üzenetek

hozzászólások


Syl
(nagyúr)

>...megkapja hűséges Rocinantém szerepét.

Erre gondoltál, vagy inkább erre? :B


Mobilbyte
(csendes tag)

Astra K Sports Tourer+ autónk van. Egy kombi... dízel SIDI 1.6 Biturbós. 160Le, 150 -nél 5.6l - 6.0l között jár a pillanatnyi fogyasztásmérő. Csak 48 literes a tankja, a 3000km -es átlag nálam 5,3l, város, dugó és autópálya 130-160 tempó mellett. Akárhogy számolom ez totyogás, és különösebb rágörcsölés nélkül is 900km fölötti táv.

...megismétlem egy 160 lóerős autó, kisebb tankkal.

Amúgy papíron 8s közelében tudja a 0-100 -at, és valahogy sosem hagyom pirosnál a kocsisort 50 méterre magam mögött, pedig van benne sport mód, és én amúgy szeretek is tempósan menni. Persze nem ész nélkül, és nem a városban.

Amúgy ültem ilyesmi Octaviában, igaz az csak 105 lovas volt. Tényleg tudja az 1000km -t egy tankkal, de ebben semmi különös nincs.
Jó autó, nekem bejött...

S.

[ Szerkesztve ]


batai15
(veterán)
Blog

Kavitacio ténylegesen létezik, probléma a fecsiknél is hogy ha sokáig jár a szivattyú és nincs elég fordulat.


bambano
(titán)
Blog

nem a kavitáció létezése a vitatható állítás ott.


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Ezzel viszont nem előz meg senki :) Jó kis teszt, bár a szkoda számomra semmilyen autó, de jók :)


antikomcsi
(veterán)

Kavitáció, mint olyan valóban létezik, és valóban nem kívánatos jelenség. Csak nincs köze ahhoz, hogy milyen folyadékról van szó, mert nem a víz miatt alakul ki, és nem is az a gond, hogy alacsony a fordulat.


Tidus
(őstag)
Blog

+1


Kronos3000
(senior tag)

Az utolsó skodám is eljárt 5-7l-el,mondjuk benzinből,1984-ben.Ő 100-as volt,én nem, de szerettem. :DD


Dr. Romano
(veterán)
Blog

"láttam sok őzet, fácánt, partifecskét és nyulat..."

Örülök hogy örülsz ennek engem azonban a frász keringet amikor kiugranak elém.


Donki Hóte
(őstag)

Minden Európában kapható autóban kötelező belülről megjelölni, hogy melyik oldalon van az üzemanyag betöltő nyílás, így nem hiszem, hogy egy Audiban ne lett volna megjelölve.

A poszthoz berakott képeken is látszik a jelölés, az üzemanyagszint mutatónál lévő kis üzemanyagkút ikon mellett van egy nyíl. Amerre a nyíl mutat, azon az oldalon van az üzemanyag betöltő nyílás.


Kisgépkezelő
(tag)

Pedig, ha utána számolnának az emberek, hogy mennyit veszítenek azzal, ha beállnak egy totyogó mögé, egészen meglepődnének. Egy darabig én is idegbajt kaptam tőlük, de igazából ha elképzeled, hogy mennyivel lennél előrébb, ha nem totyognának előtted rájössz, hogy nyersz 1-2 kereszteződésnyit Pest egyik végétől a másikig. Ha mész valamerre úgy, hogy épp nem sietsz, és megy előtted valaki ugyanarra aki láthatóan siet, meglepő mód általában a város túlfelén is ott lesz az orrod előtt. Ha te sietnél, és nyomod neki mint az őrült, átmész a narancssárgán, cikázol a sávok közt, azt veszed észre, hogy még újpesten is ott van mögötted kettővel a tag, akit soroksáron kielőztél.


darjan
(újonc)

Helló!

