OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb! - Egyéb fórum

üzenetek

hozzászólások


concret_hp
(addikt)
Blog

gondolom a lélegeztetőgépek mellé :DDD


tildy
(nagyúr)
Blog

De hat előre mentek …. Vagy az egy hazugság volt az embertől aki sohasem hazudott ?
Nem mellesleg azt hittük, ennek az országnak nem lehet rosszabb miniszterelnöke, mint ami Boris volt… sajnos de, Liz Trussnak sikerült alulmúlni . Kiváncsi leszek mi lesz itt.


tbs
(addikt)

agyarorszag. ma reggel kifizettem a nemetorszagban feladott csomagra a nav-nak az afat. a nemet afa utan, amit mult7en fizettem a rendelesekor. ez nekem uj feature. (2499ft-rol van szo, de a tendencia nem tetszik... azert kap a nav egy erdeklodo levelet ha nalam lesz a doboz a papirjaival...)


Pacák
(senior tag)
Blog

Egy tengeralattjáró is előre megy, amikor süllyedésben koppig lenyomott kormányfelülettekkel és vízzel töltött ballaszttartályokkal célba veszi a nagy fekete mélységet.
Úgyhogy agyarország előre megy, nem hátra elftársak! :W
De valaki szólhatna a főninek, hogy a szerkezetnek is van egy tervezési mélysége, ami alatt közlekedve már nincsen gyári garancia. De mindegy is, mert ha sikerült kitesztelni, hogy mi a tényleges összeroppanási határ, akkor már nem lesz, aki feljöjjön vele reklamálni. :U


tildy
(nagyúr)
Blog

Kész, ilyen rövid ideig se volt miniszterelnökünk . Bye bye Liz…. Remelem mennek a konzervatívok is.
Nem is tudom talán a Redditen volt valami olyan hogy na vajon melyik marad tovább, volt egy friss káposzta talán, a másik pedig Liz Truss. A káposzta nyert 😂😂😂


erdey_a
(őstag)
Blog

a pöffeteg ezt is megteheti, ezért se fogja senki se szájba bszni. pedig az is járna... [link]


fokukac
(nagyúr)

csak irígykedsz...
Neked ennél kisebb a bónuszod? :D

ki kell fizetni, nehogy lelépjen a privát szektorba, és egy szakemberrel kevesebb legyen a közszolgálatban, na :D


erdey_a
(őstag)
Blog

igen, sajnos pár forinttal alatta maradok ennek az összegnek...

de nem az összeg zavar, az nem is különösebben sok, ha úgy vesszük, hanem megint ez a döbrögi stílus


NoLF
(addikt)
Blog

van bonuszod? :Y


fokukac
(nagyúr)

amúgy ez nem olyan nagy bónusz versenyszféra-beli fizetésekhez mérten. (Mármint ha az illető ért is valamihez.)

Szóval itt tényleg inkább a kontextus a lényeg.

Cimborám neje egy állami helyen dolgozik. Most mondta, hogy elvitték az irodából a mikrót, a kávéfőzőt és a vízforralót is. Nehogy már áramot fogyasszon a dolgozó, a majdan 18 fokra fűtendő irodában... agyrém.


erdey_a
(őstag)
Blog

van, csak egész pontosan 5,2 millióval kevesebb.
viszont legalább mindig pontosan fizetik ki :D

amúgy nem vagyok a bónuszok, tizensokadik havi fizetések, túlóra kifizetések, cafetériák meg célprémiumok nagy rajongója. alapbérre szerződök, a többi csak porhintés.


concret_hp
(addikt)
Blog

igen nekem is mondta unokatesóm, hogy a mikrót is tervezik elvinni... de HO az a legnagyobb covid idején se volt, meg most se :C


fokukac
(nagyúr)

de azért annak csak örülnél, ha jó alapbérre szerződsz, de azon felül aztán így-úgy, hozzádvágnak még 3-4-5-6 havi fizetést?
illetve, ha zavar, akkor utald tovább nekem :D számlaszámom az adataimnál... :P


erdey_a
(őstag)
Blog

örülni örülnék. csak oda akartam kilyukadni, hogy majd' minden állásinterjún azzal akarják az embert behúzni, hogy az alapbér ugyan átlagos (khm), de fizetünk túlórát (nem akarok túlórázni), fizetünk célprémiumot (soha nem érik el a célokat), van cafeteria (de ha hiányzol egy napot is, akkor nem jár), meg ha úgy állnak a számok akkor (aztán soha többet nem állnak úgy) stb.


tbs
(addikt)

nincs is ott szamlaszamod...


fokukac
(nagyúr)

ne már, megnézted? :D

[ Szerkesztve ]


tbs
(addikt)

;]


parandroid
(nagyúr)
Blog

Te hiszel a mesékben? Én abszolút erdeyaval vagyok, pedig volt már, hogy szabad szemmel látható bónuszokat sikerült kapnom, de ez kb nekem sem motiváció, inkább olyan csőbe húzás.

A mostani melóban amúgy van fix urlaubsgeld, meg weihnachtsgeld, ami egyhavi alap(!)bér (szerencsére ezek mindig járnak), meg év végi bónusz is, amit ugye mindig úgy határoznak meg, hogy 108%-ot kell teljesíteni az előző évhez képest, ami kb ennek a jelenlegi gazdasági rendszerbek a legnagyobb rákfenéje (mármint az elvárt extrém növekedés). Amúgy vicces módon még a covid alatt is majdnem meglett, de sajnos mégsem, így nem kaptunk teljes bónuszt, mert csak 107%-ot* nőttünk. :W

* Csak dobálózok a számokkal, nem pont ennyi volt, de most egyrészt meg nem mondom, másrészt a nagyságrend a lényeg.

p

[ Szerkesztve ]


fokukac
(nagyúr)

szerintem ez ilyen foglalkozási kérdés. Amerre én dolgoztam életemben, ott a 2-3 havi bér volt mindig a sztenderd, de extra években volt az 5-6 is. Igaz, ezek ilyen fehérgalléros közgazdász melóhelyek voltak.


concret_hp
(addikt)
Blog

IT iparban ilyen kb. 1 havi fizu a standard szerintem.

üzenetek