Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


hunluki
(senior tag)

Nálam egy Opel Astra (G) 1.6 (Ecotec) van hasonló sorson. Apám még szalonból hozta ki 2002-ben, 2015-ben megörököltem és második tulajdonosként boldogan használom most hogy beindulóban van az én család projektem is.
Pár paraméter: 175k km, átlagosan 7 literes fogyasztás (8,5 volt a max, 6,1 a minimum) elmúlt 3 év alapján, excelbe vezetve. Motorikusan tavaly előtt lett felújítva, vezérlés lett cserélve. Olajat majszolgatja de egyáltalán nem vész, kb fél évente szoktam belelöttyinteni fél liter körül.

Azóta kapott egy Bulgária odavisszát, Prágát is megjártuk, rendszeresen járok vele agglomerációból BP-re, illetve egy teljes ház berendezését elhoztam benne apránként az ikea/bauhaus/mömax/kika kombókból.
Többek között laminált padlót, 790 kiló csempét (nagyon lowrider feeling lett szegény), egy teljes szett kertibútort, kanapét, székeket, matracokat, PVC gurigát, sőt, napokban a fürdőszoba felújításból a megmaradt bezsákolt sittet a lerakóhelyig (kibévelelve ócska szőnyegekkel hogy ne vágjam tönkre).

Az előző bekezdés után lehet furán hangzik de próbálom óvni ahogy csak tudom, de érzem hogy már az utolsó éveiben van és mivel napona 50-60km amit sűrűn járok és csak évente párszor van egy nagyobb kirucc ezért 3-4 éven belül szeretnék váltani egy Amperára (vagy ha rámszakad valami nagy pénz és merek nagyon álmodni akkor egy 62kwh leaf-re, az ilyen álomautó kategória nálam). Tekintve hogy jövőre felmászik a napelem a ház tetejére ez azt jelentené hogy tudnék napfénnyel közlekedni ami elég menőn hangzik.

Amúgy imádom ezt a kocsit, sose hagyott cserben, kimegy a világból, úgy 3-400km utakig tök kényelmes és ha rálépek akkor azért megy is szépen. Komolyan sajnálni fogom ha eladásra kerül, de simán lehet hogy családon belül marad mert vicc pénzért lehetne eladni ami jóval a használati értékén alul lenne.

üzenetek

Hirdetés