PH!otósok beszélgetős, offolós topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Freddy76
(addikt)

Nekem kábé ott lett hiteltelen a Gere és a Kopar, amikor a valóban egyedi, dűlőszelektált Kopár borukat felhígították, és nemes egyszerűséggel elhagyták az ékezetet...


Mercutio_
(félisten)

Azt már a névváltás előtt pár évvel "hígították", csak a bortörvény miatt akkor voltak kénytelenek változtatni, mert nem használhatták tovább a Kopa'r nevet, mert más dűlőkből is került bele összetevő.
Azt se reklámozzák, hogy az alap boraik szőlője, egészen a "sima" Cabernet Sauvignon-ig szerződött gazdáktól származik.

Egyébként az utóbbi ~3-4 évjárat ami már nekem is bejön (gyümölcsösebb, kevésbé testes, kb. mint a Kiss Gábor borok) viszont már előrendeléses áron is túl drága. A klasszikus testes Kopar nálam sose volt kedvenc, de hát arra volt igény előrendelni így "munkadíjként" jutott nekem is belőle.


gorgo
(őstag)

Igazán el vagyunk kényeztetve. Kivételes remekművek kerülnek mostanság vászonra! Most ért véget (számomra) az Alapítvány 2. évada, elképesztően fasza sztori, amit piszok királyul vittek filmre. Az a vicc, hogy olvastam több Asimovot is, de pont az alapítványokat nem. Abba a helyzetbe kerültem mint Varoz fórumtárs a Dűnével? Kiderítem! :DDD Még úgy is kell várni 2 évet a következő évadra ha azonos tempóval dolgoznak. Kivárom, csak a szintet ne adják lejjebb.

Aztán meg duplán filmre vitték az eddig nagy kedvenc sci-fimet is a 3-test problémát. Egyszer megcsinálták a kincsik, 30 részes formában (24. résznél járok). Nagyon részletes, igyekeznek a könyvből minél kevesebbet kihagyni, cserébe néha elvész az ember a sztoriban, nem kicsit lassú. Nem élvezetes.
Meg az usákok is lenyomták, abból is láttam 3 részt, na, ők nem voltak szívbajosak, kb. annyit húztak a regényből, mint a Dűnéből az új filmekben. Élvezetesebb egy fokkal, viszont van egy két irritáló fasz karakter, aki sokat ront az élvezeti értéken.
Sztem egyik próbálkozás sem sikerült igazán frankón, de nem panaszkodásként mondom, csak megjegyzem.

Jövő héten meg jön a Fallout sorozat. Kedvenc játék világom. Semmit nem várok tőle, erős a gyanúm, hogy nem azt a részt domborítják ki, amit szeretek benne. Meglássuk...


Freddy76
(addikt)

Én múlt héten három napra szalma voltam, ledaráltam a Sógun sorozatot. A könyvet imádom, többször olvastam, az eredeti, 1980-as sorozatot is szerettem, és pár éve, amikor adták valamelyik adón, újra megnéztem, és még mindig tetszett.

Az új sorozat nagyon jó. A korábbival szemben nem az európai szereplőre, hanem a japánokra helyezi a hangsúlyt (ahogy a könyvben is a hatalmi játszmák voltak a középpontban). A japán színészek játéka zseniális, különösen a Toranagát és Jabusigét alakító színészeké. A díszlet, a ruhák nagyon eltaláltak. Az külön tetszett, hogy nagy részben japánul beszéltek benne, így jobban átjön a hangulat, mintha szinkronizálnák. Helyenként kissé túl naturális (pl. az egyik szereplő szeppukujánál), de 2024-ben erre már nem kapjuk fel a fejünket.

Két hibát tudnék felróni:
- Nem bizonyult jó választásnak az Andzsint alakító színész, Cosmo Jarvis. Eléggé szegényes az eszköztára, és nincs karizmája. Ez különösen látszik a Mariko-val közös jeleneteinél, az utóbbi színészi játéka visszafogottabb, de sokkal kifejezőbb, hiába csendes, és a szerepéből adódóan érzelmeket nem mutató, sokkal erősebb a jelenléte. Nincs a két szereplő között kémia, és ez szerintem Cosmo Jarvis hibája.
- A vége kicsit elnagyolt. Ez mondjuk ilyen a könyvben is és a korábbi sorozatban is, de jó lett volna nem lebegtetni, hogy ki fog győzni a végén (még ha a könyv, a sorozat, és a tényleges történelmi tények alapján amúgy is tudja mindenki).


gorgo
(őstag)

Én meg elolvastam az Előjáték az alapítványhoz-t. Nem veszek meg hogy olvassam a folytatást. Asimov épp olvasható nálam, jó sztorikat visz, de írói vénája kb. semmi. Lapos, lineáris és túlingerelt világunkban már nagyobb az elvárás. 90-es években kellett volna olvassam, már mindegy. Amúgy Cixin Liu írói stílusát is gyalázzák, ellenben a 3 könyvben annyi durván jó dolgot villant meg, hogy egy könyvben is több eredeti ötlet van, mint egy átlagos sci-fi szerző életművében.
A Fallout meg besza-behu lett, imádom!
Sógun lesz a következő. Már nem emlékszem anno régen gyerekkoromban milyen volt.


j.bravo
(addikt)

Nem szorul ugyan a védelmemre, de kissé erősnek érzem leszólni Asimovot azért, mert a több évtizede írt könyvei nem ütik meg a mai, túltolt ingerküszöböt :F
Az Alapítvány saga nekem amúgy hátra van még (terjedelme okán nem vágtam neki), de többen felhívták a figyelmem, hogy nem a sztori időrendjében, hanem szigorúan megírási/kiadási sorrendben kell olvasni. Különben más az élmény.

Feltételezem, SW film saga is máshogy adja ki, ha nem megjelenési, hanem sztori-időrendi sorrendben nézi valaki.

Liu munkásságával nem vagyok képben.


cdl
(senior tag)

Cosmo Jarvis értékelésével egyetértek, nem értem miért választották ki erre a feladatra.
Mellényúltak rendesen.

Ha már filmek, megjelent a Tokyo Vice második évada a HBO-n.
90-es évek, Tokyo, jakuzák.
Nagyon jók a szereplők, a történetmesélés. Szántak rá időt és energiát.
Ajánlott.


gorgo
(őstag)

Lehet rosszul fogalmaztam, bocs.
Amikor régen olvastam és még nem volt ez a túltolt minden is, na akkor is épp csak annyira tartotta fenn az érdeklődést, hogy épp átlendüljek a köv. kötetre. Elkezdi relatív érdekesen (kezdő 15%), jön egy nagy lapos üresjárat (közepe 75%) majd iszonyú izgalmasan lezár (záró 10%). És ez menetrendszerűen... A 3. könyv után már nem volt kedvem a 4-hez...
Aztán ma mégis elkezdtem az Alapítványt. Valami lesz...
Ezeket ha jól emlékszem a 60-as évek végén, 70-es elején írta (?) szóval eleve 2 évtizeddel később olvastam, ezzel nincs mit tenni. Lehet sokkal ütősebb volt ha valaki akkoriban olvasta amikor kijött.
A belőle készült sorozat viszont igazán remek lett! :K


j.bravo
(addikt)

köszi, egyetértésemtől vagy annak hiányától függetlenül, így már jobban értem :)

üzenetek