OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


KTTech
(veterán)

A cellák vezérlése mindig megy. De legalább automatán sokkal hamarabb beüt az ABL, ani viszont nem jó dolog.


Bazsi81
(tag)

Ha automatára rakom energiatakarékos üzemmódot,akkor beszürkül az oled opció,és minden képmódnál energiatakarékos módot ír ki az oled fény.


wallace 234
(őstag)

Igen szürke lesz, mivel automatikusan szabályozza onnantól kezdve! A Fényerőt

[ Szerkesztve ]


wallace 234
(őstag)

Isf szakértőbe ott a maximális fényerő, gondolom az a Abl. Így annyira nem vészes! Automatikus energia gazdálkodásba! De persze kinek mi a jó! Ill az idő majd meg mutatja, hogy ez tényleg hatékony a beégés ellen! Vagy legalábbis csökkenti az esélyét!


KTTech
(veterán)

A maximális fényerő nem az ABL. Maximális fényerőn max. 130-140cd/m2-t tudnak a mai OLED-ek teljes képernyős fehérnél... ha ki van kapcsolva minden energiatakarékos funkció. Ha be akkor olyan 70-80 közt, de ez nem állandó, mert folyamatosan beavatkozik, az aktuális teljesítményfelvételtől függően (azaz azt limitálja). Emiatt remekül tudja "rángatni" a képet változó képtartalomnál, és annál erősebb az effektus, minél energiatakarékosabbra van állítva. Hányingerkeltésre remekül használható, mert semmilyen tartalomnak nem áll jól, aki egy kicsit is igényes, helyből elfelejti...

Persze az LGnek annál jobb, minél kisebb fényerőn használják, hiszen valóban lassabban lesz IR... de aki ettől fél, vegyen LCD-t (hint: az is be tud égni... nekem is sikerült, másnak is menni fog).


wallace 234
(őstag)

Rtings ezt írja a maximális fényerővel kapcsolatban! csúcsfényerő- beállítással, amely beállítja az ABL teljesítményét. Ha „Ki” értékre állítja, akkor a legtöbb jelenet 266 cd / m² körül jelenik meg, és a fényerő a jelenet tartalmának megfelelően nem változik, ami nagyszerű. Ha ezt a beállítást „Alacsony”, „Közepes” vagy „Magas” értékre növeli, akkor megnő a kis fénypontok csúcs fényereje. Szóval akkor mégis az Abl be nyúl bele. Nem tudom, honnan vetted, hogy nem az Abl a maximális fényerő.


MrGiga
(újonc)

Sziasztok ! Kis segítségre lenne szükségem !
A Sztori a következő Van egy oled55b8pla készülékem majdnem 2 éves .kikapcsolás után egyszer csak a képernyő alja egy 8 centis sávban vízszintesen becsikozódott és úgy is maradt .
Jeleztem a szervíznek majd egy hèt távgyógyítás után végre jött a szerelő és kicserélte (csak) a panelt .
Most az van ,hogy az új panel nagyon furcsa olyan fakó élettelen nem is hasonlít az előző panel képminőségére !
Akár hogy állítgatom sehogy nem tetszik, valahogy nem olyan szép a kép mint az előző panellel volt ( fakó élettelen,életlen és szerintem pixelesebb a kép ,a fehér az nem fehér teljesen) szóval amit megszoktam két év alatt az most sehogy nem jön elő !
Ami még érdekes h eddíg ha nagyon közelről néztem nem lehetett észrevenni a pixelek között azt a kis nagyon vékony feke sávot amit most igen és ez nagyon zavaró !
Komolyan mondom h a régi lcd tv-m képe szinte szebb élettelibb mint az oled !
Szerintetek most mit tegyek mi lehet a megoldás ilyen esetben ?


KTTech
(veterán)

Onnan, hogy Te azt írtad, arra válaszoltam...

De aki kalibrál az pontosan tudja, hogy az első dolog, amit ki kell kapcsolni az az energiatakarékosság és minden dinamikus képjavító, mert egyrészt lehetetlenné teszik a konzekvens eredményt, másrészt rontják a képminőséget... szóval nem javasolt az energiatakarékos mód bekapcsolása, bármit is mond az LG.


Strezi
(őstag)

Járatni kell legalább négy órát(teljes képernyős tartalom), majd kikapcsolni, hogy le tudjon futni a kompenzációs ciklus az új panelon (10 pec). Ezt megteszed legalább egyszer, de inkáb legyen három. Utána jó lesz.
De, két panel sosem lesz tökéletesen egyforma, pár klikk a fényerőn (nem OLED fény) eltérés lehet.

