Nintendo Switch - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


Sirandrish
(titán)
Blog

Sok mindent még nem tudni róla, de mivel gyakorlatilag minden nap felröppen róla 1-2 információ vagy pletyka...és mert Oricnak már égett a tenyere :D


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Sirandrish for president! \o/

___

Pénzügyi jelentés, melyből kiderül hogy 2017. márciusában jelenik meg az NX kódnevű konzol.

A legújabb The Legend of Zelda játék Wii U-ra és NX-re is megjelenik, de elcsúsztatják a megjelenését jövő évre.

[ Szerkesztve ]


Sirandrish
(titán)
Blog

Persze hogy elcsúsztatják, mert az egy komoly érv lehet az NX mellett. Ha WiiU-ra idén jönne akkor senki se várna még 4-6 hónapot hogy NX-en játsszon vele.


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Amúgy nincs benne ebbe na pénzügyi cuccban, hogy a Zelda Wii U késni fog az NX miatt.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Egyébként én most arra lennék igazából kíváncsi, hogy a Zelda játékot mire kezdték el valójában fejleszteni. Wii U-ra, vagy NX-re?


Sirandrish
(titán)
Blog

Nah ugyan ezen kezdtem filózni a WiiU topikba.
Ahogy írtam, nagyon remélem hogy nem egy fordított TP lesz a soron következő Zelda


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
Blog

Szerintem az NX még a fasorban sem volt, amikor a Zeldának nekifogtak. Úgyhogy a tippem a Wii U-ra teszem.


ldave
(nagyúr)
Blog

Valami olyasmi rémlik, hogy közös a játék motorja a Xenoblade X-szel, azt pedig egész jól futott Wii U-n. Ráadásul az a realisztikusabb világábrázolás fele ment el, hatalmas ellenfelekkel. A Zelda U az eddigiek alapján azért nem ilyen lesz, ráadásul a a dungeon-ok jóval zártabb terek, mint a Xenoblade hatalmas világa. Nem hiszem, hogy Wii U-n komolyabb problémák legyenek a Zelda U teljesítményével.


Liquid Snake
(aktív tag)

Hajrá NX Topik! :)


ldave
(nagyúr)
Blog

Az jut eszembe, hogy ha most Japánból indulunk ki, akkor ott a 3DS kapcsán azért egész jó a 3rd party (Capcom, Level 5, Square Enix) felhozatal, amik közül jó sok játék sikeres is a gépen (Monster Hunter, Yokai Watch). Szóval valószínűleg egész jó a kapcsolatuk a Nintendo-val. Nyugaton ezek a cégek inkább asztali konzolon sikeresek és elég sok bejelentett fejlesztésük is van PS4-re (Final Fantasy XV, Ni no Kuni 2, stb), szóval ebből olyasmi is kisülhet, hogy tényleg elmennek belső terén az PS4/X1-féle AMD irányba, hisz kapásból megoldódna egy elég nagy hiányossága a Wii U-nak. A Square a Dragon Quest XI bejelentésekor már el is szólta magát, hogy az NX is a támogatott platformok között van. Persze a nyugati kiadók más tészta, ott kis túlzással nulláról kell visszahozni az együttműködést.


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Igazából sokat nem lehet következtetni a bejelentett játékok listájából, hogy az NX hardvere milyen lehet. Persze, ha a Nintendo nem hülye, akkor AMD-t szerel.


ldave
(nagyúr)
Blog

Hát, szeritnem meg pont ebből lehet leszűrni valamit, mert a japán cégek nem igazán lubickolnak a pénzben, játékot fejleszteni jelenleg pedig drága és időigényes dolog. Szóval ha dolgoznak NX-re, akkor nekem az azt jelenti, hogy pénzben és időben olcsó erre a gépre dolgozni, vagyis PS4 közeli a hardver :)

[ Szerkesztve ]


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Vagy a Nintendo fizeti (x százalékig) a fejlesztést. Esetleg mindkettő. Épp a Wii U topicban fejtettem ki, hogy miképp is zajlik le egy generáció beindítása.


