QNAP hálózati adattárolók (NAS) - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


fogtunder
(nagyúr)
Blog

na megjött a TS-251, több minden különbözik a synologyhoz képest, mint gondoltam, pl. a gyári média szerver közel nem olyan fejlett, de eddig kb. mindent megtaláltam, ami tényleg kellett.

az 1GB RAM arra, amire én használom, édeskevés, elvileg holnap bővítem, de nem is tudom a TS-251C-t hogyan használják az emberek egyszerre NAS-nak és lejátszónak is.

ami viszont egy kínzó kérdés, és nem bírtam rá megoldást találni, hogy a noticiation résznél se automatán, se manuálisan nem tudok megadni gmail fiókot. valaki össze tudta már ezt hozni?


benoce
(tag)
Blog

nekem az van beállítva, gmail cím mint küldő, és ami kapja - az is.
müxik


fogtunder
(nagyúr)
Blog

regisztráltam egy új fiókot és ezzel most érdekes módon megy nekem is. a két létező fiókommal egyikkel sem volt jó, pedig az egyiken két lépcsős azonosítás sincs.


ubid
(őstag)

Szia.
Úgy ahogy mondod... a C-t sehogy se lehet használni :D
1G ram arra elég, hogy a fotóidat megnézed, meg esetleg zenét hallgathass.. de lehet már ott is kiakad.

4GB rammal már gyönyörűen megy minden. Virtualizáláshoz elengedhetetlen a 8GB. bááár egy linuxot futtatok virtuálisan 1 GB virtuális rammal meg egy maggal.. elmegy még az is...

Gmailt nekem is nagyon nehezen sikerült összehozni. Elsőként ki kellett kapcsolni a gmail-ba az idegen appok bejelentkezésének a tiltását.
Végül pedig nekem QCenterben engedte kapcsolni a két fiókot. Innentől az ott beállított notification-ök jönnek szépen.

Kérdésem nekem is lenne, hátha tud valaki rá választ:
1. Van valami olyan alkalmazás... avagy képesség, ami a letöltést segíti olyan módon, hogy ha a NAS valamelyik mappájába feltöltök egy torrent fájlt, az ő automatikusan betöltse és elindítsa a ds-ben ?

2. Ez már nehezebb :) Valamilyen módon lehet hasonló (zene) stream linket generálni, mint ahogy az online radiok működnek ?
Tehát hogy a NAS-on megy a zene.. a kliensek meg ahol bekapcsolódnak onnantól hallják a zenét tulajdonképpen. Csak az online rádiókhoz tudom ezt hasonlítani :)
Erre azért lenne szükségem, mert így több otthoni helységben tudom ugyan azt a zenét hallgatni egyszerre mondjuk.


fogtunder
(nagyúr)
Blog

1. a transmission is tudja, Download\transmission\watch könyvtár alapból emlékeim szerint.

[ Szerkesztve ]


benoce
(tag)
Blog

2., Sosem próbáltam, de minimserver?

MinimServer is a UPnP AV music server with a number of advanced features that make it easier to organize and explore your music library. You can use Intelligent Browsing to browse your library by any tags in any order or you can do full-text searching using UPnP Search. For more information, see http://minimserver.com.


ubid
(őstag)

Hú a transmissiont de nem szeretem :D De használtam már. és téényleg tudja. elfelejtettem ezt. :)

Minimserver-t kipróbálom :)

Köszi nektek ;)


antistati
(tag)

Sziasztok!

NAS vásárlás előtt állok, eddig úgy olvasgatom, hogy HardWare tekintetében ár/értékarányban jobbnak tűnnek a QNAP megoldások..

Láma kérdésem az lenne, hogy mi az amivel többet tud és ami miatt érdemesebb megvenni egy TS-251 -es NAS-t egy TS 212P -hez képest?

Itt arra is gondolok, hogy miért érdemesebb dupla annyi pénzért a TS-251-et megvenni szerintetek?

