Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


simonzé
(addikt)
Blog

A cikk olvasása közben sokkal többször fogtam a fejemet, mint ahányszor bólogattam. Süt rólad, hogy nem sokat tudsz a kocsikról, ha egy Swiftet szinte minden szempontból közepesre értékeltél.
A Swift egy olcsó, és költséghatékony, strapabíró, full fapados, alacsony műszaki és biztonsági szintű megoldás arra, hogy A-ból B-be juss. Ha láttál volna mondjuk egy normális állapotú 20 éves F Astrát, máris más lenne az értékelésed.

A leírt történetek nagy részét inkább hangosan tagadnám, semmint publikálnám. Önindítózás tologatáskor? 0 karbantartás 10 éven át? Csapatás Olaszba'? Rózsabokor kirángatása? Rendszeres agyatlan túlterhelés válogatott módokon? Ezek egy része csak idiotizmus, a másik része felelőtlen közveszélyokozás. Ami büntetendő. És ez szerencsétlen autó még mindig megy. Mint egy kiszúrt szemű, eltört gerincű süket kutya.

Szégyen hogy ezek közül bármelyik megtörtént. Csak hogy érezd, mit tettél a kocsival: Mi lenne, ha te nem kapnál ételt, italt, ellátást mondjuk egy hétig, közben meg válogatott kínzásokkal túlterhelnének? Mondjuk időnként 8 zsák cementet tennének rád, hogy vidd már át a szomszédba. Nem 2x4-et, nem 8x1-et, hanem agyatlan módon 1x8-at. Aztán néha a nyakadba kötnétnek egy betontömböt is, de mivel simán nem bírod, ezért közben még ostorral is csapkodnának.
Túlélnéd, de biztos nyomai maradnának. Lehet az egy repedt, torzult alváz, egy kilazult vonóhorog rögzítő csavar. És lehet hogy én jövök szembe, amikor az anyag a kocsidban elfárad, és lehet hogy az én családomból öl meg valakit az elszabadult utánfutód, vagy a leszakadó kereked. Volt már ilyen a családban, az is egy ilyen "hátezmégmindignemdöglötmeg' autós miatt.

Gratulálok, szép munka volt!

üzenetek