koncsik
(addikt)
Blog

Lehet inkább az a kérdés, hogy az NX késni fog-e a Zelda miatt... ;]

Aki tuti készül valamivel NX-re: Koei Tecmo, akik pletykák: Axiom Verge, Retro Studios. A Nintendo-t melyik kategóriába tegyem? ;]

[ Szerkesztve ]


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Ha kigurulnak a konzollal márciusban, akkor illik bemutatkoznia az E3-on... és nem egy Direct keretében. Én lennék a legboldogabb, ha színpadra vonulnának egy presszel a shown és Reggie élőben húzná le a leplet a letakart konzolról, amitől mindenki hátast dob (pozitív értelemben).

Mit is kellene tudnia a konzolnak?
- legyen erősebb, mint a PS4 (vagy a Neo, ha az is igaz) és x86 alapú
- kiforrott online rendszer, ami majdnem megközelíti a PSN szintjét (Live-ot meg se említem)
- rendes account rendszer
- még smooth-abb UI
- régiófüggetlenség
- csipetnyi innováció, mint mindig
- visszafele kompatibilitás kissé necces, de tarolna - bár a remaster korszak oda is beköszönthet (Twilight HD Definitive NX Remaster :DDD)
- lefeküdni a third partyknak, ha piacot akarnak szerezni
- VR nem létszükséglet és nem is illene a Nintendo arculatába, de lemennék hídba, ha lekezelnének HTC-vel és működne a Vive vagy egy Nintendo-s Vive lenne.


Sirandrish
(titán)
Blog

Engem most 2 dolog foglalkoztat az NX-el kapcsolatban.
Kompatibilis lesz-e visszafele? És ha igen akkor MIÉRT NEM?
Illetve az ára. Milyen kezdőárral kell kb számolni?


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Ha erősebb gépet akarsz, mint a PS4, megspékelve valami innovatívval, akkor 400-500$ között.


Sirandrish
(titán)
Blog

Megmondom őszintén.
Örülök ha a Nintendo kiad valami újat, amit még sosem láttunk..és főleg ha kaszál vele.
De engem nagyon nem hatott meg a Wii féle mozgásérzékelés sem, a WiiU féle gamepad-es buliról meg inkább nem is nyilatkozom.
A Mote egyébként hasznos volt néhány játéknál, de én azt a gépet sem azért vettem meg hanem a játékokért.

Viszont az 500 dodos árat erősen sokallnám..


unrealnoise
(senior tag)

Most te... Komolyan, naphosszat sorolhatnám, miért nem lesz visszafelé kompatibilis a gép.
Nem igaz, hogy neked ezek körül egy nem jut eszedbe.

1.) Idő, és pénz megcsinálni, arról nem beszélve, hogy a Wii U erősebb, mint egy Xbox360, pedig a Microsoft az Xbox360-as cmek emulálásával is erősen megszenved. Az NX-nek brutálisan erősnek kellene lennie, hogy ez működőképes legyen (hiszen az NX várhatóan teljesen más architektúrára épül, mint a korábbi Wii U)
2.) Remastered kiadások. A The last of Us a Halo, meg egy csomó játék bizonyítja, hogy pénzt lehet csinálni az újra kiadott játékokból. Ez szerintem nem geciség. Ha kellett pl. a The Last of Us PS4-re, 60 FPS-el, "megvetted". Megveszi az ember akkor is, ha nem volt korábban PS3-asa. Ahogyan Wii U-n is örülök, hogy fel van újítva ez meg az, hiszen így klasszikusokat pótolhatok, nem kell egy játékért retro boltba konzolt gogarászni plusz pénzért. (Ami aztán lehet nem is működne sokáig)
3.) Az áráról meg annyit, hogy fingja sincs senkinek sem. 400 dollárra tippelem, itthon 120-130 ezer. Ennyiből össze lehet rakni egy erősebb gépet a PS4-nél. Viszont ha a hozzá adott érték nem csak egy szimpla gamepad, az feláras lehet. Az viszont rizikó, hiszen mi lesz a piacon akkor? Egy majd 500 dolláros NX meg egy 300 dolláros X1 a 300 dolláros PS4-el? Az úgy szopóka. (Még akkor is az, ha az NX erősebb is lenne náluk...)
4.) Én 400 dollára lőném be, sokat javítanék mindenen, és bizony ráeresztenék a népre két baromi erős exkluzívot, a multiplat fejlesztőket "bíztatnám" arra, hogy portolják gyorsan át a játékaikat NX-re, aztán 2-3 havonta szintén megjelentetnék ütős exkluzív címeket. :) Elviekben ez lehetséges hiszen a Nin bevallottan gyorsított a "játékfejlesztési módszerein".

