuri16
(senior tag)

villamoson tortent velem: nyar volt, meleg, taborbol hazamenet villamoson ultem. Egesz nap kint voltunk, eleg hulla voltam. Igy ulok, nezek ki az ablakon. Egyszercsak a bokamba nyilal a fajdalom, elkaromkodom magam, nezek korbe, latom a villamos masik felen ulo oreg tata (sorry, de nem tudok mit mondani) belemcsapott a setapalcajaval, nezek ra, hogy mi a @%$@-t akar. Azt mondja, hogy engedjem leulni egy idosebb neniket, aki akkor szall fel (azaz meg oda se ert, hogy felkinaljam a helyem), hatranezek, fel villamos ures, mondom neki hagyjon beken, van ott hely, kozben a nenike feljon az unokajaval, es latszik rajta, hogy nem okoz neki bajt ket szekkel hatrebb ulni, erre a tata elkezdi, hogy milyen bunko a mai fiatalsag. Hagytam a francba.

Mar legalabb tudom miert jarkalnak bottal az amugy 50 metert sprintbelefutos bacsikak.

üzenetek