NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102) - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


- = Zk = -
(félisten)
Blog

nincs para :R


RazoR
(veterán)
Blog

ez mit jelent?


tom81042
(tag)

Még így is undervolt-olva használom, ilyen ~260 - 300 Watt koruli atlaggal, mert nincs szinte semmi kulonbseg a full OC meg az undervolt kozott - a plusz watt fogyasztáson kívül semmi nem történik. Lehet 1-2 FPS, meg nem 22.800 hanem 23.100 pontot hoz a benchmark. :D


nexwo
(őstag)

gondolom azt mint nálam (4090 Aorus Master 2670 MHz) hogy nem boostol fel olyan magasra az MHz érték default on


Sontir Fel
(őstag)

Hátha még nem volt: Asus GeForce RTX 4080 TUF Gaming with serial error? Built-in hotspot ex factory, material analysis and the rescue

Röviden: kb a 4090 hűtését kapta meg, de igazán sikerült a dolog + borzasztó rossz paszta. Kenés előtt-után (kb 25+ fok HS javulás)

Nincs elérhető leírás.

Megnyugodtam, nem paranoia :DDD


RM007
(addikt)

Én 2940 fölé már nem vittem. Nálam még az is stabil, igaz ebben a magasságban folyamatosan váltogat az órajelek között. Az automatikára bíztam a dolgokat ezért megy olyan magasra.. Nem adott rossz pontszámot. Jó vga ez a zotac trinity. :)


Bennyboy
(őstag)

Ez a szarrágás amit az asus képvisel azért a pofátlanság teteje ezzel a paszta dologgal. Hála az égnek nem asus-t rendeltem, pedig alapból nem tartom egy rossz márkának bár túlárazott mint a legtöbb nagy név. :((
Pont egy TUF-ot vettem volna elég jó áron de kiderült, h nem túl megbízható a bolt, ezért visszamondtam.

[ Szerkesztve ]


Ubi82
(őstag)

Ezzel vitatkoznék, itt egy gyári fehér (Foramax-os) Strix léggel, azóta Alphacool blokk van rajta :U

Alphacool alap boost

[ Szerkesztve ]


Bennyboy
(őstag)

Bocs ez nekem nem mond túl sokat. Egy másik gyártó 4090-es kártyája sokkal rosszabb eredményeket produkál? Az előbb arra akartam célozni, h nekem nem éri meg kifizetni 100-200 euroval többet egy nagyobb márkáért ahol max 5%-os a teljesítmény különbség. De nem vagyok hozzáértő.
Foramaxot szerettem nagyon scalper koromban :DDD


xtremist
(senior tag)

Kérdés hogy meddig használtad levegővel, van akinek egy hónap alatt elmegy a HS, van akinek egy év kellett. Másrészt elsősorban a TUF verzióval van a gond, a panaszok többsége azokról szól redditen is.

[ Szerkesztve ]


Rexcor
(őstag)

Ez egy jó kérdés, nem tudom. Néztem 1-2 játék benchmarkot is és valamiért ott is a minimum FPS jóval alacsonyabb mint az average, pl az average 250 körül van és a minimum pedig 85, valamiért beakad mindig 1 másodpercre.


tom81042
(tag)

Mi az értelme lecserélni az egyébként tökéletesen működő, bőven elég léghűtést plusz pénzért egy teljesen felesleges vízre? A 60C lesz 40C? ÉS? Én még ha a 90C lenne léggel, és 70C -re lehetne levinni vízzel, még akkor sem nyúlnék hozzá..


tom81042
(tag)

Ha játékra használod a videokartyat akkor szerintem a minimum FPS a legfontosabb, meg hogy ne legyen micro lagg, illetve a Render Latency minél alacsonyabb legyen! A benchmark-ok meg a szénné húzott +400 Watt-okon futó benchmark pontszámok meg a pár plusz average FPS nem sokat számít szerintem.


Ubi82
(őstag)

Foramax arra irányult, hogy itthon is lehetett venni normálisan összerakott kártyát, többlet meg a kártya minősége, TUF és Strix jobb alkatrészekből van, nyákjuk is minőségibb ;)

#16930 xtremist
A legtöbb probléma a gyárilag 1200-on forgó venti szellőzetlen házban, nem csodálkozom hogy megsülnek és kiszáradnak konstans 300..400Watton, TUF is volt nálam, az is jó volt léggel, de nálam víz az alap, ez egy ilyen hobbi :D

#16932 tom
Kinek a pap, kinek a lánya, a plussz fps az meg +15..20% :DDD

[ Szerkesztve ]


sittes79
(addikt)

Ja bocs, 1usmus féle hydra progit használom CPU, ram, gpu all in one finomhangolásra. GPU undervolt utáni tesztnel írta ki, hogy bronz, rakerdeztem discordon átlagban 2-5% platina és mondjuk bronz chip között a teljesítmény különbség. Szóval annyira nem nagy gond csak érdekesség, hogy itt is van ilyen lottó gondolom mint CPU nal.


Rexcor
(őstag)

Igen, most gép újraindítás után már megduplázódtak a min FPS-ek ugyan azt lefuttatva. Nem tudom mi volt a baja korábban. Nincs is szénné húzva semmi és 450W-nál többet fizikailag sem tud felvenni a 3x150-es ág miatt. Sőt, folyamatosan monitorozom a fogyasztást és amelyik játék 400W felett eszik akkor teszem is át az undervolt profile-t.


Ubi82
(őstag)

3x288W az a 3x150W ;)


Exodion
(aktív tag)

Az burst. A pci-sig doksi a 12v railre 75w (6 pin), 150w (6+2 pin) sustained max teljesitmenyt ir elo. 1x12v szalon max 5.5A felvetele mellett. Erre jon ra a sloton keresztul felveheto (talan) 92w? Ebben nem vagyok biztos :U .
3x6+2 tus csatlakozas eseten a VGA ~540W-bol tud gazdalkodni atlagban. Burstre persze, ahogy irtad is, ez felszokkenhet.


M.T.
(senior tag)

Ha jól tudom a szabvány 150w áganként, amúgy tud kb 288w ot is. Viszont arról se feledkezzünk meg hogy a pcie 75w ot tud ehhez még hozzátenni.


tomas51
(senior tag)

te elég nagy tévedésbe vagy, 4K ban (60 frame feletti tartományról van szó) simán megy a kártya 400-500watt között, édes kevés a gyári hűtő sajnos, ahhoz hogy tudja tartani akár a 65 fokot, fel szállási engedélyt kell adni neki annyin pörög a venti, ezt akinek van rá kerete, nem akarja hallgatni hidd el.
nem beszélve arról hogy olyan szépen dobálja el az órajelet 60 fok felett szokszor hogy öröm nézni
nekem a lényeg a csend volt, ezt csak a blokk tudja megoldani
nem sok szart ér egy zárt házban a gyári hűtő
akinek 4090 e van nem FHD zik, ergo lesz fogyasztás

[ Szerkesztve ]

üzenetek