Konzolokról KULTURÁLT módon - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Jazz^
(tag)

Én se tudom felfogni, hogy mi ez a nagy hiszti. Az R6-hoz ubi accot kell csatolni, a rockstar játékokhoz a rockstar social fiókot, Blizzardnál a battlenetet csatolod és lehet napestig folytatni...:D
Egyedüli jogos sirámok azoktól származnak, akiknél nem elérhető a psn és önhibájukon kívül kiesnek jelenleg a kosárból. De lássuk be, most sem ők a hangoskodók, hanem a kiujj-jal eltartva gépelő elitista, diehard steam felhasználók, akik mindenen rinyálnak, ami kizökkenteni őket a buborékjukból.
Persze nem a legelegánsabb megoldás utólag behozni ezr a rendszert, de már egy ideje tudjuk, hogy jön a ps overlay a pc-s kiadásokhoz, trófeatámogatással együtt. Nyilván ők is központosítani akarják a saját rendszerüket és ehhez előbb-utóbb úgy is meg kell lépni ezt a dolgot.


ρσгτσ
(őstag)

Ha csak az ENSZ tagállamokat nézzük, akkor is közel háromszor annyi ország van, mint amennyiben elérhető a PSN. Köztük vannak európai, illetve uniós tagországok is, ahol nem elérhető.

[ Szerkesztve ]


zozika84
(őstag)

Hagyd el. Írta is, hogy nem érti, így felesleges a gépelés

[ Szerkesztve ]


Jazz^
(tag)

Persze, egyértelmű, hogy ez sok ember játékának keresztbe tesz (bár steamdb-n ebből nagyjából semmi nem látszik egyelőre) és ez valós probléma, amire remélhetőleg lesz valami megoldás a refundon kívül.

A nemértésem a tényleges rinyához szól, mint a review bombing és társai, ami olyanoktól hangos igazán, akiket látásból se érint a probléma, mert támogatott országban élnek, csak be kell kattintani még egy accot a másik 10 mellé és hát az bizony istenkáromlás. Elég csak átfutni a steam fórumát, szokás szerint hemzseg az ilyenektől.

Már majdnem olyan gyerekes hozzáállás ez, mint zozika konstans kárörvendése minden egyes sonys hir alatt.;D


ρσгτσ
(őstag)

Majd meglátjuk milyen hatása lesz ennek a következő 1 hónapban, mert addig kell ezt rendezni. Illetve addig még a Sony is előállhat valamivel...már ha egyáltalán akar.

Egyébként tudtommal korábban is volt róla szó, hogy később ez kötelező lesz. Nem tudom, mert engem nem foglalkoztat ez a játék és nem is követtem semmit vele kapcsolatba.

De igazából mindegy is, mert ha nem is volt erről szó, akkor is úgy látszik ez volt a terv. Tehát gyakorlatilag a Sony tátott szájjal futott a f@szerdőbe azzal, hogy minden régióban elérhetővé vált a játék.


Moby
(addikt)

A probléma mindenkit érint. Nem ártana kicsit más fejjel is gondolkodni. Sokaknak sok ezer dollárnyi digitális javak(játékok, dlc-k, csomagok, stb) vannak a steam fiókján. Tökéletesen érthető, hogy eszük ágában sincs olyan szolgáltatók híresen és rendszeresen biztonsági problémákkal küzdő rendszerével összekapcsolgatni, ahonnan ők nem vásárolnak, és soha eszük ágában vásárolni bármit is. A pc-s lét nem a megveszem lemezen-letolom, majd gyorsan eladom háttérkiszolgáló rendszereként üzemel a fiók, mint konzolon nagyon sokaknak.


balazs025
(senior tag)

Ez rendben van, de miért most lett a fiók összekapcsolás ekkora probléma? Értem, hogy azzal, hogy utólag vált kötelezővé kissé komplikálta a dolgot, de ha erre hivatkozva normálisan megtöténnek a visszatérítések, akkor ezzel a hatalmas felháborodással már nem tudok egyetérteni. Amennyiben nem, úgy persze az érintettektől jogos.


Wesder
(félisten)

Azért gond, mert ha eddig ment nélküle, akkor ezután se legyen kötelező.


Moby
(addikt)

Azért, mert most tették kötelezővé mindenkinek. Pl megvenni sem lehet psn fiók nélkül steamen.

[ Szerkesztve ]


balazs025
(senior tag)

Nem úgy értettem, hogy a Helldiversnél miért most jött elő, hanem hogy ez egy általános dolog volt másoknál. Tudomásom szerint pegig eddig is hivatalos volt, hogy erre lehet számítani itt is. Az tény, hogy elrontották, hogy nem a megjelenés napjától van, de ezt leszámítva semmi kirívó nincs a dologban.


