OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


xerobyte
(aktív tag)

Örülünk, nem? (sony 2021 hivatalos árak első felvonás, eu)

A90J 55” £2,699ERP €2,999ERP
A90J 65” £3,499ERP €3,999ERP
A90J 83” £6,999ERP €6,999ERP

Az a 83-as 7000 EUR az A90J-ért az rendesen kifújja az LG C1 83" 8000 EUR orrát!


gertitorpe
(tag)

Én már nagyon készülök a 83 colos A90J-re. Mondhatni évek óta várom a kompromisszum mentes OLED TV-t :D Szerencsére anyagilag is belátható távolságba került. Ha nem is az első hetekben, de ha beesik az ára egy kicsit akkor idén végre én is beszerzem az első OLED-emet.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Amiért fizetsz, amit megveszel, annak gyári csomagolásúnak kell lennie. Ez eddig tiszta...

Ha visszaküldöd hiba miatt, akkor a cserekészüléknek szintén gyári csomagolásúnak kell lennie.
Nem is értem, hogy Te aki a szarszunggal hadakoztál majd 1 évig, miért tesz fel ilyen kérdést.
Ha elállsz a vásárlástól, akkor kevesebb pénzt adnak vissza? Nem, feltéve ha nincs összecseszve a termék.
Tehát, amíg cserélgeted, addig gyári, bontatlan csomagolású terméket kell csereként kapnod, minden más eset a vásárló átb...szása. És ahogy Sub71 is írta, ha ilyen nincs raktáron, csak bontott, arra kötelezően fel kell hívni a figyelmet.
Hogy kéri-e így, aminek nyilván az árát kell csökkenteni, vagy visszautalják a teljes összeget.
Elnézve, bobojszan Te most beálltál a sorba és beletörődtél?
--------

Én egyébként, ami drágább már mindent videózva bontok ki, és kivülről fújom, hogy milyennek kell lennie egy gyári csomagolásnak, mert a dobozt leragasztani nem nagy dolog, de gyárira senki nem tudja visszacsomagolni a terméket belül, sőt szinte semmit. Hacsak nem a gyárban újracsomagolták, amire kevés az esély, főleg ott, az elb...ott magyarba, inkább eladnak mindent többször is.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Nagyon jó ár, csak jelenjen már meg, azonnal rendelem!
Viszont kíváncsi vagyok, a Samsung ma megjelent Mini/Neo Qled tévéire, pl a 85-ös az MM-ban 2 millió körül van és most kiderül, hogy csak a szájuk járt, vagy ez a mini led fejlesztés tényleg felér egy oled-hez. Vagy csak a nyomták a marketing bullshit-et és túl vastagon fogott a ceruzájuk...A 8k változat majd 3 millió...

[link]

[ Szerkesztve ]


grabber
(addikt)
Blog

Azt gondolnám,hogy bullshit,de mivel 40-ed részére csökkentették a háttérvilágítás LED-jét. Ezáltal több LD zónát tudnak létrehozni. Mert eddig túl nagyok voltak a LED-ek és így nem tudtak több zónát csinálni. AZt még nem mondták meg hány LD zónája van ennek az új szériának. De a háttérvilágítás sokkal jobban szabályozható úgy tűnik. Egyelőre bizakodó vagyok,mert csak azért fejlesztették ezt,mert így képesebb közelebb kerülni az OLED tv-hez. Lehet a tavalyi szérián azért nem fejlesztettek,mert ezt szerették volna kihozni,csak nem sikerült időben.
Ez csak találgatás,de ha nagyon nem érdekelné őket akkor nem fejlesztenek ilyet ki. Kíváncsi leszek,de még lehet jó a TV. Az meg mindenkinek jó.


syIex
(veterán)

CX-nél az OLED háttérfény erejét hogy tudom állítani? :F
Csak a sima fényerőt találtam meg...


