üzenetek

hozzászólások


Pcm
(tag)

Megint belenyúltál a tutiba :C
Nforce chipsetes alaplap :DD

[ Szerkesztve ]


saelin
(veterán)

Nem egy mindennapi konfig... :)
Engem megleptek az eredmények, sokkal rosszabbra számítottam.


Cifu
(nagyúr)
Blog

A cím némileg azért is túlzó, mert az Opteron nem éppen otthoni PC-kbe szánt proci, illetve 10 éve a két kezét összetette az, aki 4 giga ramot tudhatott a számítógépébe (én 2005 szeptemberében vettem egy Athlon X2 4400+, mellette 2 giga RAM volt...).

Ezzel együtt érdekesnek érdekes a teszt :)

[ Szerkesztve ]


alkatraz3000
(senior tag)
Blog

Ha lehet ilyen alkatrészeket találni, kb mennyit ér ez a gép igy , ahogy van?


perge666
(addikt)

Jó kis cikk lett. :C


djculture
(félisten)
Blog

Elég volt a címet látni.. mondom bacsis megint alkot ..:D


juliabrilke
(addikt)

Keveset már nagyon.
2 procival, lappal, ramokkal simán megállsz 12k magasságában.


KisDre
(senior tag)

Asszem ha a fogyasztásról is ejtenénk pár szót, leesne a fejünk :DD


Gyuri27
(félisten)

Jó cikk. Thx
Starcraftot, diablót ráengedhetted volna a vasra. :DDD


perge666
(addikt)

Szerintem keveset mondtál nagyon!
1GB DDR1 memória alsóhangon 2000ft,de ettől csak több,és neki 4GB van benne.
A lap+cpu sincs ingyen.


juliabrilke
(addikt)

Ennyiért adok egy ilyen packot már. :)

Csak a lap más gyártmány. Tyan s2877
Ezért is írtam, hogy többet nem ér.


Vincent_
(aktív tag)

Már a cikk címéből tudtam, hogy ez bizony bacsis kolléga lesz! :C

szerk: obazz, megelőztek :DDD

[ Szerkesztve ]


alevan
(őstag)
Blog

:Y :C :R

Ki kell próbálnod jobb VGA-val is.


Vladi
(nagyúr)
Blog

Nagyon érdekes írás. Ilyen platform nekem is van, de inkább régebbi játékra szánnám.


Vladi
(nagyúr)
Blog

Nem meglepő az eredmény. Én egy ideje már mondogatom a fórumokon, sokszor hülyének is néznek:
Már megugrottuk azt a szintet, ami "elég". Már erőlködni kell, hogy megindokoljuk a plusz géperőt. :U

Az én 939-es lapomban is halott a hangcsip. Már kezdetektől. Nem volt kedvem gariztatni, úgyhogy úgy maradt.
nforce vezérlője van annak is.


capulet75
(addikt)
Blog

Mikor megláttam a teszt címét, egyből tudtam ki alkotta. :)


lajthabalazs
(senior tag)
Blog

Jó látni, hogy a minőség időtálló, nem is annyira a teljesítmény, mint a tény, hogy működik. Bár tényleg elvetemülten drága lehetett egy ilyen rendszer a fénykorában.

Érdemes lenne összahasonlítani, hogy a három évente cserélt középkategória, vagy a 9 évente beszerzett high-end a drágább. Például egy Ultra 2006-ban emlékeim szerint valahol 150e és 200e közt volt, ma ha talál valaki működőt, akkor megveheti 20e körül: tehát 3 évente veszített az értékéből 50e Ft-ot, ennyiből mindig lehetett jó középkategóriát venni, ami már 2009-ben is verte az Ultra-t (GTX260).

[ Szerkesztve ]


lajthabalazs
(senior tag)
Blog

Azért a Full HD felbontás, meg a részletes textúrák hamar megennék a 768MB-ot, és valahogy az újabb oprendszerek, játékok mindig megtalálják a módját, hogy "belakják" a vasat.


Vladi
(nagyúr)
Blog

Persze, mert az os lakja be. Ha ezt és a játékot kiveszed a képletből mi marad? ssd-t neki és nem kell update egy évtizedig. ;]


Ed3r_X_
(nagyúr)
Blog

Újabb játékoknál már a 2GB VRAM is kezd elfogyni nekem, Full HD-ban. A 750 Ti-vel is elég limites vagyok sok játékban. Persze, fut, Full HD felbontásban, de közel sem olyan részletességgel, mint én szeretném.

Meg lehet ezt ezzel könnyen indokolni.


Feketelaszlo
(senior tag)

CnQ gondolom be volt kapcsolva :DD
A nagyobb gyorsítótár sokat dob a teljesítményen, mert én az X2 4200+-ommal ilyen eredményekről nem is álmodhatok. Meg azért legyünk őszinték: ezek azért inkább VGA, mintsem CPU-igényes játékok, egy World of Warcraft vagy Civilization V megette volna reggelire még a 2x2 magot is.


lajthabalazs
(senior tag)
Blog

A lányomnak most üzemeltem be egy régi Dell asztali gépet 2.8Ghz-es P4-es procival, egy xubuntu-t tettem rá, eléggé akadozik szegény, programozni tanul a lány a Blockly-val, és a bonyolultabb JS feladatok nagyon sokáig futnak, nem tudom hogy a grafika-e a limit, lehet hogy újítok egy dedikált VGA-t bele, mert a Youtube is akad.