Köszi,
LAci


fogtunder
(nagyúr)
Blog

a 212P adattárolásra, kisebb mértékű töltögetésre van kitalálva, a 251 egy komolyabb darab, multimádia/SOHO célokra, 2 magos celeron procival, tud transzkódolni, virtuális gépet futtatni és rá lehet kötni tévére, van infra vevője, bővíthető a RAM.


fogtunder
(nagyúr)
Blog

megvolt nálam is a RAM bővítés végre, hát kellett nagyon, a gyári 1GB konkrétan akkor elég, ha nem raksz fel semmit a gépre. én egy Crucial RAMot vettem bele, tökéletesen kezeli.

ami viszont egy kisebb problémám, hogy a Synologynál hozzászoktam, hogy a letöltéseket kicsomagolja magától a Download Station. itt Transmissiont használok, elvileg abban engedélyezve van a letöltő add-on, de mégsem tömöríti ki a rar állományokat. a Sickrage is meg tudná oldani, de az meg can't find executable hibát ír. valaki bírta már működésre ezt a funkciót?


lajos75
(senior tag)

Én is most tervezek vásárolni egy TS-251 Nas-t.
Te pontosan milyen memóriát vettél bele?
A benne lévő 1GB-os is benne hagytad?
:R


fogtunder
(nagyúr)
Blog

CT51264BF160BJ

csak ugyanolyan modulokat kezel a két foglalatban, a gyári ment a fiókba.


lajos75
(senior tag)

Esetleg eladnád?

[ Szerkesztve ]


fogtunder
(nagyúr)
Blog

csak szólok, hogy a vételi ajánlat is hirdetésnek minősül, ami itt tiltott, nem jó, ha egy mod meglátja, ilyenek miatt inkább írj privátot.


ubid
(őstag)

Szia.

Én is nem rég vásároltam ilyen NAS-t. Kb giorgio mester előtt egy héttel... Nagy segítségemre volt a kolléga.
Na szóval.
Memória bővítés. 1GB-ramot nem hagyhatod benne, mert csak párban lehetnek, illetve benne hagyhatod akkor, ha a másik SLOT-ba is csak egy ugyan ilyen típusú 1 GB-osat raksz.
Tehát nem érdemes.

Én eddig egy darab 4GB-os kingston-t vettem bele. de érkezik az ugyan ilyen még 4 GB a két ünnep között. Ha már lúd akkor maxoljuk ki :)


benoce
(tag)
Blog

memória bővítés az érdekes, mert alapból 8 GB írnak, de van ahol már kisérleteztek a 16 GB memóriával is.
Igaz, TS-453 pro - pedig ott hívatalosan is az intel 8GB állapítja meg a memóriát.


lajos75
(senior tag)

:R :R :R


fogtunder
(nagyúr)
Blog

virtualizált már valaki androidot? próbálom összehozni, de a Grub telepítésnél kifagy, a live CD sem indul el. próbáltam PC-n futó virtualbox image-t importálni, az sem bootol be.


ubid
(őstag)

mmm Wow , fincsi !

Én Eddig Ubuntut probáltam csak, 4 GB memóriával az elején amíg feltelepült, meg újraindult meg hasonlók, addig elég lassan ment minden, aztán gond nélkül szaladt 1 core, 1gb memóriát adva neki.

Január 4 körül már 8 GB-om lesz, akkor több mindent ki akarok próbálni majd.


ubid
(őstag)

Nekem egy félig költői kérdésem lenne :

Valaki használ Q'Center-t ? Vagy próbálta már.
Kicsi érdekesség, hogy a 2 órakor elmegy aludni a a nasika, majd reggel 8 kor felébred.. és ilyenkor kb egy órán keresztül ilyen értesítések érkeznek :

Level: Error
[Server][Abnormal] Qnap Agent dosen't work normally

Majd bármiféle belepiszkálgatás nélkül el is múlik a kezdeti láz. :)

Egyáltalán nem is értem mi ez az üzenet. de hátha valaki tudja, vagy találkozott vele.

üzenetek