Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


Chronos85
(tag)

Elnézést, hogy belevaú!

Biztos, hogy kihasználnád bármelyiket is? Félre ne értsd, felőlem mindenki arra meg annyit költ amennyit akar. Viszont a topik hozzászólásaidból nekem az jön le, hogy egyik program másik program. A képeid most nálam nem jelennek meg, de ott is elég széles volt a szórás témában és technikákkal egyaránt.

Nyilván a programok ismeretét nem tudom felmérni, de a képeknél azt láttam, hogy inkább az alapokat kellene elsajátítani és rászánni az időt ezek gyakorlására. Sokkal látványosabb fejlődést tudnál elérni, mint a drágább eszköztől várni a megoldást. Megsúgom nem varázspálca egyik sem. :)

Ha gondolod miután kitaláltad, hogy mit is szeretnél rajzolni Illusztráció vagy concept art. Táj vagy karakter esetleg portré. Tudok segíteni, hogy merre indulj el, de amíg nincsenek meg az alapok, kár olyanon gondolkodni mint stílus, mert kifog lógni a lóláb nem kicsit.

Visszatérve az Ipad v Cintiqre? Ha csak hobbira akkor, ahogy smc is írta, annyival kiegészíteném, hogy Xp pen-nek van Type C-s táblája 22es (24es). Ha jól rémlik ezt rálehet kötni Tabletre is. Azért 22"nál jó lenne a min. 2k felbontás (nekem biztosan), mert közelebbről nézed, mint a monitort.

Lehet sokaknak nem fog tetszeni, de a nagy vállalatoknál a Wacom+PS a standard. Viszont ha szabadúszóként szeretnél boldogulni, akkor nyilván munkától is függ (azért a nem PS-es .psd tud érdekes dolgokat produkálni), hogy mivel dolgozol.
Üdv.: Chronos

üzenetek