OTP Bank topic - Gazdaság, jog fórum

üzenetek

hozzászólások


DarkByte
(addikt)
Blog

Más díjazása van az állandó utalásnak mint a sima manuális utalásnak? :F


xrvman
(őstag)

Hogy lesz 20Ft? :U
Ha rendszeres utalást indítok, mert ugye havonta rendszeresen szoktam utalni, annak mennyi a plusz díja?

Sima bankon kívül forintban utalásnak esetemben a Net számla csomagnak 0,3% nincs minimum díj. (17 000 Ft-nál 51 Ft)
Tempo számlacsomagnak 0,35% min. 378 Ft (Itt 378 Ft)

"Rendszeres megbízás bankon kívül forintban 220 Ft " ezt írja a hirdetmény.
Akkor ezen felül nincs más utalási díj? Csak a 220 Ft?
(Most tekintsünk el a jelenleg futó 20 000 Ft alatti kedvezmény csomagtól.)


Peter.70
(őstag)

A smart számla csomagnál 20 HUF az állandó átutalás


xrvman
(őstag)

Valaki használta a Simple-n a virtuális Revolut kártyát? Név formátum keresztnév vezetéknév, vagy vezetéknév keresztnév?
Mert ugye a Revolut Virtuális kártya adatainál nem látok nevet.

[ Szerkesztve ]


tomp
(félisten)
Blog

Hűségkártyák GPay-ben(Wallet) is vannak. Sőt GPay képes óránál azokat is mutatja az óra.


KubanitoS
(veterán)

Sziasztok,

Most vettem észre, hogy a Smart számlacsomaghoz elvileg 5 db Smart Takarék ingyenesen jár. Nekem most kettő darab van. Tudok én is nyitni hozzá, vagy csak személyesen fog menni?


adika4444
(addikt)
Blog

Tudtommal csak személyesen lehet. Én sem értem, ha 5 darab jár, miért nem aktiválják, miért 2 a sztenderd. Haveromnak 5-öt raktak, pedig ő nem is kérte, de mástól ilyet nem hallottam.


Llew
(senior tag)

Ez egyébként mire jó, ami miatt kellhet belőle 5?
Kamat gyakorlatilag nincs rajta, illetve a pénz kimozgatás is bonyolultabb mint egy perselyből.
Ha mar rövid távú,könnyen hozzáférhető megtakarítas akkor inkabb MÁK számlán DKJ. Az sem valtja meg a vilagot, de legalább minimális hozam van rajta pár hónapon belül is.

[ Szerkesztve ]


KubanitoS
(veterán)

Ó hát én sem erre használom, mert kamat az ugye kb nuku rajta. Igazából persely helyett van. Mikor megjön a fizetésem a fő kártyámon csak egy meghatározott összeg marad az esetleges visszaélések miatt, a többi megy a Smart takarékra és ha kell valamennyi visszautalom magamnak. A több darab meg azért kell hogy tudjam rendszerezni, hogy mire teszem félre a pénzem. Mondjuk öt darab nem kell nekem sem, de egy harmadik lehet, hogy jól jönne.


Llew
(senior tag)

De a persely ilyen szempontbol pont jobb szerintem.
Elnevezhető, hogy mire, illetve abbol mintha barmikor lehetne oda-vissza kiutalgatni, a takarekszámlaról meg mintha nem.

[ Szerkesztve ]


DarkByte
(addikt)
Blog

A MÁK-ról ingyen utalod ki magadnak és aznap ott van az OTP számládon (gyakran gyorsabban, pont most csináltam a napokban, 8-kor indítottam a DKJ-ből eladást, 8:45-kor az OTP számlán volt). A takarék számláról limitálva van havi hányszor tudsz ingyenesen visszavezetni a főszámládra, csak a ráutalás van ingyen. Illetve nem kapsz utána semmi hozamot mint már írták feljebb.

Nekem csak azért van a Smart-hoz takarék számla mert aktiváltak, de nem tartok rajta semmit, nem is kértem volna alapvetően. Így is utólag már verem a fejem a falba minek tartottam én takarék számlán évekig megtakarítást. :W Tanulj a káromból. OTP-nél csak annyit tartok ami a havi kiadásokra kell.

[ Szerkesztve ]


Llew
(senior tag)

En is az utóbbi időben szoktam rá a makra. Kb egy ora alatt kint van. Annyiban romlott a helytet, hogy ritkultak a dkj-k, mar nem lehet gyakorlatilag hetes bontasban 1-2 honaposbtavra előre venni.


DarkByte
(addikt)
Blog

Egyelőre nem tűnik problémának, én 5-6 db-ot járatok körbe, amelyek egymást követő hónapban járnak le. Minden hónapban meghirdetnek egy 3 hónappal később lejárót, szóval csak kicsit előrébb kell venni, ugyanúgy fenn tudom tartani hogy minden hónapban lejárjon egy.


Peter.70
(őstag)

Mennyi most a 3 hónapos DKJ kamata / hozama?


Llew
(senior tag)

A 07.24-esnek 1,69%


axioma
(veterán)

eves 5.95%, a lejaratig meg attol fugg, mikor veszed. Viszont visszavaltas 7.4% diszkontalassal, ami <4 ezreleket ad azonnali visszavaltaskor is [3 ho eseten]


DarkByte
(addikt)
Blog

Ahogy írták 6% körül van jelenleg az éves, a rövidebbek ennek időarányosan kisebb részét adják.
Nem ezzel fogsz magadnak nyugdíjra takarékoskodni, de nem is arra van. Arra ott pl. az TBSZ + VWCE kombó :)
Ez mondjuk arra jó hogy a 6 havi tartalék béredet amit relatíve likvidben akarsz tartani, az ne a banknál poshadjon hanem hozzon egy kis extra bevételt.

[ Szerkesztve ]


twice
(tag)

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy április végén igényeltem OTP Bonus hitelkártyát, ami meg is jött, viszont még mindig azt írja, hogy nincs visszafizetendő tartozásom. Ha jól tudom Bonusnál 13.-án van a fordulónap de mivel az hétvége volt, ezért úgy számoltam, hogy ma már befizhetem az elhasznált összeget, de ez nem történt meg. Esetleg első hónapban máshogy működik? Vagy majd holnap jelenik meg az opció? Első hitelkártyám, úgyhogy sajnos nincs viszonyítási alapom.

Válaszokat előre is köszönöm :R


xrvman
(őstag)

Igen, számomra is ez az első, mert én is nemrég igényeltem. Ugye hétvégére esett a 13.-a, s nem előre hozzák, hanem átviszik az első munkanapra, hétfőre eszek szerint. Remélhetőleg ma éjfélkor lezárul és holnap kapunk SMS-t.
Majd itt a tapasztaltabbak megaszondják.
Én is köszönöm előre a válaszokat.


axioma
(veterán)

Januarban volt hasonloan 13-a szombat, 16-an 12 korul jott az sms. Altalaban is kov. munkanap 11-13 ora kozott jott az elmult par ho alapjan.

[ Szerkesztve ]

üzenetek