OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


janos666
(nagyúr)
Blog

Nem nagyon emlékszem, hogy a plazmákkal csináltak volna hasonlóan alapos beégés teszteket. Szerintem az mostani OLED talán némileg kényesebb, mint az utolsó plazmák. Itt nem nagyon látsz átmenti IR-t (főleg nem visszafogott beállításokkal és normál használattal, csak ha "kínzod"), de a lassan összeadódó valódi "égés" talán problémásabb (de a plazmákba is be tudott örökre égni egy sokat nézett, élénk csatornalogó több évnyi használat alatt). De tegyük hozzá azt is, hogy az RTINGS-nél a legtöbb tesztpéldányt sokkal világosabbra állították be, mint plazmák maximuma (ezeket 2x-3x világosabbra lehet húzni SDR-ban is), és többnyire csak az égett be, ami tényleg szélsőséges eset (pl. ugyan az a hírcsatorna a világos sávjaival több ezer órán át megállás nélkül).

(#34810) powerup2 - Igen, A Win10 Store-os Netflix app tud HDR10 képet és DD+ hangot is. Csak annyi a gáz vele, hogy minden PC-re kötött és aktív kijelzőnek HDCP 2.2-esnek kell lennie, különben nincs 4k, csak 2k (de a 2k is HDR marad), szóval ha van régebbi monitor a TV mellett, azt le kell tiltani, mielőtt elindítod a Netflix-et, ha 4k-t akarsz. Én ezért használom inkább a TV-ről a Netflix-et. A DD+ nem zavart annyira, csak sorozatokat nézek ott, nem filmeket, azoktól pedig nem várok túl sokat hangban, de most picit felpiszkáltál, hogy utánajárjak, hogy lenne elvileg DD+ SPDIF-en (vagy tervezzek be lassan egy AVR cserét, legalább ARC-re, de akár eARC-re). :D

Wiki-ről:
"S/PDIF interface has insufficient bandwidth to transport Dolby Digital Plus (E-AC-3) bitstreams at the 3.0Mbit/s datarate specified by HD DVD; lower datarates are possible."
Szóval úgy tűnik, hogy akár mehetne, de nincs rá garancia. Lehet, hogy le van tiltva puszta kényelemből, hogy ne kelljen a max bitrátát ismerni és az alapján dönteni (főleg, ha Netflix-en talán a net sávszéltől is függhet a bitráta, amit váltogathat menet közben is, ahogy a képet is lebutítja, ha lassul a net, de ebben nem vagyok biztos). Bár ettől még ARC-n mennie kéne, szóval ha ott sincs, talán már a gond (hard-, vagy sotfware bug, esetleg lincense gondok).

[ Szerkesztve ]

üzenetek