Forest48
(aktív tag)

Azért a gta 4 prociétvágyú rendesen. Meg egy optimalizálatlan fos, szerintem jól megvirkózott vele. Nekem az első genes i5-ön megy kb így :)


Zoja™
(őstag)
Blog

Már régóta foglalkoztat, hogy egy hasonló konfigot itthonra összehozzak, kíváncsi lennék milyen lenne a mindennapok során.
Korát tekintve biztos nem egy életbiztosítás egy ilyen összeállítás, de a kisördög nem hagy nyugton.

Köszi a cikket! :R :R :R


intelMMX
(senior tag)

Hát már a Q6600 is kb 7 éves.

Azért csak úgy kivenni a fiókból 4db 1GB-s DDR ramot, nem gyakori meg nem is olyan olcsó dolog még mindig :DDD De a GTA-t becsületesen vitte.
(Igaz volt már 3db 1GB kingmax egy időben, meg egy kingston ..A kingston meg az egyik kingmax hibás volt....most meg van a gépemben 2*512MB DDR333as rettenet)

A cikk kicsit olyan Dual Slot 1 feelingű volt. :DDD


Praston
(tag)

Én 3 hónapja cseréltem le a Q6600-as configomat amit a lap hibájából adódóan (Gigabyte EP41-UD3L) csak 3 ghz-ig tudtam felhúzni. Akkor vettem mikor megjelent. Elején 2x1 giga ram volt benne, majd cseréltem elég hamar 2x2 giga geil ultra 1066 mhz-es kit-re. Elején egy Asus P5K alaplap volt, de pár évre rá sikeresen megöltem a bios-t egy rosszul sikerült bios update-el. :DDD Akkor jött a giga lap ami máig szépen megy csak hát maximum 339 fsb-n. Amiket cserélgettem benne azok a videókártyák voltak. Elején Asus X1950 Pro 256 mb, ami sok évig bírta majd leváltottam egy 6670 1gb gddr5-el, ez kb 1 évig volt majd végül egy R9 270X került bele, ami már sok volt a procinak. Ha a lap+proci+ram triót nézem (jó a bios elrontást ne nézzük, mert kezdő voltam és fiatal :DDD), akkor azt kell mondjam, hogy szépen kiszogált és megérte az akkori befektetést. :K

[ Szerkesztve ]


cinkoxid
(senior tag)

Grat a cikkhez, jó lett. Megnéztem volna szívesen 2 ilyen kártyával :P + tuning


lajthabalazs
(senior tag)
Blog

Jó processzor az a Q6600, de nem volt csúcskategória, így érthető, hogy jó az ár-érték arány. De ott voltak fölötte az extrémek, olyan áron, hogy az ember csak fél szemmel merte megnézni. Valószínüleg aki olyat vett, az nem is tartotta meg ilyen sokáig.


intelMMX
(senior tag)

Decemberben adtam el a Q6600as félkonfigomat (Azóta megbántam és azóta nincs még mindig értelmes gépem.) 2GB-s Kingston memóriával és egy Giga 5770el ment egy Giga 73PVM-S2H lapban. (Nforce chip...vga nak kellett is az F9F bios...amit csigabigabájték nem tettek ki..de meglett aztán :K :P )
Szerintem nem volt rossz kora ellenére. Full HD-ban ment koccon az Alien Isolation 25-40FPS közt, illetve az FC3 is (Az már csak 17-35 közt)


norbert1998
(veterán)
Blog

Jó cikk, gratula :R


Praston
(tag)

Öcsém illetve a családom többi tagja máig használja, most jelenleg egy MSI R7 250X 1 gigás karival de 1366x768-ban. Máig jól teljesít (TF2, CS:GO, Saints Row 4, stb). Persze nekem Full hd-ban azért egy bf3 64 fős mapon igen csak proci limitem volt. :)


intelMMX
(senior tag)

Full HD ban is azért nyomtam, mert a monitorom most olyan, aztán mégis csak a natív felbontás natív felbontás :DDD BF3 is jól ment nekem, multiban folyton nagy pingem volt (Amikor meg nem, akkor fanatikus BF kockákkal kerültem egy játékba... :((( )
Vinyó és táp cserével állt a gép 55be nekem nyáron. (Úgy hogy vettem egy 9500GT-t is, ami keményen egyszer volt benne a gépbe)
Ahhoz képest nem volt rossz.

Egy ilyen opteron félgép azért még lehet egy 20as a 2 procival meg a 4GB rammal, de lehet még föle is lenne a ramok miatt.

[ Szerkesztve ]


Elance
(csendes tag)

http://hw-museum.cz/view-mb.php?mbID=9

Pedig 2005-ös alaplap, de már a múzeumban áll ;)

Remek cikk, hiánypótló írás! Gratula.