[ Szerkesztve ]


MrGiga
(újonc)

Köszönöm a gyors választ !
Már három nap telt el a panel csere óta és kb 7 órát ment a tv .
Néztem tv adást,HD adást,4K filmet , videójáték , minden meg volt.
most teljesen újra indítottam a készüléket és ugyan olyan fakó és élettelen a kép !
Valahogy a fehér az nem fehér inkább sárgás minden beállításon és a fényerő is olyan fura erőtlen !
AZ OLED FÉNY 100%-on olyan mit az előző panelen 50%-on volt és még így is sem fehér a fehér !
Most az a baj h ezzel a jelenséggel vajon foglalkozik a szervíz vagy sem ?
Esetleg tipp h mit tegyek h jó legyen a kép ?


Bazsi81
(tag)

Sziasztok! Lehet abban reménykedni, hogy a cx-nél újra le lehet játszani a DV dl verziójú filmeket?


Strezi
(őstag)

Sajnos ez nem hangzik jól :(((
Színhőmérsékletet a képprofilban tudo állítani, hogy ne legyen sárgás.
Energiatakarékos, kirakat mód nincs bekapcsolva (ECO)?


Madwe
(nagyúr)

Esetleg egy factory resetet adj az swnek, hátha?


Laca1212
(őstag)

Pixelfrissítéssel kapcsolatban egy dolog...

Itt van ez a két lehetőség.
Értem mit ír. De ezeken felül a tv 4 órás üzemóránként automatikusan is megcsinálja kikapcsolás után? Ezt úgy kell érteni, hogy ha naponta minimum 4 órát megy a tv egyhuzamban(de inkább minimum 6-7), akkor minden nap megcsinálja automatán kikapcsolás után egyszer? A menüben lévő két lehetőség és a tv általi automata verzió ugyan az? Értem ez alatt,hogy ugyanolyan alapos a pixelfrissítés? Menüben a két lehetőség csak arra jó ha manuálisan akarom elindítani?

[ Szerkesztve ]


MrGiga
(újonc)

Színhőmérséklet c20
oled fény 50
kontraszt 80
fényerő 50
élesség 10
szín mélység 50
semmi eco ,semmi energiatakarékos minden
zaj ki
mpeg ki
valósághű mozi be
szemkímélő ki
TruMotion ki
dinamikus kontraszt ki
dinamikus szín ki
színskála széles
szuper felbontás alacsony
gamma közepes
fekete szín alacsony
Jelenleg ez a beállítás van a tv n és nem tetszik valahogy fakó fátyolosnak tűnik még mindíg ,érdekesen nem szép a kép nem kellemes nézni .


Madwe
(nagyúr)

Egyebkent a panel cseret helyszinen vegeztek neked? Ha igen nem neztetek ra meg a szerelo jelenleteben? En pont jovoheten esek at egy ilyenen, de nem tervezem utjara engedni a szerelot amig ra nem nezunk az uj panelra...


MrGiga
(újonc)

Igen a helyszínen cserélte kb 15 perc volt cakk pakk
Bekapcsolta a tv t mondta működik ,bepakolta a szerszámait mondta siet és ennyi
gari jegyet be sem írta annyit mondott majd digitálisan rögzítik a csrét csak egy javítási jegyzőkönyvet adott amin speciel dátum sincs csak annyi h panel csere !


szabeska
(addikt)

Ampere (3080, 3090) tulajok, koreaban feltunt a hivatalos firmware (g-sync/4k120hz), letoltheto, de egyelore csak usa es koreai tipusokkal mukodik. Az europai verzio (dvb) is johet hamarosan :K


alaves
(addikt)

Ekkora különbség nem lehet. Vagy a panel hibás vagy az összeszerelésnél valami csatlakozást nem sikerül rendesen bekötni. Ismételten jelentsd be az ügyf.szolg-on, csinálják addig amíg jó nem lesz.


alaves
(addikt)

Automatikusan lefut legalább 4 óra használatot követően, ha 6-7 órát megy folyamatosan, akkor utána fut le, nem kell állítani semmit. A menüből indítható manuális pixelfrissítés ~1 óra (~57.-ik perctől egy vízszintes egypixeles fehér csík megy végig a kijelzőn).
Menüből indítható pixelfrissítést mindenki saját maga dönti el, hogy milyen időközönként alkalmazza a napi átlagos üzemidő alapján arányosan (napi 12+ esetén nekem az LG heti egyszeri futtatást javasolt, napi 4-6 órás használatnál szerintem elég ha a készülék automatikusan lefuttatja az fw-ben előre beállított értéknél).
A 7 perces és az 1 órás pixelfrissítési folyamat nem azonos!

[ Szerkesztve ]

üzenetek