OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


powerup2
(addikt)

Megnéztem a tv belső lejátszója kiküldi e a DD+ jelet az erősítő felé de nem :( hiába van a tv-n beállitva hogy DD+


renatto
(őstag)

Pedig a legfrissebb app van rajta! :P Dolby Vision máson sem nagyon megy, nagyon kevés médialejátszó tudja. Amúgy az a DD+ nem egy nagy kaland, pláne hogy általában 384-640kbps az NF. Szóval nem sokat veszítesz, ha sima DD lesz belőle.

A B7 belső lejátszója 100% hogy kiküldi a DD+t, rengeteg olyan filmet/sorozatot néztem. :K Nem tudom mit állítgatsz (DD+?!), én ilyeneket nem csináltam soha...

[ Szerkesztve ]


janos666
(nagyúr)
Blog

Nekem sem küldött ki soha ARV-re DD+ formátumot a Netflix C8-on SPDIF-en, PC-ről HDMI-n (direkt, nem ARC) igen. De lehet, hogy optikain hiába is vártam volna (az 1.3-as AVR nem tud ARC-t). C9-en még nem néztem, C7-re nem emlékszem (azon alig használtam még a Netflix-et). De emlékszem olyanra, mint ha olvastam volna, hogy a 2017-es modelleken még működött, a 2018-asokon pedig nem (és lehet, hogy azokon is csak egy firmware frissítés után tűnt el), de nem tudom, hogy az SPDIF-re, vagy HDMI ARC-re vonatkozott.

(#34799) powerup2 - DolbyVison nincs, de HDR10 van PC-n. Nem igazán fogsz lemaradni kb. semmiről HDR10-el se DV-hez képest, bár szerintem sima DD-vel sem DD+ helyett (hacsak nem Atmos miatt kéne, de személy szerint abban se nagyon hiszek).

[ Szerkesztve ]


Zebu
(addikt)

Kollégák, gondolom már mindenkinek a könyökén jön ki, de tényleg most mennyire para ez a beégés dolog. 10 éve plazmát használok, ott megúsztam. Itt nagyobb a kockázat vagy kisebb?

Már teljesen összezavar a sok teszt...


renatto
(őstag)

Pont ugyanannyi. 50% vagy beég vagy nem. ;] Melyik teszt is zavart össze?


johnwillow
(tag)

:C


Zebu
(addikt)

Rtings tesztek / cikkek


chros
(őstag)
Blog

> Így is mondták, ha nem csináltam meg a nagy ( 80 perces ) panelfrissítéseket, akkor szintén elutasíthatják

:D :D :D
(En ertem hogy egy betanitott szerencsetlen ul ott, minimalis info birtokaban, de:)
Tenyleg ezt mondtak?! :D Ugyanis pont attol jott elo!!! :D :D :D


zozika84
(őstag)

Sziasztok,

Kis késéssel, de végre megérkezett a C9 OLED tv-m :D
Azt szeretném kérdezni, hogy játékhoz mi a legjobb beállítás, illetve filmeknél valahogy folyamatosabbá lehet tenni a mozgást? :))


powerup2
(addikt)

Teszteltem a hangot és sokkal jobb a DD+ de ha leszeretnétek tesztelni akkor torrenten szedjétek le a sötét kristály cimű kis sorozatot ott DD+ majd netflixen a sima 5.1-et érdemes kipróbálni. Akkor pc-n megy a hdr10 netflixnél ?


renatto
(őstag)

Az RTINGS teszt számomra pont azt támasztja alá, ha ésszerű keretek között használja a felhasználó a tévét, akkor valószínűleg nem fog beégni.

De ha háttérzenét szolgáltató rádióberendezés lesz belőle vagy folyamatos hírcsatorna, akkor viszont 100%, hogy csak hónapok kérdése...

9000 ezer óráig szinte csak a CNN égett be.. A 9000 óra pedig 3 év napi 8 óra átlaggal, 6 év nap 4 óra átlaggal, 12 év napi 2 óra átlaggal... A napi 8 órás átlag pedig évi 3000 óra felhasználás... ami nem kevés.


Zebu
(addikt)

Hm mondjuk ebben is van igazság! :B


rothfb
(veterán)

Rossz a hasonlat. A Ferrarit nem lehet a Rolls-Royce-hoz hasonlítani. Teljesen más kategória. Az egyik a szupersportkocsik egyik ékessége, a másik pedig a luxusautók csúcsa.