Szóval visszafelé kompatibilitás tuti nem lesz szerintem. Nézd meg, hogy a Wii U-nál sem mentek sokra vele... És a Microsoft sem adott el ezmiatt több millió gépet. A Sony baszik rá, mégis ő vezet.

Jó marketing, jó ár, jó kommunikáció, ütős exek, esetleg valami jó újítás, és nyerő lehet a gép, de X86-os AMD alapnak kell lennie.


unrealnoise
(senior tag)

Örülsz az újnak de hidegen hagytak az újítások. Szakadok. Nekem nem volt sem Wii-m, se Wii U-m, és bár már bánom kicsit, hogy csak most szállok be a buliba (de jobb később, mint soha), azért áruld már el mit vársz annyira, ha ennyire nem érdekelt egyik újítás sem? (Amikor végtére is, mint a kettő tök jó ötlet volt szerintem.)

Az ilyen embereknek inkább valami hagyományos kellene szerintem, mert pont az ilyeneknek nem lehetne megfelelni, csak 100-ból _egyszer_.

"Viszont az 500 dodos árat erősen sokallnám.."

Ez már paródia! Mit gondolsz, majd ingyen hozzádvágnak egy NEXTgen Nintendo-t? Kellenek az újítások, hogy erős is legyen, aztán utána meg sokallod az árát? :W


Sirandrish
(titán)
Blog

A baj nálad ott kezdődik hogy kevered a szezont a fazonnal. A Nintendo mikor akart Sonyt csinálni?
Kb soha!
Wii kompatibilis volt visszafele ahogy a WiiU is az, ezért szerintem joggal várhatom hogy az NX is az lesz.

Hja és a Wii nem akart PS3 lenni ahogy a WiiU sem akart PS4, szóval ez a folyamatos párhuzam, amit vonsz a két gép/cég között TÖBB mint felesleges.


Sirandrish
(titán)
Blog

Örülök ha a Nintendonak megy a szekér mert akkor elkészülnek a kedvenc játékaim folytatásai. Ennyi.
Szerinted mindkettő szuper ötlet volt, de persze egyiket sem próbáltad...gratulálok :C

"Az ilyen embereknek inkább valami hagyományos kellene szerintem, mert pont az ilyeneknek nem lehetne megfelelni, csak 100-ból _egyszer_."

A Snes óta MINDEN N konzol volt már a tulajdonomban (GC és Wii többször is), te viszont csak most akarsz beszállni a buliba, és le mersz egy ilyet írni? Ne nevettesd már ki magad kérlek!

"Ez már paródia! Mit gondolsz, majd ingyen hozzádvágnak egy NEXTgen Nintendo-t? Kellenek az újítások, hogy erős is legyen, aztán utána meg sokallod az árát? "

Tesó, te mit szívtál? Engem az sem érdekelne ha 3 évig nem jönne ki az új konzol. A mai napig a 98as OOT-t tartom minden idők legjobb játékának...szerinted engem érdekel hogy milyen erős meg ilyenek?