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Az a legelső, az OLED FÉNY.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

[ Szerkesztve ]


Pelican
(őstag)
Blog

AZ OLED-en nincs háttérfény, pont ez a lényege...


syIex
(veterán)

Köszi! :R
Mi az ajánlott beállítás egyébként? Sötét helyiségben van nekem is, film és konzolra használva legtöbbet. :K

#56769 Oled fényre gondoltam így már. :DDD

[ Szerkesztve ]


alaves
(addikt)

"mert így képesebb közelebb kerülni az OLED tv-hez"
Megnézem majd az MM-ben a SAMSUNG QE65QN900-at ha ki lesz téve, de van egy olyan érzésem, hogy pl. a Philips 65OLED706-hoz viszonyítva megmosolyogtató lesz a képe. Arról nem is beszélve, hogy a Philips OLED ára kb. fele lesz a neoQLED-ének.


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Ott van, nekem bőven elég a 33-as sima FHD és 4K-ra. Dolby Vision 55-60. HDR 80-100, de ez konkrétan már kiégeti a retinám este.


syIex
(veterán)

Tesztelgetem majd, köszi! :R


grabber
(addikt)
Blog

Megérni az sem fogja. Inkább csak alternatíva. Az is megmosolyogtató,hogy milyen hibái vannak az OLED-nek :U


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Én reménykedek benne, hogy a QN95A, talán most seggberúgja az OLED tévéket.
Mert, ahogy írtad, az csak nekünk lesz jó. QN95A EU változat külön box-szal, amit utálok, az USA széria, a QN90A, amihez nincs box, mert a tévébe van építve. Nem értem, hogy ide miért kell mindig a macerásabb dolgokat árulni. Szóval, állítólag a betekintési szög mindenhonnan ugyanolyan lesz, a képminőség és a tökéletes fekete lesz a döntő tényező, mert ha azt is megtudták csinálni, akkor lesz Samsung tévém (is).
Én erre nem mernék fogadni, de majd kiderül, szerintem már holnap.


grabber
(addikt)
Blog

Ahogy olvasom,olyan 780 zónáról beszélnek. Eddig 480 volt a maximum. Fele akkora lesz a blooming,mint az eddigi csúcskészüléken. Extrém változás nem lesz ettől még,de fejlődik. HA sikerül még ennél is több zónát alkalmazni,akkor lassan eljut egy olyan szintre,hogy bizonyos esetekben már nem lesz észrevehető. Ne várj teljesen feketetét. Egy végig sötét film nem lesz annyira élvezetes,mint egy OLED-en. Ezt felesleges még elvárni. De sok más esetben nem nem lesz észrevehető,mert nem csak fekete kép létezik. Meg az LG is tesz róla,hogy QLED ne legyen annyira rossz :U


#72042496
(félisten)

Emellett szerintem a 2000 zónás 85QN900A lesz érdekes, felnő-e ezekhez a vezérlés is. Bízom benne, de nem lepődnék meg, ha a Sony a hagyományos FALD háttérvilágítással is hozná a szintet, majd meglátjuk.


snpetit
(aktív tag)

Egy zónás háttérvilágítású LCD hogyan rúgná seggbe? :F Annyi változik, hogy több lesz a zóna, meg adtak neki ezért nevet, hogy újra el lehessen adni.
Annyira megy itt a sírás az OLED "hibák" miatt, ha annyira szar venni kell mást. Szerintem nem kényszerítettek senkit rá. Az LCD TV-knél sem hívják fel a figyelmedet, hogy milyen képhibái lehetnek és azok sem olcsóbbak sokszor. Itt meg azért legtöbbször hangyaf@sznyi hiba miatt is szó nélkül cserélnek, ez így van LCD-nél is??


ΞΔGLΞ
(nagyúr)

Milyen sírás? Ami hiba van, azért jogosan anyázik itt a tulaj, ha neked ez rínya, akkor nézd a VB-t, meg a pacát... tartalom közben, nálam most teljesen homogén a panel.
A másik, nekem tökmindegy, hogy a samsung mit, hogyan csinál, hacsak a pofájuk járt, engem úgysem érdekel a tévéjük, de a vásárlóknak viszont az lenne a legjobb, ha feltudnának jönni tényleg oled szintre már.
Azt, hogy ezt, hogy oldja meg, mini leddel, vagy sperma nagyságú leddel az tökmindegy, csak oldja meg.
Mint írtam, holnap, de lehet, hogy már ma kiderül egy youtuber-nél.

---------

#56776grabber
Egyetértek...

[ Szerkesztve ]


Calogero
(addikt)

Válasz nekem E8-van és 35-ös OLED fény használok

üzenetek