[RIOS ERROR] Plazma TV topic - LOGOUT.hu Hozzászólások [RIOS ERROR]

Plazma TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR]

hozzászólások

[RIOS ERROR]

BBéci
(titán)
[RIOS ERROR]

Amikor teszteltük a VT60-at, janos666 0,003 cd/m2 feketét mért. [link]


M@trixfan
(addikt)
[RIOS ERROR]

Muszáj valamennyire derengenie, a cellákat előfeszített állapotban kell tartania egy esetleges gyors váltáshoz. Ha megfigyeli az ember akkor nagyon vékony szürke scanline-ok futnak felfelé ha jól emlékszem :)


hunspikey
(őstag)
[RIOS ERROR]

Pontosan - felülről lefelé futó sötét szürke vonalak pásztázták a képernyőt, hogy ne hűljön ki. Volt aki kicsit tuningolt a különféle feszültségeken, ezzel mélyebb feketét érve el - de akkor meg rettentesen nagy volt az esélye a fekete hangyázásnak, azaz annak, hogy nem sikerül egy-egy pixelt-subpixelt feloltani, mert kihűlt.

Ami nagyon érdekes, hogy eltért ez a scanline a VT50 és a VT60 között, a 60 javára, ott ritkábbak voltak, szebb is volt a "feketéje".

Tegnap egyébként pont belebotlottam egy őskövület USB-s vinyómba, amin rajta van a Samsara című film. Na ezt én kb kockáról kockára betéve tudom. 2 órát tekergettem az OLED-em, hogy olyan legyen mint emlékeimben a VT60 ahol utoljára láttam ezt az anyagot - és végül is sikerült!


gyraph
(tag)
[RIOS ERROR]

Sziasztok,

Van egy 50ST60 plazma TV-m. 7 piros led villanással válaszol a bekapcsolásra. Nem volt használva kb.6-7éve, azóta gardrób szobában porosodott. Az a kérdés, hogy van-e Budapesten olyan szerelő, aki meg tudja csinálni, és egyáltalán rentábilis lehet-e a javítása egy ilyen TV-nek.

Előre is köszönöm!


all6atos
(tag)
[RIOS ERROR]

nagy volt az esélye a fekete hangyázásnak, azaz annak, hogy nem sikerül egy-egy pixelt-subpixelt feloltani, mert kihűlt

Akkor ezért húz "szórt bors" mintát fehérmosásnál? Illetve zöldnél látom ezt még durván, HDTVTest csatornán látott videón tűnt fel először, ahol oszlop diagramon mozgott fel-le zöld sáv, fekete háttér előtt.

Igazából valós anyagon is fel tud tűnni, gyors váltásoknál, hogy rövid ideig random lyukas a kép, bár nem annyira, mint a poszterizáció.


all6atos
(tag)
[RIOS ERROR]

így elsőre: [link] , [link] , [link]

szerk.: GT / VT60-ra is jól jönne hasonló technical doksi, de egyelőre nem találok.

[ Szerkesztve ]


hunspikey
(őstag)
[RIOS ERROR]

Zöldnél szerintem foszfor trailt látod- engem is ez borított ki a legjobban. A jelenség abból fakad hogy a zöld pixel valamivel lustábban alszik ki, ezért fehér mozgó testek csíkot húznak maguk után.


M_AND_Ms
(addikt)
[RIOS ERROR]

GT60B [link]


HoryThePooh
(aktív tag)
[RIOS ERROR]

Mivel itt hirdetni nem lehet, mert dádá jár érte,
majd nézzetek be a hirdetések közé...


gyraph
(tag)
[RIOS ERROR]

Köszi, ez szuper cucc, de én nem vagyok ilyen szerelgetős/forrasztgatós típus...egyszer szétszedtem egy x360 gamepadet a 20-as évek derekán, de össze már sosem tudtam rakni (pszichésen)... kuka.
Egy élő szerelőnek jobban tudnék örülni :).

üzenetek

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]