Te nem ismersz engem, mégis azt hiszed hogy igen. Nem tudom hol voltál eddig, de nyugodtan visszamehetsz szerintem. :))

Hja és a hab a tortán hogy leszólsz amiért sokallnám az 500dollárt, miközben te 400ra saccolod... :C

[ Szerkesztve ]


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Mindenki nyugodjon le a picsába és tegye el a ludológiai disztertációját. Be sem jelentették hivatalosan a konzolt, de már marjátok egymást.

Tervezett megjelenés: 2017 március.
Valószínű nyitócím: Zelda

Ennyi, nem tudunk se többet, se kevesebbet. Sirandrish hozáállását meg nem kell túlbonyolítani: van/lesz Zelda? -> megvéve. :DDD


Sirandrish
(titán)
Blog

Olyan izé vagy....de nem hazudtál :C


koncsik
(addikt)
Blog

Érdemes lenne a találgatásokat a konzoltalálgatós topikban megvitatni, itt kifejezetten NX kapcsolatos valós hírekről lenne érdemes beszélni (szerintem)
Pííísz & riszpekt :K


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mondjuk ehhez nem kell bölcsész professzornak lennünk szerintem. :DDD


Sirandrish
(titán)
Blog

Nah jól van, szálljatok le rólam mert még a végén bevonulok szerzetesnek a Temple of Time-ba :DDD


Szalontahó
(tag)

+1 :R


ldave
(nagyúr)
Blog

A NES -> SNES -> N64 -> GC vonal esetében pedig nem volt visszakompatibilitás, szóval ez a joggal várok el dolgokat kicsit erős. Persze jó lenne, de ha igaz az AMD-s híresztelés, akkor nagyjából kizárt a dolog. Ha pedig beletennék a Wii U hardverét az NX-be, az csak értelmetlenül növelné az árát. Szoftveresen pedig fene tudja mekkora hardvererő kell, hogy emulálja az Wii U-t egy AMD-s rendszer.

Az ár érdekes kérdés. Ha az E3-on valós tény lesz a PS4K, akkor talán árat is kapunk mellé. Én bízom benne, hogy az NX, ha asztali konzol lesz, akkor erőben ott lesz valahol a jelenlegi PS4 és a pletykált, de szinte tény, PS4K között. Ez viszont hasonló árcédulát jelent, ez pedig jelenleg legalább 350$.


unrealnoise
(senior tag)

Kissé el vagy tévedve... Szögezzünk már le pár dolgot.

"A Snes óta MINDEN N konzol volt már a tulajdonomban (GC és Wii többször is), te viszont csak most akarsz beszállni a buliba, és le mersz egy ilyet írni? Ne nevettesd már ki magad kérlek!"

Totál leszarom milyen cuccaid voltak korábban. Az tény, hogy állításod szerint nagyon nem jött be sem a mozgásérzékelős cucc, sem a "tabletes" gamepad. Értem én, ezzel nincs is gond, DE AKKOR MIT SZERETNÉL LÁTNI? Mit ami se a Microsoftnak, se a Steamnek, se a Sonynak, se a Nintendonak eddig nem jutott eszébe?! Mondj már valami irányvonalat lécci. De olyat, ami azért józan áron meg is valósítható. És olyat, amivel nem lehet esetleg úgy befürödni, mint a "Wii U féle újítással". (És akkor innentől kezdve kapcsolodik a következő válaszom eme sorokhoz.)

"Tesó, te mit szívtál? Engem az sem érdekelne ha 3 évig nem jönne ki az új konzol. A mai napig a 98as OOT-t tartom minden idők legjobb játékának...szerinted engem érdekel hogy milyen erős meg ilyenek?
Te nem ismersz engem, mégis azt hiszed hogy igen. Nem tudom hol voltál eddig, de nyugodtan visszamehetsz szerintem. :))
Hja és a hab a tortán hogy leszólsz amiért sokallnám az 500dollárt, miközben te 400ra saccolod... :C"

Figyelj, engem meg az ilyen emberek, gamerek nem érdekelnek. Egyszerűen béna érvelések, nulla logikát vélek felfedezni soraid között. Csak úgy szólok, ha a Nintendo 3 évig nem jönne konzollal (ahogyan állításod szerint neked úgy is "mindegy") akkor meg is nézhetné magát. Tegyük fel ez sem érdekel. De akkor ha ennyire leszarod, akkor mégis: hogy, miből és kitől & mikor szeretnél új kedvenc játékokat látni?!

