Rajzol, fest, photoshopozik valaki? - Kultúra, művészet, média fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


tailor
(őstag)

félek a vámpíroktól:O:DDD

[Szerkesztve]


Twiggydoll
(tag)

élet:) milyen programban rajzoltad?


Twiggydoll
(tag)

félni?pedig gyönyörűek


Ráczkölke
(tag)

Art Dabbler...ÉS IGEN!!! persze a tieidhez képest az enyémek csak budipapírnak lennének jók, ez a stílusom...:B:B


Twiggydoll
(tag)

Vannak extra funkciók benne?

Köszi,de a tied nem budipapír


Ráczkölke
(tag)

Sok rajzolási mód van , hátterek, kész minták stb...

ui.: a rajzaitokat elnézve kissebségi komplexusom támadt :Y! /Anyum ezért nem akarja, h vmi művészi pályát válasszak, mert szte ez csak hobbi az én részemről/ Pedig legszívesebben tetováló lennék :B


Twiggydoll
(tag)

én is tetoválni akarok,de ez nem vmi biztos pont,meg drágák a cuccok hozzá


Ráczkölke
(tag)

Hát...tetováljunk együtt!!! :) ; Egypként meg nem a holmik ára számít igazán, hanem az, h meg lehet-e belőle élni, mondjuk ha már családos vagyok, akkor is pl ?!


Twiggydoll
(tag)

nos jah...ezt kb hobbiszinten lehetne űzni


Kaoru
(aktív tag)

az én anyám is ezt mondta. És nem is mentem rajzsuliba, szvsz jól tettem. Ha meg nagyon vonz, akkor is csak szerintem digitális médiában érdemes gondolkodni.

Otthon meg annyit rajzol, tervez az ember, amennyit akar, ésmár milliónyi lehetősége van internetes publikálásra.


Twiggydoll
(tag)

milyen internetes publikálásra gondolsz?

ja jut eszembe,sokáig képregényrajzolónak akartam menni:)

[Szerkesztve]


Ráczkölke
(tag)

Ez csak annak jó, akinek van biztos háttere, mert a netes publikálásokért szvsz nem fizetnek. :F Kivéve talán ha ismert leszel vmelyik cégnél, vagy ilyesmi... (magánvélemény: sztem művészettörténet nem kell ahhoz, hogy valakiből nagy művész legyen...szerintem...de ezért el lehet ítélni! :F)


Twiggydoll
(tag)

sok hasznos dolgot tanítanak,és nem csak művészettörténtet.Bár én nem olyan suliba járok,ruhaipariba (sajnos) szal varrok meg tervezés van,és sokmindent mutatnak itt is.

[Szerkesztve]


Kaoru
(aktív tag)

www.deviantart.com (itt akár árulhatod is a képeidet, persze ahhoz tagságit kell fizetni, de az, h publikálhass ingyen van)
meg van minitokyo (leginkább anime stílust kedvelőknek)


Kaoru
(aktív tag)

Nem nagy művészi dolog, de szted a popukokat ki csinálja, a reklámokat?
Cégek honlapjának elkészítése (ebbe beletartozik a design), 3dimenziós prezentációk, modellek készítése?
Azért van itt bőven lehetőség szvsz.


tailor
(őstag)

Hát azért ha valakit vonz a rajzolás, és ért is hozzá, az ne csak digitális médiában gondolkodjon, szerintem...én pl. imádok fogni egy ceruzát,tollat, szenet, akármit és csak úgy rajzolni, látni, ahogy lesz valami.
A digitális rajz és a ''normális'' szerintem két külön dolog... Az is érdekes, és nekem is nagyon tetszik, de sok digitálisan elkészített alkotásnak létezik kézzel, papírra rajzolt vázlata. Van, akinek így könnybben megy, mint bámulva a monitor előtt...;)


Kaoru
(aktív tag)

Igen, lehet mindennek hagyományos alapja, csak tul képpen nem abból fogsz megélni, az ''csak'' tervezgetés.

Persze a ''csak úgy'' rajzolgatni az otthoni kikapcsolódás, én meg mint megélhetés forrására gondoltam az előbb felsorolt példákban.

[Szerkesztve]


tailor
(őstag)

Az attól függ. Ha tehetséges vagy, lehet belőled kiváló grafikus, illusztrátor (nem Adobe:DDD) --fú, ez milyen rossz volt:P, szóval van lehetőség, de az nagyon rögös út...
Egyébként meg a tervezgetés az nem a munka része?;)
Na jó, ma már tényleg a gép van a középpontban, sokat segít, de szerintem fontos, hogy ne feledkezzünk meg a hagyományos technikákról sem...Sajnos sokan ezt teszik...:( (NEM rád gondoltam;))

[Szerkesztve]


Kaoru
(aktív tag)

azé volt a csak idézőjelben.

Persza hagyományostechnika (annak ellenére, h kihangsúlyoztad nem rám gondolsz, a rajzaim többségét rendes papíron megcsinálom, tánna basztatom csak photoshopban. Kivétel az abszolut digitálisan készített dolgok: szignók, logók, webtemplatek, skinnek) is igen fontos, mert ha valakinek halváény gőze sincs a rajzolás alapvető dolgairól, fény-árnyék, perspektívák, az akkor digitálisan sem fog boldogulni.

Egyébként mi még mindig egy kicsit elbeszélünk egymás melett. Én a szószerinti megélhetésről beszéltem, s sajnos v sem ha az ember álla nem akar felkopni, csak is valamilyen digitális technika alkalmazásával tud megélni. Kivétel, ha anyuci, apuci gazdag és híres, v netán egy igen ritka zseniális tehetségnek mondhatod magad, akire hamar felfigyelnek a mecénások és hamar ismertté vállsz. Te meg a hagyományos techinkák ''tiszteletéről'' szükségszerűségéről próbálsz meggyőzni (bocsi, nekem így jött le a hszaidból), amiről nem kell mert én is szükségesnek tartom :)


tailor
(őstag)

Igaz, visszaolvasva, kicsit elkanyarodtam:B
A lényeg, hogy rajzolni , tervezni JÓ! Slusszpassz:DDD

üzenetek

Hirdetés