Napelem - 100%-os támogatású pályázat - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Janou
(őstag)

Na Srácok felhívtam az ÉMI-t

Az egyik tételnél van !!! 1Ft !!! eltérés így be kellene szereznem egy módosító szerződést az E.On-tól... Köszi, sok szerencsét hozzá.
Azon kívül nem nekem kell 0-ás igazolás hanem a villanyszerelőnek! Nyilván én is beadok újakat mert különben az lesz a következő. Szóval tudjatok róla, a villanyszerelőnek is 0-ásnak kell lennie.
Ezenkívül hiányzott egy aláírás az egyik oldalról, erről már tudtam.


asdf_
(veterán)

Villanyszerelő vegye fel magát a KOMA-ba, ha más pályázatosnál is szerelt és nem akarja szívatni őket.
Az 1 Ft meg onnan van, hogy a pályázati felület állítólag szarul kerekít.


Narxis
(nagyúr)
Blog

Több száz vállalkozó várja a napelemes pénzét az államtól [link]


El Kebir
(őstag)

persze, mindenki hibás...

konkrétan ez micsoda:
"Záró szakmai beszámoló esetén a végső kedvezményezett bemutatta, hogy a felhívásban meghatározott speciális feltételekhez (digitális és/vagy zöld dimenzió, "Ne okozz kárt elv") hogyan járul hozzá."

agyam eldobom az ilyen digitális más speciális dimenzióból eredő szövegektől.... :W ...mint mikor az ötödik elemben a "rádiós" felteszi a kérdést: ZÖLD? ...az, ZÖLD, szuper ZÖLD :DDD


Janou
(őstag)

Sziasztok újfent lenne egy kérdésem. Jeleztem az E.On-nak az összegekben való eltérést. Erre kaptam egy módosító szerződést illetve egy kiegészítőt is amiben van egy ilyen:

"A Felek tudomásul veszik, hogy a Vállalkozói Szerződésben szereplő ár nem tartalmazza az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban (54/2014 BM rendelet 87§) a napelemekkel kapcsolatosan meghatározott elvárások teljesítéséhez szükséges eszközök telepítését. A távműködtetésű tűzvédelmi leválasztó kapcsoló beszerelése opcionális, amelynek szükségességét a telepítés során tudjuk megállapítani. Távműködtetésű tűzvédelmi leválasztó kapcsoló telepítésnek díja munkapontonként és 10 kW-onként: 150 000 Ft + ÁFA"

Ez mi a fa*z? Ez ha jól értem csak opcionális és mivel a telepítés során nem érezték szükségességét (mivel a telepítés már megtörtént) , így akkor nem is kell? Nektek van ilyen a szerződésetekben?


asdf_
(veterán)

Ez a tűzeseti leválasztó, Ha -és itt most nagyon leegyszerűsítve és nem teljeskörűen- az épületbe való belépéstől 5 méternél hosszabb a DC kábel az inverterig, akkor hogy a tűzoltó tűzolthasson és ne csapja meg (lényegében ölje, mert DC-nél kb. csak az a vége) a tűzoltót, ha elmegy a hálózati feszültség (tűzoltás előtt lenyomják a villanyórát), akkor odafenn valahol a napelemhez közel, a lefele jövő DC kábelt áramtalanítja.
Egy kicsit adják csak heroináron. Projoy, Santon, Aswitch, ha ilyesmi márkájú valamid van, akkor az lesz az.

[ Szerkesztve ]


Janou
(őstag)

Köszi a választ :R

És ha nincs? Akkor az rendben van hogy most utólag ki akarják velem fizettetni ezt?
Meg ugye már telepítve van. Akkor nem tudták hogy kell?

[ Szerkesztve ]


asdf_
(veterán)

Nem gondolnám, hogy utólag fel akarnák rakni. csak egy standard sajátseggvédős szöveg a szerződésbe. De tök egyszerű, ha nem 150e+áfa az eltérésed, akkor másról van szó, te látod a papírokat. Meg hogy kell-e,, kellett-e volna azt ki tudod sakkozni, te látod mennyi a távolság az inverter és ahol a házba belép a kábel között.