Leszarod milyen erős? Remek. Kár, hogy te a gamerek olyan elenyésző részéhez tartozol, hogy szinte számba se veszik a játékipari cégek ezt a réteget. De tutod mit? Lehet itt vagánykodni, hogy neked csak a gameplay számít, leszarod az erőt, csak ez megint olyan öngól, ha belegondolsz, mint a ház. (Sikerült? Nem. Gondoltam...) Az NX nem véletlen lesz erős. Ha a te "nulla" igényeid szerint építené meg a Nintendo a konzoját, már most jelentsenek csődöt. Nem a grafika az elsődleges, de a HC Nintendo mag nem elég ma már a sikerhez asztali fronton. Arról nem beszélve, hogy egy erős NX órási potenciált jelenthet a későbbiekben is, most gondolok itt VR-ra, vagy amit épp kitalálnak hozzá. Ha gyengével jönnének ki, akkor ezeket élből elfelejthetnék.

Te nem ismersz engem, mégis azt hiszed hogy igen. Nem tudom hol voltál eddig, de nyugodtan visszamehetsz szerintem.

Ez csodálatos, ebbe nem tudok belekötni. :D :R

Hja és a hab a tortán hogy leszólsz amiért sokallnám az 500dollárt, miközben te 400ra saccolod...

Szövegértés?! Elmagyarázom, ne parázz: valamiféle újdonságot vársz, miközben TÉNY, hogy erős lesz az NX. Ez a kettő pedig nem fog beférni 500 dollár alár jelentősen. Kihozhatna a Nintendo egy újdonságot, X1 szinten, csak (és ezt már elmagyaráztam), kb kutya nem fogja megvenni, amikor ott lesz a már játékokkal teli, X1, PS4 is olcsón, és ha valaki teljesítmény, VR vagy grafbuzi, ismét csak az új PS4-et veszi. Megint az lenne, hogy a keménymag maradna Nintendonál.

Nem, nem a személyeddel van problémám. És igen, túlzásba viszem én is. De a fentieket gondold már át még egyszer. Nem, nekem sem a játék az életem, csak egy hobby, a többi mellett. De ha nekem fontos egy hobby, akkor nyilván nem szeretnék sem olyan ötleteket, sem olyan elképzeléseket látni, vagy "leszaromozni", amivel akár a sírba is küldhetné a cég saját magát és az én/te/ő/mi kedvenc platformunkat. Részemről lezártam. És a fentiek ellenére is tisztelet, hogy itt vagy és mióta játszol N konzolokon, de ettől független az utolsó bekezdésben levezetett gondolatok miatt egyszerűen nem tudom az ilyen embereket hova tenni.

(Pl szorítok egy focicsapatnak, de leszarom, hogy 3 évig nem szerződtetnek senkit, azt is leszarom, ha Hamilton kap büntetést az időmérő után, azt is leszarom, hogy 3 évig nem lesz forma1, pedig én szeretem.) Értem én, hogy te elvagy ezzel meg azzal bőven, ahogyan én is elleszek a Wii U-val.

DE mint már írtam, sosem tudhatod milyen élmények és meglepetések várnának egy új megjelenés után, szóval eléggé érdekes, hogy neked az is mindegy lenne.

Az árra még visszatérve. Én nem sokallok semmit. Én azt mondom, ha versenyképesek akarnak lenni, akkor kihoznak egy PS4 és PS4k közötti szinten lévő gépet. Vagy akár PS4k szintjén levőt. 400 dollárért. Ez nem várakozás, álom, etc, hanem taláne egy jó, versenyképes ár. De én ezt úgy kalkulálom, hogy ehhez semmi forradalmi nem jön. Nem lesz hozzá kézikonzol, stb. Ennyiért nem.