Golf 4 tdi- im van az elmúlt 2800 km átlagfogyasztása 4,6 l.Abszolút vegyes felhasználás,(a munkábajárástól, ami napi 38 km városon keresztül,ilyenkor 5,0,és a 0-on való közlekedésig 4,2-4,3), nem elérhetetlen egy
régebbi tdi-vel sem, közel 300 ezer van benne.Mikor erdélyben járunk haladós tempó éjszaka,megpakolva
szintén 4,2-4,3 között fogyaszt, egyszer kipróbáltam, azóta sem, de tudja az 1380 km-t egy tankkal/60l/
a tank a kis szelep megnyomásával.
Kivánncsi lennék 6-os kézivel mit fogyaszthatna...


Dluinet
(veterán)
Blog

Én ezt nap mint nap tapasztalom, de az asszony idegbajt kap, mert elkezdtem lassan vezetni, pedig mutatom neki, hogy semmivel nem kerülnék előrébb.
Átálltam a totyogok oldalára, és így már nem idegeskedek vezetés közben.


Viszlát
(addikt)
Blog

Jó kis írás lett, annak ellenére, hogy ez az egy tankos dolog igazi parasztvakítás, jó stílusban tálaltad. :)

A parasztvakítás szellemében: a 3 literes dízel V6 bömös is elment 1100-t egy tankból és még csak óvatoskodó vezetés sem volt (115 km/h-s átlagsebesség). ;)


Graphics
(félisten)
Blog

CR motoroknak nem tesz jót a kevés üzemanyag, ha a visszafolyo ágban nincs gázolajhűtő... Ha van, akkor nem okoz gondot

Kavitacio nagyobb bajt csinál ..

@bambano miért nem igaz? Egy indoklást írnál hozzá?

[ Szerkesztve ]


bambano
(titán)
Blog

"Pedig, ha utána számolnának az emberek, hogy mennyit veszítenek azzal, ha beállnak egy totyogó mögé, egészen meglepődnének.": én utána szoktam számolni, és a válasz: sokat.

nem kell gyorshajtani, elég, ha mindenhol mész a "helyileg szokásossal", nem ragadsz be senki mögé, és helyismeret alapján jól eltalálod a sávváltásokat.


bambano
(titán)
Blog

egyrészt linkelték a cikket, amiben a forrás van, és a totalcarosok is írtak hozzá cáfolatot.

másrészt:
- kicsapódni az tud, ami elkeveredett. a víz meg a gázolaj nem keveredik, tehát azért nem tud kicsapódni belőle, mert "belecsapódni" sem tud.
- az üzemanyagpumpa előtt tudomásom szerint mindig van vízleválasztó. tehát elvben lehet, hogy vízzel megy el a tankból a gázolaj a motortérbe, de ami visszajön, abban kevesebb a víz
- az általam ismert összes anyag olyan, hogyha melegebb, akkor többet tud felvenni a másikból. a levegő például párából. ugyanannyi levegőben ha ugyanannyi víz van, de melegszik, akkor csökken a relatív páratartalma. ezért teljesen kizártnak tartom, hogy van a vízben gázolaj, felmelegszik, és ettől csapódik ki a víz. ha pedig visszahűl a tankban levő gázolaj hőmérsékletére, akkor pont annyi lesz a víztartó képessége, mint mikor elindult a motor felé, tehát nem csapódik ki semmi.

teljes fizikai nonszensz, amit írtak.


bambano
(titán)
Blog

hogy miket tud meg az ember vénségére... :R


SLYM
(veterán)

Ezt én is meg tudom csinálni az 1.9-es Alfa 159-emmel, csak annak 70 literes a tankja. :D


tesla
(újonc)

Elég rég óta van az autókban hogy az üzemanyagjelző ikonnak amelyik oldalán van rajzolva a töltőfej, azon az oldalon kell tankolni.

Eddig bármely autóban ültem, mindben így volt.

Mondjuk nem tudom mióta van ez, de már 40évvel ezelőtti autókban is így volt.

Amúgy meg az 5 lityi nem nagy szám, egy 2.0 hdi peugeot partnerrel is meg tudom csinálni bármikor, pedig az egy nagy pinpongasztal még szemből nézve is :D

Persze 5liter nem a kőbánya-kelenföld viszonylatban kedd délelőtt 11órakor :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek