Napelem - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

nálam ilyen :(


Borisz76
(veterán)
Blog

Jól értelmezem ?

A pirossal jelölt fázisod 250V felé megy....és szépen látszik, hogy akkor pedig a narancs görbe szakad be....azaz leáll a termelésed ?


jones965
(Modder)
Blog

Köszi, én jelenleg nem használom csak HW P1 eszközét, így jobban utána olvasva nem is elég a teljesítmény fázisonkénti kiolvasására. Feszültség és áramerősség adatokat látok én, de egyszerűbb lenne a hálózat túlfeszültségéből eredő leállások megelőzése érdekében látni a pillanatnyi terhelési értékeket. Így tudnék rájuk terhelést eszközölni.

Jolida: eszerint még egy plusz eszközt be kell iktassak adott esetben, ha fázisonként akarom a teljesítményt.


VaZso
(senior tag)

Az adatok alapján fázisonkénti teljesítmények meghatározására az átadott adatcsomag alkalmatlan.

Ha beiktatsz egy plusz eszközt, akkor lesznek teljesítmény adataid, de csak akkor lesz ennek értelme, ha megfelelően pontos mérőeszközöd van, és hely is kell hozzá a kapcsolótábla környékén.

...viszont a feszültségadatokból látod, ha valamelyik fázis feszültsége túl magas, vagyis éppen ismert, hogy melyiket kellene még terhelni.


313313
(addikt)

Próbálj meg írni EON-nak finomírsák a villanyóra szoftverét és állítsák be az általad kért adatokat. Lehet szerencséd lesz.


Jolida
(tag)

Van egy olyan sejtésem, hogy ezek a kínai szutyok mérők távolról nem update-elhetők. :N

Szerinted hol lesz arra kapacitás, hogy egyenként firmware-t cseréljenek az órákban? :F

BTW a szabályozó hatóságnak kéne meghatároznia, hogy mi legyen a mérők telegram adatsorában (vagy legalább a P1-en szolgáltatottban), amit a szolgáltatóknak egységesen prezentálniuk kellene.

Felhasználóként ki a rákot érdekli, hogy mennyi a frekvencia, a pillanatnyi meddő teljesítmény (4 adatsoron!!!), vagy mennyi az áram korlátozás határértéke fázisonként?
Ez egy ipari létesítménynél esetleg szempont lehet, de miért is nem kaphatna az ilyen más szoftverrel ellátott órát?


kardkovacsi
(senior tag)

Valószínűleg van valakinek egy egy fázisú napelemes rendszere a környéken aki elhúzza azt az egy fázist. Ha esetleg van valami nagy fogyasztód akkor tedd át azt arra egy fázisra ilyenkor. Mondjuk vízmelegítő stb.


senki68
(senior tag)

Vagy csak a másik 2 fázis sokkal jobban van terhelve.


Cyberbeni
(addikt)

Az elnevezések alapján a zöld feszültség tartozik a narancs áramhoz, tehát elvileg a piros feszültség értéke nem kellene, hogy befojásolja, hogy akkor most mehet e a termelés, vagy nem. Persze az ábra alapján pont ez történik.


jones965
(Modder)
Blog

Ma észrevettem a HomeWizard beállításokban túrkálva, hogy kezdő hónapot éves adatfigyeléshez lehet módosítani. Nyilván ez jelen esetben szaldós elszámolósaknak érdekes, mivel így az éves leolvasási időpontot lehet megadni kezdésnek, és nem kell görgetni/számolgatni az előző évi adatokat. Aztán lehet ez csak nekem újdonság.


HunChris
(senior tag)

Csak az L2re kell terhelned valamiket, pl locsolás szivattyú vagy jakuzzi, hmv, stb. ütemezve.


kardkovacsi
(senior tag)

Ez nem így van. Az inverter mindhárom fázist figyeli, bármelyiken túlfesz van lekapcsol.


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

igen, a 3 fázis feszültségét mutatja a grafikon, meg az egyiknél az áramot is beraktam, hogy látszódjon, hogy mikor áll le. gyakran. :(


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

nem mindig az a fázis a ludas, sajnos. de már gondoltam rá, hogy például a villanybojlert kicserélem kettőre (1x150 liter helyett mondjuk 2x100-ra), és akkor még egy fázist tudok használni. de nagyon sok a napelem errefelé sajnos.


Z_A_P
(addikt)

Pedig van bőven, a minden 4.kb itt is megvan szerintem.


nimfas
(addikt)

Szerintem azzal sem leszel sokkal beljebb.
Egy átlag 100-120-as bojlerben 1800W-os fűtőszál van, amivel 2 max 3 óra alatt felfűti a hideg vizet. Ha nem használod ki belőle nap közben akkor maximum párszor fog beindulni és ráfűteni 10-20 percet.


gorbep
(senior tag)

Létezik a HAJDU sorozathoz 3F szerelőlap... aztán akkor szabadon variálhatod a fogyasztást...


Parci
(HÁZIGAZDA)
Blog

nem oldja meg önmagában, de amúgy is afelé igyekeztem tolni mindent, hogy nap közben fogyasszon, mert ez a logikus. a hmv például 10 óra és 16 óra között készül, meg is van mondva mindenkinek, h este fürdünk, utána mosogatógép (melegvízre van kötve) stb., szóval általában délelőtt 10-re már hideggel van tele és több órán át megy.


313313
(addikt)

Pedig távolról programozhatók.Monorrra raktam fel kb 55db MVM-es Sansinget(vegyesen 1f és 3f), ott a megrendelő kénye kedvére programozták, bár az kiemelt projektvolt, város okosítás. Közvillre lettek felrakva, és a P1 portos adatokból nézi a városnak az üzemeltető cég, hogy ég-e adott utcákban az összes lámpa... Démásznál van rá hajlandóság, hogy ezt-azt az user kérésre beállítsanak.

Szek.: mert az összes Smart óra B-s pontos, tehát mehet cégre is. Azért nincs többfajta, hogy ne legyen varia, egy tipus meg minden hova, mindenre és nincs hibázás lehetőség. Hogy miért nem állítják be máshogy passz. Még nincs rá ingerküszöb...

[ Szerkesztve ]


szilu7
(senior tag)

Ezt a max. feszt az adott napra hol lehet megnézni a Froniusnál?

üzenetek