Amúgy meg ha a PS4 ésa PS4k közé lőnék be a gépet, talán az lenne az egyik legjobb húzás. Olcsóbb lehetne mint a PS4k. Miközben a játékok jobban futnának (kevesebb FPS ingadozás, satöbbi) mint PS4-en. Persze ha VR-ra is készülnének a Nintendonál, akkor a VR multiplat címek miatt jó lenne, ha tudná a vas azt, amit a PS4k. Bonyolult. De a gép ereje és arcitektúrája két nagyon fontos dolog. Nem csak nekem, nekünk (tudom vannak kivételek) hanem a multiplatform fejlesztőknek is. Nah békesség, és már most sorry, ha elvetettem a sulykot.


unrealnoise
(senior tag)

Szerintem meg nem.

1. Jót tesz a topicnak, ha pörög. :) Van és lesz élet. Láttatjuk magunkat Nintendo rajongók. :)
2. Az efféle szelektálást nagyon nem szeretem. Ha megemlítem a PS4-et az Xbox-ot egy kommentben, akkor mindig lépjek át amoda írni, vagy esetleg mind a két topicba? Plusz a komunikáció az a válasz gomb segítségével indul be igazán, így ez is hátráltatja a dolgokat, arról nem beszélve, hogy
3. 90%-ban az NX-ről van szó.
4. Az NX-ről olyan sokáig olyan kevés infó lesz, hogy pláne jó tenne a topicnak, ha itt maradunánk. Mert ha csak az újdonságokról írhatnánk, akár be is zárhatnánk jó időre...
Plusz: ....Hiszen egy be nem mutatott gép topicjában, mégis mit tudna az ember csinálni, mint "találgatni".


Sirandrish
(titán)
Blog

Gyakorlatilag semmit sem sikerült feldolgoznod abból amit mondtam, szóval én ezt itt részemről befejeztem.
Nincs kedvem totál feleslegesen körmölni 5K karaktert... :N


koncsik
(addikt)
Blog

Rendben, de mi marad a találgatós topicnak? :DDD
A PS4 topikból indultam ki, ahonnan a PS4K vagy Neo találgatók száműzettek, bár mostmár ott is feladta a topikgazda és csak off-ba tette. :K
Igaz, az NX megjelenéséig mindent off-ba tenni is vicces lenne.
Ami nem vicces (ezzel együtt imádok ilyet olvasni) a személyes (-kedő ?) vita, esetleg privátban érdemes folytatni, van olyan haverom, akivel először jól egymásnak futottunk... - sajnos írásban nehéz még smiley-kal is kifejezni, hogy csak jóízűt beszélgetünk :R

[ Szerkesztve ]


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Na most már tényleg húzzatok egy vonalat. Nem érdekel, hogy ki a vezérszurkoló vagy a törzsvendég, disztertációt a fiók mélyére rakni és szívni egy mély levegőt.


Sirandrish
(titán)
Blog

Már rég meghúztam ha nem vennéd észre, ne lázadjál. Irány dolgozni és keressed megfele az NX árát :D


ldave
(nagyúr)
Blog

A 3DS indított legendásan rosszul játékok terén. A nyitó címek még csak-csak jók voltak, de utána hosszú ideig csend. 2011 februárjában jelent meg a gép, aztán a 3D Land-re egészen novemberig kellett várni, majd decemberben jött a Kart 7. A Wii U-nál is hasonló volt valamennyire a helyzet, 2012 novemberében jött a gép, a 3D World pedig egy évre rá érkezett. Okés, ott volt a Mario U nyitásra, de azért az nem az nem a minőség, mint amit egy 3D-s Mario képvisel, legalábbis a többség számára.

