PlayStation 5 - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


ldave
(félisten)
Blog

Tényleg magyarázni kell, hogy miért is gond, amikor a saját játékait szedi ki a Sony a saját, egyre drágább szolgáltatásából?


cyberkind
(félisten)

Készül a remaster vagy remake, dehogy kell magyarázni, jobb erre gondolni. :DDD


negyven2
(veterán)

2022. október 3-ai hír (pletyka)!

Reports: Horizon Zero Dawn remaster coming to PS5


Ugye tavaly ilyenkor a Spider-Man került ki a szolgáltatásból (mert jött a folytatása októberben). Vagyis simán lehet az, hogy jön a Remake (ami simán lehet csak Remaster+++) a Zero Dawn-ból, és ezért kell kiszedni.


_drk
(őstag)

Nekem inkább az a furcsa hogy a régebbi játékok értéket nyomják folyamatosan feljebb.
HZD is ingyenes volt, meg akcióba is pár ezer Ft. Aztán aki arról elkésett már csak jó drágán tudja megvenni.
Ghost of Tsushima is 30 ezer Storeban.
De ez nem csak exkluzív hanem minden más is. Hiába volt anno 1-2 ezer Ft akcióban most már sokkal többe mennek.
Dragon age Inqusition is valami 10 ezer volt a múltkor, amit 4 ezerért dobtak utánad Andromedával.


Wesder
(félisten)

Az infláció csodákra képes.


markknight
(veterán)

Igen. HBO folyamatosan tűnteti el a szolgáltatásaiból a régi saját filmjeiket, hogy aztán csak megvásárolni tudd. Szerintem a Sony nem ígérte, hogy a saját játékaik örökké a szolgáltatás részét képezik majd. Vagy igen?

Az Xbox meg ebből a szempontból nem mérvadó.

[ Szerkesztve ]


fausto
(addikt)

Logikus, hogy ha a PS Plus-ról beszélünk, akkor nem az Xbox a mérvadó, hanem az HBO :D :C :U

[ Szerkesztve ]


markknight
(veterán)

Igen, az. A Sony-nál az exkluzív játékok a dealbreakerek, itt a Boxnál meg, hogy ami van, az day 1 elérhetőek és bent is maradnak, mert olyan a minőségük, hogy a legtöbbet a kutya nem venné meg pénzért, főleg nem 30 ezrekért. Akkor még ennyi konzolt se adnának el mint most, szóval teljesen más üzletpolitikát képviselnek.

[ Szerkesztve ]


cyberkind
(félisten)

Remélem, ez majd kihajtja a Pro gépet. :))


alratar
(addikt)

Last of us2 remaster után még sem lepődnék, ha tényleg jönne.
Egyébként most már ez lesz? Csak a régi, ps4-es cimeiket remasterelik s adják ki újra?


negyven2
(veterán)

Mivel úgy néz ki, hogy ebben van a pénz, ezért igen. Volt egy kimutatás, hogy a 2023-as évben az eladási listákon a Starfield volt az első olyan játék, ami teljesen új IP volt... a ~30 hely környékén. Az előtte lévő összes játék olyan IP-re épült ami már létezett korábban. Vagyis Remake, Remaster, folytatás, spin-off, vagy egy már meglévő franchise-ban létező dolog feldolgozása (pl. Hogwarts Legacy).

Vagyis fejlesztői szemmel nézve, jobban megéri egy már ismert címmel foglalkozni, mint egy új IP-vel!


cyberkind
(félisten)

Annyit azért tegyük hozzá, hogy van az a játék, amelyik már jogosan kaphatna vagy kapott is felújítást, de ez megint nem olyan lenne, mivel még mindig jól néz ki az alap, meg hát ugye, az a fránya Bloodborne, megint...


Moby
(addikt)

De a problémája nem erről szól. Nem új IP kell feltétlenül. Szerintem egy Bloodborne 2-t, egy Days Gone 2-t, vagy bármelyik régi sikeres franchise felélesztését kétpofára zabálna a nép, a remaszterek helyett. Egy jó folytatást ne keverjünk már bele a szemérmetlen újrakiadásokba.
Szerintem egy új unchartedért is sokan sorbaállnának, pedig volt belőle már 6...


Wesder
(félisten)

Van baj.


negyven2
(veterán)

De te is tudod, hogy egy Remaster, de még egy Remake (főleg ha azok csak egy Demon Souls, The Las of Us Part 1 szintű "Remake"-ek), sokkal nagyobb "biztonsági játék" fejlesztési szempontból mint akár egy folytatás. Bár ezt így nem mondják ki, de a Forbidden West esetén azt hallani, hogy eladásilag nagyon nem azt hozta mint amit vártak. Szemben egy TLoU Part 1-al, ahol maga a fejlesztési költség nem igazán volt magas, de cserébe elég sok elment belőle!


cyberkind
(félisten)

Ezt lehetne mondani az EA-nek, akik még a DS Remake-et se látták anyagilag megtérülve...

[ Szerkesztve ]


Moby
(addikt)

Kíváncsi leszek mikor és hogyan számszerűsítí majd egyszer valaki, hogy az ipar viszonylagos gyenge telejesítményét, amivel épp szembenéz, az hogyan aránylik ezzel a tendenciával. Hogy vajon tényleg azért nem fogy-e annyi ps5 mint szerették volna, mert vége lett a covidnak, világszintű recesszió, ésatöbbi, vagy az, hogy nem igazán van máig egyetlen system sellere ebben a generációban a sonynak. Mert azt értem, hogy a tlou part1-et jobban megéri kiadni ötödször, mint egy mediocre folytatást, csak én azt is látom, (többek között itt is), hogy azért nem fognak sorbaállni a boltok előtt a gépért.

[ Szerkesztve ]


negyven2
(veterán)

De az valóban Reamke volt, és nem egy olyan produktum ami azért több mint egy Remaster de sokkal kevesebb mint egy igazi Remake. És a Dead Space Remake-ből valószínűleg sokkal kevesebb ment el, mint amit vártak. És abban is biztosak lehetünk, hogy sokkal többe került mint a Last of Us Part 1.


cyberkind
(félisten)

Ha többe került, mint a Part I, az bennem sok kérdést vet fel, mivel a Part I nagyon igényes és részletes lett, ettől pedig messze volt a DS.


alratar
(addikt)

Ez szomorú. :((

Egyébként nem hiszem, hogy a fejlesztők annyira örülnének, hogy egy meglevő címen kell dolgozni, azonnal a kiadó ...

üzenetek