Nagy hatótávolságú wifi + lefedettség - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Petiapó
(tag)

Sziasztok!

Egy komolyabb problémával szembesültem a munkám során. Szakterület lényegtelen.
A gondom az, hogy nevezzük bázisnak a kiindulási pontot, ahol lefedettség nem kell, de itt található a központi egység, amihez elsőnek egy 400 méterre található területen kéne, kb. 400 méter átmérőjű kört lefedni, illetve kb. 1400 méterre egy második területen szintén 400 méteres területet lefedni. A bázistól a két végpont közötti szögeltérés szerencsére kb. 5-7°. Majdnem vonalban vannak.
Szabadtér, a távon jármű forgalom, tó, és erdő, ezért a kábelezés kizárva.
Szóval laikusként úgy gondolom, hogy a 7° miatt elég lenne a kiindulási ponton egy irányított wifi adóvevő, ami be tudja fogni mindkettő végpontot. A gond inkább az, hogy a végpontokon elég nagy területet kéne lefogni, illetve az, hogy időjárás állónak kell lenni mindennek amit használunk. (Nyáron akár 80-90 fok felületi hőmérséklet, télen mínusz akármennyi, és a kettő között az eső, meg ilyenek)
Nem tudom van-e olyan kombinált wifi eszköz, amely rendelkezik nagy hatótávolságú antennával, és emellett képes lefedni ekkora területet lokálisan. Vagy ezt csak területenként 2 eszközből lehet megoldani (nagy hatótávú+erősebb wifi router)?

Sávszélesség, ping nem számít. Sőt! Nem kell 5G, meg 1TB/s. Percenként 100-200 Kbyte az össz adatmennyiség. Tudom furán hangzik, de tényleg. Zárt hálózat lenne, internet nélkül, eszközök közötti kommunikációra.

Ha valakinek van esetleg ebben tapasztalata, nagyon hálás lennék, ha hozzászólna.
Előre is köszi! Üdv: petiapo


4Grider
(nagyúr)

Egyéni problémának, kérdésnek még mindig nem hozunk létre új topikot. Megkeressük azt, ami a kérdésünknek leginkább megfelelő.


Petiapó
(tag)

Tudom, emiatt elnézést is kérek.
Próbáltam keresni, hol lenne jó. Több kulcsszó alapján is, de nem találtam az otthoni wifis témakörökön kívül mást.
Ezt a topicot hogyan tudom törölni? Átírom a sima wifi témába. ;)

[ Szerkesztve ]

üzenetek