Bízom benne, hogy az NX esetében komolyabban készülnek az első évre. Valószínüleg emiatt nem jön idén év végén a gép, az a pár hónap késés márciusig elég sokat jelenthet játékfejlesztés terén. Az szinte biztos, hogy NX indulásakor lesz a Zelda, nagyon úgy néz ki, hogy a Pikmin 4 is NX-re csúszott. Valószínüleg készül egy új 3D-s Mario is, azzal pedig talán a 2017-es karácsonyi szezont célozzák meg. Márciustól decemberig lesz 9 hónapja az NX-nek, hogy letegye az első ünnepi szezonjára az alapokat.

Azt is látnia kell most már nagyon komolyan a Nintendo-nak, hogy ők egyedül nem képesek szoftverrel ellátni egyszerre két platformot, égető szükség van a külsős játékokra. Elég csak a PS4-re nézni, a Sony elég minimál szinten tolja az exkluzív címeket a gépre, mégis szágulldanak az eladások, hála a rengeteg 3rd party játéknak. Egyedül nem megy.


Sirandrish
(titán)
Blog

Úgy legyen :K


Sirandrish
(titán)
Blog

Vissza a jövő..múlt? Mivaaaa? :DDD


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Nem látom akadályát, ma már nem olyan költséges 32-64GB-os SD-ket gyártani. Persze lemez még mindig olcsóbb lenne, de na.


ldave
(nagyúr)
Blog

Nagyon remélem, hogy egy ethernet port lesz majd az NX-en, nagyon zavar Wii U-n a csigalassú letöltés.


Dr.F.E.R.I.
(addikt)
Blog

Ezt már ezer éve kitárgyaltuk, de már elő nem keresem hogy hol.


koncsik
(addikt)
Blog

De nem döntöttük el, az NX meg késni fog, ha nem mondjuk meg hamarosan a Nintendonak :DDD


Liquid Snake
(aktív tag)

Kazetták :DDD


koncsik
(addikt)
Blog

Compact cassette ;) ja nem, az C64 volt :DDD


ldave
(nagyúr)
Blog

2012-ben 300 dolláros árun indult a basic Wii U csomag. Egy akkori CNN elemzés alapján a gép gyártási kültsége 220$ körül volt, ebből maga a Gamepad egyedül 80$:
- kijelző 25$
- elektronika 30$
- egyéb (aksi, műanyag) 25$

A konzol pedig valahogy így állt:
- CPU 40$
- optikai meghajtó 17$
- memória 6$
- egyéb 80$

Így utólag visszanézve szerintem nagy általásosságban kijelenthetjük, hogy maga a Gamepad nem váltotta meg a világot, Alig pár játék jut csak eszembe, ami tényleg jól használta az érintőképernyőt, a többi inkább erőltetett megoldás. Ha megnézzük a wiki Best-selling Wii U games listáját, a legsikeresebb Wii U játékokból talán kettő az, ami Gamepad nélkül teljesen más játék lett volna (Mario Maker, Nintendo Land, amit ráadásul a gép mellé adtak az elején), a többi simán meglenne anélkül is.

Szóval remélem az NX-nél remélem visszatérnek a GC-féle, sallangmentes vonalra, mert ha valamit a PS4 sikere bizonyít, akkor az annyi, hogy az embereknek nem kell semmi kell extra, csak egy árértékben erős gép.

Ja, és remélem elfelejtik végre az egyéni töltőket... amire nem jó a micro usb, ott tervezési gond van.


Mister_X
(nagyúr)
Blog

Ne lehessen legombolni az embereket egy töltőszettel? No fuckin way.


ldave
(nagyúr)
Blog

Mára is jut pletyka: a korábbi híresztelésekkel ellentétben most egészen másról hallani, mégse x86 alapokra épül majd az NX?


koncsik
(addikt)
Blog

Jellemző a N-re a különbözni akarás és újabban az is, hogy már megjelenéskor is "underpowered"... Legalább erősebb lesz talán, mint a wii U... :DDD

üzenetek