[ Szerkesztve ]


FoLey-v
(őstag)
Blog

Rég hallottam socket 940 tokozásról,a939 és 940 tokozásúak időtállóak voltak a maga idejében,de így bacsis meg mutatta,hogy ezzel a mostani játékok is mennek rajta gratula a cikkhez! :C


vakond5
(őstag)
Blog

Le a kalappal, bacsis! Mindig elkápráztatsz :R


osztraksajt
(őstag)

Kellően alapos cikk, gratulálok mester! :C

Nekem jobban esett olvasni mint a netburst kazán teszteket. :DDD


Dilikutya
(nagyúr)

Mennek hát. Sokat számít, hogy 2,8GHz-es magok, és van belőlük 4, mivel épp a mai játékok azok, amik már tudnak is vele mit kezdeni. Látszik is a tesztekből. Érdekes, hogy a Warhead 1 maggal nem indult, pedig annak az a minimum igénye, ráadásul csak Pentium vagy Athlon XP.

Persze valamilyen szinten érthető, hogy jól mennek a dolgok, a megjelenésekor összerakva ez egy kegyetlenül brutális gépnek számított volna.

Ettől függetlenül jó, érdekes cikk, még ha a címe tényleg félrevezető, csak a platform 10 éves, de se a processzor, se a VGA nem volt annyi, ráadásul a VGA korának egyik szörnyetege volt, és a CPU is messze volt még a csúcskonfigurációktól is, pláne, hogy van belőle rögtön kettő is. Ezeknek darabja 280-300 ezer Ft volt anno, a VGA 150-200, az alaplap is legalább 100, a 4Gb ECCDDR is 160-200 körül lehetett ezen cikkből matekozva. Ez így egy millió, és még nincs benne a táp, bár az igazából semmiség már, 50-60 ezerről indulhatott anno. Egy ilyen szörnyet ha most összeraksz, 7-8 évesen szintén képes lesz erre.


Goose-T
(veterán)
Blog

Mondjuk az is érdekes, hogy az AMD A10-5700-as konfigom leveri ezt a monstrumot játékokban 65W-os fogyasztással, diszkrét VGA nélkül. És még azt mondják, hogy az APU-k nem jók játékra, meg nincs fejlődés, meg ilyesmik. Én meg már két éve elvagyok vele vígan.

[ Szerkesztve ]


ДарСтав
(senior tag)
Blog

Köszönet az írásért! :R

Nem gondoltam volna, hogy ennyire bírja az iramot. Pedig nekem egy 2008-as konfig pihen az asztalon. Lehet majd kap egy DX11-es kártyát, és kicsit megjáratom megint.


Vladi
(nagyúr)
Blog

Na jó, de meignt ott tartunk, hogy a legújabb játékok... ha azt kivesszük a képletből mi marad? :U :K


HummeRC
(senior tag)

Jó jó, de azon kívül mit adtak nekünk a rómaiak? Ez nagyon így hangzott. :)


Vladi
(nagyúr)
Blog

Nem annak szántam. Tegyük fel, hogy nem játszol gépen. Úgyis eljön az a nap. ;] Akkor végül is mi indokolja a gépfejlesztést? :F


Gyok2
(aktív tag)

"Ráadásul az alaplap még nemi túlhajtási funkciót is kínál..." B*sszad neki? :DDD


Lapajbacsi
(aktív tag)

Azért kicsit mást jelent a fut és az hogy elindul a játék... ;)


asvald
(senior tag)
Blog

Öreg-vas nem vén-vas :DDD Én komolyan mondom meddőnek találtam mikor elkezdtem olvasni

[ Szerkesztve ]


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Cifu!
Így van, némileg túlzó a cím, de ezt jeleztem is a cikk végén :)
alkatraz3000! Az alaplap reális árát olyan 15-re saccolom, a procikat 5 rongyért vettem, a memória átlagosan olyan 3ezer ft/GB, a 8800 Ultra ha feltűnik az olyan 15körül kelleti magát tehát olyan 45-50körül össze lehet hozni, de inkább szerencse kell és türelem, hogy összevadászd a cuccokat :)
Dilikutya! A Warhead sem azért nem indult, mert 1 mag volt a rendszerben, hanem mert az alaplap halódik, és valami oknál fogva az 1 magos opteronokkal instabil volt a rendszer... ha tudnád hány fagyás után futott le a Metro tesztje is ;] :U
Gyok2! Jó lett volna, de sajna szintén utamba ált az alaplap instabilitása, s amint hozzányúltam némi túlhajtási funkciójához, már fagyott is a rendszer :(


csongi
(veterán)
Blog

Csodalkoztam is, hogy nem fut, ha jól emlékszem, az első részt meg Barton 2500+ es egy moddolt 6800 vga val toltam, es a warhead jobban optimalizalt volt. :) Szoval simán menni kellett volna neki. Kb az született amire számitottam, a fogyasztasi adatokra egy ket tesztnél kivancsi lennék, mert ez a kompozició max 400w tápot kérne.


Mokó
(aktív tag)
Blog

Már vartam mikor jut el el Logoutra...még az alaplap bemutatós videót is sasoltam :K

Grat a géphez! :R


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

üzenetek