Jazz^
(tag)

Aktív steam felhasználó is vagyok, szeretem is, de valahogy sose okozott gondot, hogy hozzacsatoljam a microsoft, ubisoft, rockstar, ea, square enix, stb fiókomat, ha az adott játék kiadója megkövetelte.
Ilyen alapon bármelyik nagy nagy kiadót érhet security breach (és több-bel meg is történt) bármikor és megvan az esélye, hogy odalesz minden.
Ennyi erővel minden vásárlásának csinalhatnék külön steam fiókot es mindenhez egy valamit linkelek, hogy ha biztonsagtechnikai gubanc van az adott dologgal, akkor legalább a többi dolog ne menjen a lecsóba.:D
Nekem ez már túlontúl paranoia.


Moby
(addikt)

Ezt nem értem. Miért lenne ez általános? Hivatalos meg nem tudom mennyire volt, egy biztos, ha az is volt szerintem sokan nem tudtak róla, és szerintem erre sokan nem számítottak, amit az is jól jelez, hogy a balhé még ki sem pattan, az Arrowhead már arról posztolgatott, hogy hát nagyon sajnálják, de ez nem az ő ötletük volt, hanem a sony kényszerítette ki. Ők pontosan tudták, hogy ebből baj lesz, másrészt nyilván azt is érezték, hogy ez ebben a formában gáz.


Moby
(addikt)

"és megvan az esélye, hogy odalesz minden."

Ez így van. Nagyon sokan éppen ezért nem is vásárolnak meg semmit, amihez nem elég a steam fiók, az meg már eleve kizáró ok, ha valamit nem ott árulnak. A MS store pc-n ebbe bukott bele.

[ Szerkesztve ]


zozika84
(őstag)

De nem tud más fejjel gondolkodni... Sokan nem tudnak sajnos


Jazz^
(tag)

Szerintem ha nem is elenyésző, de kisebbségben vannak ezen játékosok száma, akik ennyire tudatosan vásárolnak és óvják a fiókjukat. Vagy csak én mozgok rossz körökben.:D
Nekem az a tapasztalatom(ez persze nem kivetíthető mindenkire), hogy a legtöbb embert nagyon nem érdekli a biztonságtechnikai része a dolgoknak. Kis túlzással veszik a Zimbabwei szükreimportos, vpnnel szarakodós kulcsokat, aztán majd lesz valahogy.:D nem hogy utánanézzenek még, hogy xy szolgáltatónak mennyi és milyen szintű security breache volt a múltban és az alapján inkább nem vásárolják meg a kinézett és várt jatékukat.
Nem hiszem, hogy azért nem akarja az átlag helldiver játékos hozzácsatolni a psn fiókját a steamhez, mert volt a sonynak már dataleakje és bejelzett a vészcsengő, hogy "megvan az esélye, hogy..."

[ Szerkesztve ]


Moby
(addikt)

Nemtudom megteheted azt is, hogy megkérdezed őket. Lassan 170 ezren vannak akik negatívot toltak, egy darabig biztos el fog tartani :)
Bár nem tudom lényeges-e az ok. A pc-s tábor egy jelentős, szabad szemmel is jól látható méretű része köszöni, de nem kér a sony hülyeségéből. Ez elég világos kellene lennie nekik is, meg itt is. Szinte mindegy is, hogy miért.

[ Szerkesztve ]


Jazz^
(tag)

Mert a review bombing az az objektív értékelések melegágya:)
Ezt még nem látja senki. Ha egy hét múlva bezuhan a játékosszám steamen, akkor igen. Ha nem lesz számottevő, akkor ezt is benyelte a játékostársadalom és megy tovább az élet.


zozika84
(őstag)

Dehogy lesz nekik világos :DDD
Nincs ezzel még tapasztalatuk, mert minden el volt nekik nézve korábban :DDD


balazs025
(senior tag)

Ha nem is általános, tudomásom szerint azért elég sok játéknál jelen van. Fifa, GTA online, Battlefield, COD stb.

Én továbbra is fenntartom, hogy ha normális visszatérítés lesz, akkor nem jogos ekkora hőbörgés. Az már más dolog, hogy úgy néz ki a sony egy ígéretes címet elbarmolt azzal, hogy utólag tette kötelezővé. Ha az elején már így indul, akkor emiatt nem hinném, hogy bukott volna.

[ Szerkesztve ]


Moby
(addikt)

Objektív értékelés? Ki beszél itt objektív értékelésről? A játékosok a véleményüket fejezik ki. A vélemény szubjekítv. A tény objektív.
De én már azt sem értem, miről beszélgetünk egyáltalán. Most azt akarod kifejezni, hogy ezek a vélemények nem léteznek, mert nem értesz egyet velük, és/vagy nem ismered az okait? A vélemények léteznek. Most ennyit látunk. Hogy mi történik a játékosszámmal, ez majd kiderül. Egy biztos, ami most történik, az az esetleges új vásárlóknak jelenleg biztos riasztó. Aztán majd lecsillapodik ez is, vagy így, vagy úgy.
Én nem játszom vele(meg sincs), nekem személy szerint mindegy. Én alapvetően annak röülök, hogy a játékosok hallatják a hangjukat, ha valami nem tetszik nekik. Pláne egy olyan céggel szemben, aki folyamatosan azt kommunikálja kifelé, hogy fontosak neki a játékosok, és azok véleménye, befelé pedig pont az ellenkezőjét teszi sokszor.

üzenetek