nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104) - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Terek
(tag)

Köszi ránézek.
Fordítás alapján ez több kijelzőre vonatkozik vagy használ a simán egy monitornál is?
Valaki írta,hogy neki egy friss win megoldotta,valaki DDU-val törölt mindent aztán újra fel és helyrejött nála,valakinél az NV CP-ben 3D settings fül alatt középsőről átváltott a felette lévőre és jó lett,volt aki a power management-el babrált és működött.


Aprósólyom
(addikt)
Blog

240Hz miatt semmi más nem fogja megoldani. 240 képet ki kell rajzolnia valaminek, ahhoz GPU erőforrás kell. Az nVidia kicsit túlvezérli az energiamenedzsmentet, hogy ne legyen képhiba, ezért a nagyobb fogyasztás. Nálam nagy ritkán 240Hz-en is van, de lenyelem, mert inkább legyen alacsony az idle fogyasztás. 280Hz-en folyamatosan 3-5 másodpercenként, mert 280 képet már nem tud 6-9 wattból (State 8) megoldani a GPU

A Multi Display Power Saver alacsonyabb Power state-en (state 8) tartja a GPU-t, így lesz alacsony az idle.
Viszont(!!!) kivételként azokat az alkalmazásokat hozzá kell tenni, aminél szeretnéd, hogy a GPU max teljesítménnyel dolgozzon.

Valahogy így néz ki:


Terek
(tag)

Valaki tudna pontos infót arról,hogy milyen padok mennek egy MSI GTX 1080 Ti Gaming X kártyára? Annyit tudok 1mm-es kell a memóriákra.
Kontaktoltam az MSI-vel de nemsokra mentem.Küldtek először egy ilyet :
36 x 6 x 1.5 mm , 14.23 x 10.3 x 1 mm (8 pieces).Mondom oké és ezeket hova.
Jött a kövi levél :
Dimensions : Qty :
106*7*1 - 1
96*6*1.25 - 1
7.88*7.88*1 - 2
90*8*3 - 1
8*8*2.25 - 1
80*6*2.25 - 1
Azt írták rajzot nemtudnak adni.Írtam oké,de mégis melyik hova megy.Azóta nemjött válasz.Valaki esetleg aki már cserélt ilyen kártyán padokat és tudja melyik hova megy?


Terek
(tag)



Ezt a kettőt találtam.Kb ugyanaz,csak egy helyen van eltérés az 1,25 helyett van írva 1,5-ös.Gyártó állítása szerint az még belefér.Idehaza nem egyszerű sajna ilyen köztes padot találni mint az 1,25 :(


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Én nem tudom a pontos méreteket, de ezt nem tudom megtaláltad-e: https://www.techpowerup.com/review/msi-gtx-1080-ti-gaming-x/4.html
Ez talán abban segíthet, hogy a különböző méretek merre mehetnek. Illetve azt is látni, hogy még a folytótekercsre is tettek (legvastagabb, fekete pad). Ennek nem tudom mennyi értelme lehet, mert én azt gondolnám, hogy a közvetlen légáram többet érhet, mint padozni a tekercseket.

Ui.: egyébként nem kell pontos méret. Legyen puha (shoreness érték), ami képes akkora alakváltozásra, hogy kicsit szétterüljön, benyomódjon. Ezért sem gyártanak 0.25mm-ként padokat. A lényeg, hogy ne csak a pad hővezetés jóságára koncentrálj vásárláskor, hanem a puhaságra. Ha túl kemény a pad, akkor előfordulhat, hogy hiába csavarozod össze, nem lesz kontakt valahol, mert a kemény pad eltartja a hűtést a NYÁK-tól. NA ezért kell puha pad.

[ Szerkesztve ]


mefistofeles
(addikt)
Blog

Csak érdekeségként teszem be, hogy sikerült szereznem egy EVGA Geforce GTX 1070 Ti FTW2 kártyát.
Szerintem egyszerűen gyönyörű és a 1070-es evgák közül tudtommal ezen van csak szabályozható RGB illetve aszinkron ventillátorvezérlés.

üzenetek