[ Szerkesztve ]


Janou
(őstag)

Összegben semmi különbség. Csak megjelent ez a pont is az eddigiek mellett.
A távolság pedig határeset.... Kb 5m


Janou
(őstag)

Felmerült bennem egy újabb kérdés. A záróelszámolás hiánypótlásához összeszedett dokumentumokkal kapcsolatban akadtam el. Nem találom, hogy hova kellene ezeket becsatolni. Valaki tudja esetleg?


Z_A_P
(addikt)

Z_A_P
(addikt)

:Y :Y :Y :Y

Különösen annak fényében tragikus a helyzet, hogy a támogatói okiratok határidejei elkezdtek lejárni. Ez nagyon rossz hír minden érintettnek. A pályázatok és napelemes beruházások meghiúsulása a Támogatónak is „fejfájást fog okozni”, hiszen az EU-s forrásból létrejött pályázat feltétele, hogy ezek a napelemes beruházások megvalósuljanak - tette hozzá Szilágyi László, aki azt is hozzátette:

nem csak a napelemeseket és a családokat érinti rosszul a kifizetések ilyen durva elhúzódása, de kihat a nyílászárós és hőszivattyús cégekre is, hiszen a komplex pályázatban ezekre is pályáztak a családok.

Az alelnök azt is előrevetíti, hogy többezer család kerülhet nagyon komoly gazdasági válságba. "Hiszen a pályázat nem teljesülése esetén jogilag a pályázók lesznek számon kérve, elbukják az esetlegesen befizetett önrészeiket (hiába 100%-os a pályázat, nagyon sokan fizettek önrészt is a vállalkozóknak, hogy biztosítsák a beruházásaikat) és a már lekért előlegeket is vissza kell fizetniük, ha a vállalkozó fizetésképtelen lesz.

[ Szerkesztve ]


asdf_
(veterán)

Az utolsó mondat vége valószínűleg az, hogy:

vessző, a pályázatból megvalósult rész ellenében pedig a pályázóknak (mint megrendelőnek) keletkezik akár többmillió forintos fizetési kötelezettsége a kivitelező felé.

Na de mindjárt választás, majd mindjárt jön megint a nagy vezér és megmenti a népet. Sokadszorra, áldja az ég a nevét...


Z_A_P
(addikt)

Milyen mementi? Kitől, saját maguktól mert b@sznak fizetni, ellenben 100+ milliárdok jutnak a haveroknak?


Janou
(őstag)

Srácok

Szenvedek ezzel a hiánypótlással. Az egy dolog hogy nincs meg az összes dokumentum még, de a határidő 21-e. Ezen felül nem tudom beküldeni sem... Azt mondja:

Rámegyek a Tovább az elszámolásra vonatkozó hiánypótlásra és visszavisz ugyanoda... Most ilyenkor mivan?


Levi123
(senior tag)

Ez a videó szerintem jól levezeti: [link]

Meg itt is van leírás a hiánypótlásról: https://napelem.palyazat.gov.hu/lakossag/felhivas
--- > Elszámolásokhoz szükséges segédletek


Janou
(őstag)

Köszi, oktató videók alapján végül sikerült megcsinálnom.
Felhívtam az ÉMI-t és mondták hogy a legfontosabb hogy beérkezett a hiánypótlás időben. Amit nem sikerült jól igazolnom arra tisztázandó kérdéseket fogok kapni.


User_2
(tag)

hát ez a videó minden szempontból borzalmas.
egy folyamatot statikus képernyőképekkel "illusztrál", miközben ha már kattintható folyamatot "szándékozik" elmagyarázni, akár végig is kattinthatná a hiánypótlás végrehajtását.
pl a jellemző hibára: a szerkesztést a ceruza ikonra kattintva kezdheti el. -> a bemutatott képernyőképen nincs ceruzaikon.


Z_A_P
(addikt)

Fura hogy ezen izgultok miközben lentebb beraktam egy nagyon komoly és reális scenariot :Y


Janou
(őstag)

Szerintem nem merik megtenni, hogy be*zopatnak ~40e háztartást...

üzenetek