Pentax DSLR topic - Digitális fényképezés fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Xantomas
(őstag)
Blog

Manuális, olcsó MFT-PK adapter van, szóval, ha regi PK obit teszel fel, aminek van rekesz gyűrűje, akkor manuál módban tudod használni.
Ha modernebb, AF-es obi, s ez lefedi kb az összes digitális vázra készültet is, akkor ott minimum a rekesz állítással lesz gondod, AF pedig nem is lesz.

Sonyra van egy Monster adapter, de ez eléggé zsebbenyúlós történet. Azzal minden Pentax obi adaptálható.
[link]


csmat
(senior tag)

Csak 2 újabb obim van. Egy 18-135 és egy fix 35


Xantomas
(őstag)
Blog

Az a kettő, egy átlag user kb minden igényét ki is elégíti. Szerintem, apsc-re jobb is a 35-ös mint a 50-es, de az igazi egy 40 f2.8 pancake. :)


csmat
(senior tag)

Írta privát üzenetet


repvez
(addikt)
Blog

üdv.!
ismer valaki olyan softvert amivel egy K200D-t lehetne PC-rol vezérelni. régen volt egy nagyon amatör program, de az eléggé instabil volt valami theatre nevü. azóta valaki találkozott valami használhatóval?
timelaps és astro fotokhoz kéne, hogy ugy tudjam beállitani, hogy nem érek a készülékhez

esetleg egy olcso nagy fényereju optikát ajánlani nagy zoom képest és általános célra ?


_csocso_
(senior tag)
Blog

Szia! esetleg használhatsz programozható vezetékes kioldót, ha megfelel. Nagy fényerejű optikára a Tamronnak van talán 17-50, Sigmának 17-50 2,8, ezek nem túl drágák talán, de mihez képest? Még szóba jöhet a Sigma 17-70 2,8-4. A K200D-hez képest nem olcsók.


tothl
(addikt)

Az olcsó és a nagy fényerejű kifejezések általában nem férnek el egymás mellett.


Polarstar
(nagyúr)

Azért van kivétel. :DDD :DDD
Szerencsére nem én lőttem le ezt a tényt.


repvez
(addikt)
Blog

igen nézegettem is, de ha lenne egy PC-s program, ott lenne live screen vagy legalább jobban lehetne látni, hogy mi kell a beállitásokhoz. mivel a K200d nem mutata a kijelzön csak miután elkészült a kép.
Este a keresön keresztóül meg nem látni semmit.

ezért lenne jo ha lenne valami PC-s progi,

igen tudom, hogy az olcso és a jo fényerő nem jár egyutt, de gondoltam, hogy használtan vagy ujonnan van valami jo ár érték arányos. esetleg valami régi manuál amit az astrofotozshoz is jo használni.
oda lenne jo a jo fényerő meg ott elég ha egyszer megtalálom a beállitást aztán mehet a time laps. nem kell egy pillanat alatt megtalálni a jo beállitást.


hcs57
(őstag)

Cseréld le egy K20D-re, az már tudja ..


KoBe111
(csendes tag)

Üdv!

Bridge gépekről szeretnék váltani DSLR-re. Pentax vagy Nikon gépben gondolkodom. Tapasztalattal rendelkezők segítségét kérném. Milyen gépet válasszak? Nem szeretnék egy vagyont beleölni, mert csak amatőr fotózásra kell, de olyat sem szeretnék aminek csak a neve Nikon vagy Pentax. Köszönöm a segítségetek.


Polarstar
(nagyúr)

Szia!

Ez az amatőr fotózás miben merülne ki? Milyen képeket készítesz? Kísérletezel? Rekesz? Záridő? Fókusz számít?
Vagy csak auto témában marad a gép?


_csocso_
(senior tag)
Blog

Szia! Én a helyedben K-5 alá nem adnám, mellé egy 18-55 kitobi kezdetnek elég, ami lehetőleg az AL II, vagy a WR-es. Feljebb is lehet nézni, K-5 II, esetleg K-3, obiból esetleg a 18-135, nagyobb átfogás, több szituációban használható. Ezek sem mennek már nagyon elborult áron. Az alsóbb kategóriás vázak esetleg lehetnek problémásak, onnan nem választanék, itt a fórumban is írnak róla többször is. ( Mondjuk a Pentax elég réteg termék, itthon lehet, hogy vadászni kell rá, de ki lehet fogni. Index fórum, ill. van Face Pentax adok veszek)


KoBe111
(csendes tag)

Családi rendezvény, kirándulás, nyaralás képek készítésére kellene.


KoBe111
(csendes tag)

Köszönöm, körbenézek. A K-5 nekem is tetszik.


KoBe111
(csendes tag)

Meg van a gép. Nikon D5200 két objektívvel, kevés expóval. Egy darabig jó lesz.


Polarstar
(nagyúr)

Legyen jó! Az a fontos.


wms
(senior tag)

Gratula, szép fényeket hozzá! :K


Xantomas
(őstag)
Blog

Akkor, részemről jöjjön egy másik vélemény. Bár már kései.

Ha bridge-ről váltasz, nincs semmi szükséged tükrösre. Megszoktad az EVF-et, ugyan azt kapod meg egy MILC-cel is, csak nagyobb szenzorral, cserélhető obival.
Nézz egy Nikon milc-et.

Egy tükrössel, sokkal direktebb kapcsolatod van a fizikai valósággal, nem amit a szenzor lát, arra, hogy megszokd, tényleg úgy használd, ahogy az ki lett találva, mások használják, bele kell ölnöd az időt, s a sikertelenség erősen rontani fog a motivációdon. Egy DSLR-rel csak szívni fogsz.

El kell hogy keserítselek. Ha azt szeretnéd, hogy közel olyan képeid legyenek mint a gyakorlottaknak, vagy a profiknak a feribók csoportokban (s itt most nem a magukat félamatőrnek kiadó, profi studiófotósokra gondolok, akik csak azért vannak a csoportokban, hogy klienseket gyűjtsenek, a magukat reklámozzák) ahhoz erősen zsebbe kell nyúlni, mert ami kompromisszum mentesen jó, az akár milyen régi, az tartja az árát.

üzenetek