PH!antasy F1 - Klánok, Ligák, Versenyek fórum

üzenetek

hozzászólások


Qorthral
(őstag)
Blog

Jól érted.
- Két éve csak a csapatok / pilóták teljesítménye számított, annak függvényében változtak az árak, futamonként egyszer. Mint az F1ligánál, csak nem fixen, hanem valami ismeretlen algoritmus által számolt módon (jobb esetben).
- Tavaly csak a kereslet mértéke alapján változtak az árak, ennek változását a "sentiment" mutatta meg. Amikor elérte valamely irányban a 100%-ot, az ár 0.1M-val változott. Két futam között többször is megtörténhetett ez.
- Idén kombinálják a két módszert. Nem tudom biztosan, hogy a teljesítmény alapú változások mikor élesednek. Állítólag anno úgy volt, hogy a köv. versenyes lezáráskor történik ez meg. Fura, de korrekt valahol. Jobb lenne azért úgy, ahogy az F1liga csinálta, a futamot követő nap éjfelekor történő élesedés, de nem így lesz. A sentimentes dolog elvileg állandó árváltozást okozhat, de ezek nem lesznek túl jelentősek.
- Lehet és érdemes is kereskedni. Tavaly korlátlan ingyen csere volt azt hiszem. Idén ezt 3-ra módosították, így valóban annyit tudsz tenni, hogy A -> B -> C cseréket csinálsz, ahol B a várhatóan dráguló komponens, A a jelenlegi, C pedig a következő futamra tervezett. Persze C lehet az A is, akit visszaveszel. Elméletileg az A -> B -> C -> D is működhet, de gyakorlatilag szerintem nem sűrűn lesz ilyen. Szóval jah, A -> B -> A/C működik, mellette meg marad egy cserelehetőséged (D -> E).

üzenetek