[ Szerkesztve ]


rothfb
(veterán)

Ha neked eddig bevált a Pana, szerintem maradj nála (nálam is Panák vannak). De a C9 is jó tv állítólag. Eddig akiknek van (egyre többeknek) azoknál minden gond nélkül működnek.
Szóval te döntesz.


janos666
(nagyúr)
Blog

Nem nagyon emlékszem, hogy a plazmákkal csináltak volna hasonlóan alapos beégés teszteket. Szerintem az mostani OLED talán némileg kényesebb, mint az utolsó plazmák. Itt nem nagyon látsz átmenti IR-t (főleg nem visszafogott beállításokkal és normál használattal, csak ha "kínzod"), de a lassan összeadódó valódi "égés" talán problémásabb (de a plazmákba is be tudott örökre égni egy sokat nézett, élénk csatornalogó több évnyi használat alatt). De tegyük hozzá azt is, hogy az RTINGS-nél a legtöbb tesztpéldányt sokkal világosabbra állították be, mint plazmák maximuma (ezeket 2x-3x világosabbra lehet húzni SDR-ban is), és többnyire csak az égett be, ami tényleg szélsőséges eset (pl. ugyan az a hírcsatorna a világos sávjaival több ezer órán át megállás nélkül).

(#34810) powerup2 - Igen, A Win10 Store-os Netflix app tud HDR10 képet és DD+ hangot is. Csak annyi a gáz vele, hogy minden PC-re kötött és aktív kijelzőnek HDCP 2.2-esnek kell lennie, különben nincs 4k, csak 2k (de a 2k is HDR marad), szóval ha van régebbi monitor a TV mellett, azt le kell tiltani, mielőtt elindítod a Netflix-et, ha 4k-t akarsz. Én ezért használom inkább a TV-ről a Netflix-et. A DD+ nem zavart annyira, csak sorozatokat nézek ott, nem filmeket, azoktól pedig nem várok túl sokat hangban, de most picit felpiszkáltál, hogy utánajárjak, hogy lenne elvileg DD+ SPDIF-en (vagy tervezzek be lassan egy AVR cserét, legalább ARC-re, de akár eARC-re). :D

Wiki-ről:
"S/PDIF interface has insufficient bandwidth to transport Dolby Digital Plus (E-AC-3) bitstreams at the 3.0Mbit/s datarate specified by HD DVD; lower datarates are possible."
Szóval úgy tűnik, hogy akár mehetne, de nincs rá garancia. Lehet, hogy le van tiltva puszta kényelemből, hogy ne kelljen a max bitrátát ismerni és az alapján dönteni (főleg, ha Netflix-en talán a net sávszéltől is függhet a bitráta, amit váltogathat menet közben is, ahogy a képet is lebutítja, ha lassul a net, de ebben nem vagyok biztos). Bár ettől még ARC-n mennie kéne, szóval ha ott sincs, talán már a gond (hard-, vagy sotfware bug, esetleg lincense gondok).

[ Szerkesztve ]


powerup2
(addikt)

ha van időd próbáld ki szedd le amit irtam és tuti érezni fogod mennyivel jobb a DD+


janos666
(nagyúr)
Blog

Nem kell virágbolt sem, mert van PC és TV, csak utóbbin még nem laktam be a smart részt (akarok majd nyomni egy reset-et, ha megjelent az EU-ban is a G-Sync hitelesített firmware, és majd azután nekiállok alaposabban beállítgatni, ha már a panel sem annyira friss).


Zebu
(addikt)

Ez a tripadvisor galéria akkor a nem ajánlott kategória gondolom :)


Dreimus
(senior tag)
Blog

A két audiósáv mind2 helyen azonos bit rate-el használtad vagy eltérőek? Mert ha a stream esetén gyengébb akkor nem csoda hogy a letöltött anyag jobb :)


alaves
(addikt)

Mint minden hasonlat ez is sántít, de pont ez volt a célom, más rendszer, az egyik önálló fénykibocsátású pixelekkel rendelkező megjelenítő (OLED), míg a másik átvilágított színes folyadékkristály (LCD).

üzenetek