Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


soundsonic
(aktív tag)

Ha jól látom hátulról jön a fény, ezért volt zavaró, de szerintem a balról és jobbról érkező kék derengést még belevihetnéd a karakterbe talán.


smc
(addikt)
Blog

Igen, ez lesz a terv. 🙂


soundsonic
(aktív tag)


soundsonic
(aktív tag)


soundsonic
(aktív tag)


Javított változat


Chronos85
(tag)

Hali!
Néhány építőjellegű kritika, észrevételt ha megfogadsz.
Nem szétsavazni szeretném. Látom, hogy sok munkád van benne.

Mivel nyomtatva lesz maradjon a világos karakter, sötét háttér.
Mindenképp csinálj kicsiben próba nyomást, nyomtatva minden sötétebb, mivel a monitornak saját fényforrása van.

A háttér nagyon jól sikerült, a két oszlopot nagyobbra venném, hogy ne hasson annyira távolinak. Talán az egyik lehetne düledező, hogy még dinamikusabbnak hasson a kép. De ez tényleg csak apróság.

A karakternél vannak anatómiai hibák (használtál ref. fotót?). Nemtom mennyire kell ez a póz próbáld meg felvenni és rögtön meglátod, bár nem jógázom, de nekem nem sikerült. Esetleg kérj meg valakit, ha megoldható, hogy fotózzon le.

Nem ismerem az ide vonatkozó fórum szabályzatot (pornó, vagy sem), de így hirtelen ezt dobta a google fentről 5.ik, nem pont mint a tied, de nagyon hasonló.

Fénynél is vannak hibák (pl.: első alsó lábszár). Inkább egy oldalsó fényforrást raknék elsődlegesnek (lehet hideg szín is nyugodtan pl.:kék, lilás), fenti ref kép ebben is segít. Sokkal könnyebb dolgod lesz vele.

A lávából a narancsot megtartanám másodlagosnak éppen csak érzékeltetve. A karokon ezt elég jól eltaláltad. Csak az anatómiát rakd rendben pl.: felkar alkar hossz, könyök jobb kézen.

Ha megvan a meztelen póz aztán kezd el öltöztetni, mert úgy a ruhában is kevesebb hiba lesz. Pl.: Most gondolom a bal kéz van közelebb akkor oda nagyobb váll lap kellene... Itt nagyobb hibahatár is belefér nem kell minden gyűrődésnek tökéletesnek lennie, az anatómia egy lajikusnak előbb szemet fog szúrni.

Még 1x a fentieket építő kritikának szántam. Mivel látom, hogy jó az irány és bár vannak hibák, de nem az a rajzolj 100 kéztartást és gyere vissza majd beszélünk. Hanem tényleg megvan az alap amiből kis csiszolással remek ajándék válhat. Ezért is vettem a fáradtságot és lehet kicsit bő lére sikerült, de láthattad már nem szeretem a távirat stílust.

Remélem a fentiek segítenek és megosztod, majd mi lett a képből. Ha vélemény vagy tanács kell itt vagy privátban nyugodtan, ha időm és tudásom engedi segítek.

Üdv.: Chronos


smc
(addikt)
Blog

holymoll! :Y :R
Ref fotónak egy kis bodykun figurát használtam amin nagyjából beállítottam a fényeket is. Az arányokat csekkolom. Szerintem azért csúszott el, mert a figura 15 centi így elég közelről lett fotózva. Átrágom magam a képen és meglátom mit tehetek, köszönöm az észrevételeket! Hasznosak! Visszatérek. :D


soundsonic
(aktív tag)


smc
(addikt)
Blog

Amíg elkészül a próba nyomat.


soundsonic
(aktív tag)

Jól néz ki :) Ez vektoros?


smc
(addikt)
Blog

Nem, úgy képzeld el mint ha paintben lenne rajzolva, csak procreatben volt és izometrikus “vonalzóval” :D


soundsonic
(aktív tag)

Ügyes :) és végre alkotsz az autó vásárlás után


smc
(addikt)
Blog

Nyomtattam pár verziót, napfényben tök jók, de szobában lámpánál már elég sötét a kép. Ezzel szerinted lehet valamit kezdeni? :S
“matt” fotópapírra lett nyomtatva.


smc
(addikt)
Blog



Chronos85
(tag)

Ezt egy tanult fotós kollega biztos szép szaknyelven megtudná neked fogalmazni.
"Sajnos" netes tudásom és gyak. tapasztalat miatt ilyen paraszt stílusban fogod kapni.

Állítsd át fekete/fehérre és próbálj a 20-80 tartományban maradni, kicsit ki lehet lógni világosba akár +10% is beleférhet, különösen ha szobába lesz. Viszont 98%ban maradj ebben a tartományban. Nem baj ha mosott a képernyő előtt.
Ezért is javasoltam a próba nyomást, nem kell lepedő méretben pl.: A5 bőven elég festéket és pénztárcát is kíméli.
Én egy Levels réteget szoktam erre használni. Ezt tudod kapcsolgatni, attól függően hogy neten szeretnéd postolni vagy "nyomdába" küldeni.

A matt papír jobb ha később mondjuk bekeretezné. Az üveg miatt a fényes sztem a +fénytörés miatt eléggé felemás eredményt ad.

Persze függ a szoba fényviszonyaitól is, de ha elmész fotó kiállításra egy galériába (majd ha felszabadulunk végre) ott ez miatt extra fényforrásokat szoktak használni.

Itt egy vázlat, hogy lásd mire is gondolok, ez egy átlag panel szobába (nemtom fejből, de asszem 2db egymás melletti 120as ablaknak felel meg az üveg mennyisége) ágy fölé készül majd egyszer. De simán lehet, hogy kinyomva még így is sötét lesz.
Bocs az agyon tömörítésért, de most úgyse a részletek a lényeg.


smc
(addikt)
Blog

Köszi! Közben néztem pár leírást is a témában, holnap nyomtatok még pár mintát aztán meglátjuk melyik adja a legjobban. :))
Jó kép, munkáid meg lehet nézni valahol?

[ Szerkesztve ]


Chronos85
(tag)

Nem igazán vagyok egy netes közösségi szaki. Nagyon nem is fér bele időmbe, hogy gondozzam ezeket, amennyire megérdemelnék.

Melós illusztrációknál, mert hát Mo-ról beszélünk, sztem letöltöttek vmi egyen titoktartási nyilatkozatot szinte az összes kiadó ugyan azt a sablont küldi a cégnek ahol dolgozok.
Még szűk családban se beszélhetsz róla... Komolyan mintha vmi állam titok lenne, de az az igazság h nagyrészt még az erős közepest sem ütik meg ezek a történetek. De hát hagy higgyék h ők lesznek a következő J, K. Rowling vagy Tolkien, majd más pofára ejti őket.

Utána a képek, borítók a kiadó tulajdonát képezik (persze 3/4 ezeknek jó ha e-book ként megjelenik nem h nyomdában). Azért így jobban megfizetik, de elég rossz szájízt hagy az emberben, így inkább többnyire kiírom és bevágom az ágy alá. Talán majd 20 év múlva elárasztom vele a netet. A könyvekben úgyis csak a cég neve kerül feltüntetésre, mert többnyire többen is dolgozunk 1-1 "remekművön". :)

Amit meg így ismerősöknek, családnak szoktam készíteni, az meg többnyire személyes azt meg azért nem töltögetem, osztogatom.


soundsonic
(aktív tag)

Az első az nagyon tetszik!


soundsonic
(aktív tag)

Kicsit dolgoztam még rajta


smc
(addikt)
Blog

Az előző jobb volt. :DDD

üzenetek