Posta, csomagküldés - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


ripla
(őstag)

Óvatosan a kéretlen csomagokkal.
Ez az új divat, hogy Kínából érkeznek a visszakövethetetlenséget elkerülendő, tucatnyi kamu szolgáltatón keresztül mindenféle 10-20 ezer forintos csomagok, amit ha átveszel akkor ők jól járnak, te meg kapsz egy piaci bóvli gagyit, amit amúgy nem is rendeltél, de hátha nem emlékszel rá. Úgyhogy minden rendelési előzményt őrizzetek meg és tagadjátok meg az átvételt, hogyha hasonló szituba keveredtek.
Sajnos nálunk Apum is benyalta és átvett egy 16 ezer forintos csomagot, amiben egy ótvar sz*r használhatatlan elektromos fogkefének hazudott ipari hulladék volt.

Amúgy már nem is kell nagyon messzire menni, volt már példa olyanra is, hogy boltból kifelé jövet egy kitudja honnan származó vándorárus, minden előjel nélkül bedobott 2 csomag kés készletet a gyanútlan ember csomagtartójába, majd közölte hogy megfogta, eltette, fizesse ki. Itt tartunk...

[ Szerkesztve ]


rushty
(senior tag)

Valahonnan tudják az adatokat.

Olyan offline kéretlen Dél-Budán garázdálkodik. :K

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Ilyenekkel is csak a felelőtlen embereket lehet becsapni. Én egy füzetbe vezetek minden rendelést. Honnan és mit rendeltem, rendelés napja, összeg, fizetés módja, érkezés hova, mikor érkezett. Visszaküldés esetén hol és mikor, mit adtam fel, visszautalás mikor és összege. Így mindent pontosan tudok követni.

[ Szerkesztve ]


ripla
(őstag)

Ezer oka lehet annak hogy becsapnak valakit, nem csak a felelőtlenség.

rushty #13142
Az adatokat bárhonnan megszerezhetik. Rendelsz 1 kínai shopból, szerintem még aznap a fél ország tudni fog róla.

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Ezer oka lehet annak hogy becsapnak valakit, nem csak a felelőtlenség.

Például?


ripla
(őstag)

Például demencia és a vele járó idős kor, figyelmetlenség, feledékenység, szórakozottság, stb. Azért mert te máshogy csinálod, az nem jelenti azt hogy mindenki más hülye. :)

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

demencia és a vele járó idős kor, figyelmetlenség, feledékenység, szórakozottság,

Ezek mind beleférnek a felelőtlenségbe.

Azért mert te máshogy csinálod, az nem jelenti azt hogy mindenki más hülye. :)

Egyetértek, ezért nem is írtam ilyet.


ripla
(őstag)

Hát ha szerinted az időskori demencia és a többi egyenlő a felelőtlenséggel... akkor azt hiszem nincs miről tovább beszélnünk.


Lauda
(félisten)
Blog

Nem egyenlő, hanem a következménye lehet. Szerintem is befejezhetnéd már azt, hogy olyan dolgokat akarsz a "számba adni", amikről én nem beszéltem.


ripla
(őstag)

Leírtam néhány emberi tulajdonságot illetve betegség okozta következményt, erre azt írod hogy "Ezek mind beleférnek a felelőtlenségbe."
Szerintem nem vagy tisztában a szavak jelentésével vagy direkt félre akarod érteni amit írok.

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Ok-okozati összefüggés van. Például a kleptomániás is a betegsége miatt válik tolvajjá.


ripla
(őstag)

Szerintem itt fejezzük be. Köszi.


borges7
(aktív tag)

Japánból jött csomagom, tegnap megkaptam a vámkezelési értesítőt(sms-ben), ma befizettem online, akkor már mehetek is a csomagért, vagy csak ha újabb értesítést kapok erről?


azbest
(félisten)
Blog

ha rendes csomag, akkor kézbesítik címre. Ha levél, akkor lehet értesítőt dobnak be. Ha követhető fajta, akkor a posta nyomkövetőjében látod, hogy mikor ér a településedre. A rendes csomagos, mpl-es kézbesítés általában pár nappal a vámkezelés után megtörténik, ha követetlen fajt levél, akkor hetekig is tarthat.


Lauda
(félisten)
Blog

Ha esetleg más is belefutna ilyesmibe. Inverz csomag volt hollandiába, a magyar részt a posta viszi, utána átadja a dhl commerce-nek. A szívás ott van, hogy nincs magyar ügyfélszolgálatuk (már aki nem tud angolul például). A dhl commerce azt reagálta, hogy késhet a vám és egyebek bla bla miatt, vizsgálatot amúgy is csak a feladó indíthat. A posta csak akkor indít vizsgálatot. ha elküldök nekik két nyilatkozatot, egyik az övüké, másik a dhl-é. Megkerestem emailben a céget, akihez ment a csomag és egy órán belül feldolgozták a kérést, vissza is utalják az összeget. Gondolom ők is látják, hogy annak már kuka. Apró érdekesség, hogy a dhl express (a magyar dhl) semmit sem tud a dhl commerce-ről, tehát se segítség, se kérés továbbítás, semmi. No komment.

[ Szerkesztve ]


borges7
(aktív tag)

Ez egy tracking numberrel ellátott kiscsomag.
Köszi, akkor még nem ért ide, mert még a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés-t írja.


JoinR
(senior tag)

A múlt héten befizettem online az 550 Ft díjat, amikor megkaptam az értesítést, hogy beérkezett a csomagom Kínából az országba. Aliexpressről rendeltem, de valami lassú szállítással, így a posta hozta (a legtöbb csomagomat futár hozza és nem kell fizetni semmit).
Ma be is futott a csomaggal a postás, és kért még 1100 Ft vámkezelési díjat, nyugtát adott. Ez most valami hiba a rendszerben, vagy én nézek be valamit? :U Szerintem kétszer fizettették meg velem, nem rémlik, hogy korábban le kellett volna még bármit jelenteni bárhova, ha IOSS rendeltem.


Lauda
(félisten)
Blog

Régebbről emlékszem olyanra, azért fizettem többszáz forintot, hogy megállapítsák, a vámolási költség nulla forint. Ha gondolod kérdezz rá a postára, elképzelhető, hogy az 550 ft a posta "munkadíja" (nem tudom a pontos megnevezést), az 1100 ft pedig maga a vám.

[ Szerkesztve ]


Fancy-boy
(addikt)

Sanszos, hogy kétszer fizettették ki veled.
Egyszer online befizetted a vámkezelés díját (550 Ft) és utána ugyanazt elkérték utánvétel is.
Az utánvétel esetében meg ugye a dupláját kérik. (1.100 Ft)
Itt a díjtáblázatuk: [link]

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

A vámügynöki szolgáltatás díja azt takarja, hogy kifizeted kvázi a posta munkadíját. A másik összeg a megállapított áfa és/vagy vám költsége.

üzenetek